Nem így akarunk élni!

2019. augusztus 11. 15:22

Szél Bernadett
szelbernadettblog.blog.hu
A kormányszintre emelt idegengyűlölet és homofóbia elképesztően veszélyes és felelőtlen.

„Itt és most a saját szemünkkel látjuk, hogy a szavak tetteket szülnek, a gyűlöletnek következményei vannak. A valóság mutatja meg újra és újra, hogy a gyűlölet mint kormányprogram, a kormányszintre emelt idegengyűlölet és homofóbia elképesztően veszélyes és felelőtlen. Az ország mindenkori politikai vezetése ugyanis mintát közvetít a társadalom felé. Ha azt látja az ország, hogy elfogadott, sőt felülről támogatott a kirekesztés és az előítélet, akkor egyesek feljogosítva fogják érezni magukat arra, hogy ennek érvényt szerezzenek. És most pontosan ez történik. 
Emlékszünk, hogy kezdődött. Soros György és a menekültek elleni rasszista és antiszemita gyűlöletkampányokkal indultak, és az ilyen politika lényege az, hogy újabb és újabb csoportot jelöljön ki ellenségnek, a saját identitására leselkedő veszélynek. Ezért akarnak a melegekből is ellenséget kreálni, és lassan mindenkiből, aki kicsit más, aki kipécézhető, aki megalázható – már a kerekesszékeseket is a szájukra merték venni. Figyelem! Az illiberális politika nem új találmány, vannak történeti előzményei és pontosan tudjuk, hogy végződik az ilyen úgynevezett »identitasvédelem« – tudjuk, mert az emberiség rengeteg szenvedéssel, a saját bőrén kínkeservesen tanulta meg, hogy ez az út nem járható.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 154 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bernadettnek látszania kell, mindegy milyen áron. Önmagán kívül senkit nem képvisel. Így kell értékelni az egészet.

Most akkor a jobboldalt kifogásolod vagy a balt?

„A szocialista haza szeretete megbonthatatlanul kapcsolódik a haza ellenségeinek, az imperialistáknak és reakciósoknak kiengesztelhetetlen gyűlöletével az egész világon. A szocializmus földje ellenségeinek gyűlölete elválaszthatatlan része a szocialista ideológiának és a leninizmus ideológiájának.”
(Komszomolszkája Pravda, 1947. január 28, „Leninizmus – a munkások kommunista nevelése. 3. rész – a Komszomol”.)

Szél Bernadett gyűlölettel kialakít magának egy, a valósággal köszönő viszonyban sem levő képet a kormányról, s azt igen vehemensen támadja. Ne várja el, hogy az általa tálalt torzképpel szemben állást foglaljon bármely értelmes polgár.

Maradjunk a kifogásolt szónál: identitásvédelem. Mondd csak
Bernike! mi is a liberális hozzáállás az identitáshoz?

Nem izgulok nagyon de az LMP miniszterelnök jelöltjét kizàrta az etikai bizottsàg, fgtlen képviselő. Mihez kezd 3 év múlva? Amúgy Ron Weber tènyleg nagy varázsló hogy ezzel az arccal csinàlt 420 ezer LMP szavazót. Most 70 ezer van.

Detti élete szar élet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés