Bezárna éjszakára a dealerek miatt egy berlini park

2019. augusztus 12. 20:08
A Görlitzer Park évek óta a kábítószerkereskedők egyik kedvenc helye.

A kábítószerkereskedelem és az erőszakos bűncselekmények visszaszorítása érdekében éjszakánként bezárnák a berlini Görlitzer Parkot – adta hírül a Welt. A park a berlini kábítószerkereskedők kedvelt árusítóhelye, ahol egyéb bűncselekmények sem ritkák.

Torsten Akmann szociáldemokrata szentátusi államtitkár szerint a parkot körülvevő falat kerítésekkel és kapukkal lehetne megerősíteni, a parkot pedig este tíz és reggel nyolc között lehetne bezárni, így nehezítve a dealerek munkáját. Több berlini park, például az egykori tempelhofi repülőtér területén működő is bezár esténként.

Az államtitkár szerint a bezárás a környékbeli utcák felé irányíthatja a bűnözőket. „Ha az Aldi zárva van, vásárolok a Lidl-ben” – mondta. A környékbeliek sem örülnek túlzottan az ötletnek. Mint mondják, a dealerek már most is megjelennek az utcákon. Akmann szerint ugyanakkor Kreuzbergnek ez a része különleges bánásmódot igényel, és bár nem lehet mindent még több rendőrrel megoldani, az utóbbi időben növelték a kábítószerkereső kutyás bevetések számát. A kábítószerkereskedőkkel szembeni küzdelmet az is nehezíti, hogy azok sokszor más tartományokból érkeznek.

A Görlitzer Park évek óta a dealerek egyik kedvenc helye, ahol legfőképpen füvet árusítanak, de találtak már kokaint és ecstasyt is a razziázó rendőrök. Esténként a késes támadások és a verekedések sem ritkák a dealerek között. A berlini CDU zéró toleranciát és a park jobb kivilágítását javasolja a kábítószerkereskedők visszaszorítása érdekében.

(A nyitókép illusztráció.)

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés