Magyar Hírlap: Növekszik a feszültség a kormányváltóknál

2019. augusztus 12. 12:09
A napilap szerint egyre több településen lesz működésképtelen a kormányváltásra készülő ellenzék összefogása.

Mint ahogy a napilap írja, maga a több színből álló ellenzéki összefogás erodálása jól látható Pécsett is, ahol a Magyar Hírlap (MH) által önfelszámolásban utazó pártként megnevezett LMP országos vezetésének akaratával szembe ­menve a helyi szervezet önálló polgármester-jelöltként Kóbor József biofizikust indítja az őszi választáson. Ő száll ringbe a Fidesz által jelölt Vári Attila olimpiai bajnok vízilabdázóval, valamint a régi baloldali pártok és a Momentum jelöltjeként elindított erdőégető Péterffy Attilával szemben Pécs polgármesteri címéért. Az MSZP, a DK, a Momentum és a Jobbik Péterffy mellé állt be, az LMP-s Kóbor szerint azonban az „erdőpusztító” polgármesterjelölt nem alkalmas a posztra nem született pécsiként.

Csepelen is hasonló indokkal – az MH cikke szerint – dőlt be a nagy ellenzéki összefogás. Itt Dukán András Ferenc, a Momentum politikusa jelentette be, hogy a mikropárt helyi szervezete mind a tizenkét egyéni képviselői körzetben saját jelölteket indít. Mint írják, azért, mert a helyi momentumos szervezet ugyanis nem akar együttműködni azzal az MSZP-vel, amelynek az egyik képviselőjelöltjét, Szenteczky Jánost aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás miatt jogerősen elítélték. A momentumos kimaradás bejelentése ellenére, abszurd módon mind Karácsony Gergely, mind pedig a DK–MSZP–Jobbik által támogatott polgármesterjelölt, Erdősi Éva továbbra is azt állítja, hogy Csepelen minden rendben az ellenzéki összefogással. Az ügyben megszólalt a mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd szóvivője, Barabás Richárd is az ATV-ben, aki ezzel a hasonlattal próbálta elbagatellizálni a kudarcát: „A sarokban levő foltok nem számítanak, ha a szoba ki van festve.”

Kicsit más a helyezett Vácon, ahol a is a helyi szervezetek ellenállása miatt bukott meg a teljes ellenzéki összefogás. A településen a Demokratikus Koalíció budapesti pártközpontja Matkovich Ilonát kényszerítette volna rá a helyi alapszervezetre, aki mögött felsorakozott az LMP és a Momentum is. Azonban a helyi DK-elnök és az alapszervezet ezt másképp gondolta, sőt, többen kiléptek a helyi DK-ból, majd a helyi MSZP-vel és egy új civil szervezettel szövetkezve egy új választási szövetséget alapítottak „Váci Szívvel” néven, amely az „össz­ellenzéki” Matkovich Ilonával szemben végül Néveri István önálló elindítása mellett döntött. Az ellenzéki térfél kaotikus helyzetét Karácsony Gergely mellett már Gyurcsány Ferenc is csak elhallgatással próbálja kezelni. „Fontos dolgok vannak készülőben. Ha helyenként viták közepette is, de alakul az ellenzéki egység” – írta tegnapi Face­book-bejegyzésében a bukott miniszterelnök.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek nem kormányváltók, hanem alternatívátlan kisszerű politikai percemberkék.

Magyarországon 3200 település van, szóval az, hogy "egyre több település" igen tág fogalom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés