Hogyan éljük túl a következő 15 évet Orbánnal?

2019. augusztus 10. 18:48
Gomperz Tamás
HVG
Értünk lopjanak, ne ellenünk!

„Nemrég behatóan foglalkoztunk a Kövér doktor által világszínvonalúnak nevezett magyar egészségügy messze földön irigyelt vívmányával: a kórházakban tapasztalható 35 fok feletti hőséggel, amely kedvezőbb feltételeket biztosít a kórokozók szaporodásának, mint Polt Péter ügyészsége a nemzeti burzsoázia megteremtésének. Azóta két dolog történt. A Kórházszövetség közzétett egy felmérést, eszerint a műtők harmadában (!) nem lehet garantálni a fertőzések elkerülése szempontjából optimális hőmérsékletet a nyári időszakban, annál az egyszerű oknál fogva, hogy ezekben az ispotályokban nincsen léghűtő berendezés, vagy ha van, akkor nem működik.

Az elmúlt napok másik fejleménye, amit az összes verejtékében fürdő sebész megkönnyebbülten vett tudomásul: a miniszterelnök akkora összeget ajándékozott a saját református gyülekezetének a személyes vagyonából az állami költségvetésből, amelyből mintegy húsz kórházi műtő klimatizálását oldhatta volna meg, amennyiben a svábhegyi kereszténymentés helyett a betegellátás biztonságának növeléséből óhajtana politikai terméket faragni.

Az anyagi fedezet – mint látjuk – megvan rá. Ily módon az pusztán döntés (ők úgy mondják: akarat) kérdése, hogy további negyven műtőben megszüntetik a fertőzésveszélyt a léghűtő berendezések beszerelésével, avagy ezt a pénzt inkább odaadják a kormány pacaltagozatát képviselő Német Szilárd birkózóalapítványának.

Döntöttek: inkább odaadják.

Egy régi félreértés miatt, némely bölcselkedők az ilyen összevetéseket demagógiának tartják (főleg amíg mások gyerekeit hűtik jeges ruhával az operáció alatt), őket emlékeztetjük az adóztató-újraelosztó állam alapvető szabályaira: 1. a költségvetés véges, 2. egyetlen forintot sem lehet két különböző célra elkölteni. Ebből az a nyilvánvaló, mégis félvállról vett igazság következik, hogy amit a miniszterfeleség szépségversenyére fizetnek ki, azt nem tudják a műtők hűtésére fordítani. A kettő közti választást hívjuk kormányzásnak. Azt az értékrendet pedig, amely az efféle dilemmáknál irányt mutat: politikai világnézetnek vagy erkölcsi meggyőződésnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 204 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A mozgalom orosz és török szálait hogyan értékelnéd?

Pont ma néztem a printed HVG-t, qrva vékony. Pedig mekkora arcuk volt nemrég. Is. Ne lopjon senki értük!

Gompercék agya a lopásra van kihegyezve.

Merkel, az Északi Áramlat II-vel, a 6000 orosz-német vegyesvállalattal, a nyugatról keletre áttelepült családjával, a luteránus lelkész lányaként befutott FDJ karrierrel, egyetemi tanulmányaival, mindez a keményvonalas NDK-ban, kinek a pincsije?

De mondjuk Schröder a Gazprom igazgató tanácsában kinek a pincsije, különös tekintettel arra, hogy Putyin a szovjet titkosszolgálat német specialistája volt?

Gyurcsány Putyint vendégül látva kinek a pincsije volt?

Csak azért, mert ezeket is érdemes latolgatni.

Hogyan éljük túl? Jókedvvel, bőséggel...

Pedig azt hittem, hogy ma délelőtt is megbukott a Zorbán.
:)))

Csinálják, nagyon sok helyen, felújításoknál, új kórházaknál.
Az én kérdésem is egyszerű.
2010 előtt miért nem csinálták, illetve csinálták, biztosan, de nem eleget. Miért most kell számon kérni, minden, több évtizedes elmaradást?
Szerinted 2010-ben minden tökéletesen rendben volt? Azóta csak karbantartani kell, az egész országot, igaz? Le lehetne venni a rosszindulatú szemellenzőt!
Olyan jó, hogy mennyire tudja minden balliberális, a volt kormányt is beleértve, hogy mit, és hogyan kell csinálni.
Ellenzékben! Csak akkor nem megy az Istennek se, ha ők kormányoznak. Milyen érdekes.

Végül is, ami az egyháznál landolt, azt oda lehetett volna adni a
szemlőhegyi uszoda felújítására is, kezd már erősen
amortizálódni.

Kezdjük mindjárt Gyurcsány Ferenccel.

Nos, nézzük a tényeket:

Ónody ügynök elvtárs szerint a döntés a kormányzás lényege.
Tunyaszinten megfogalmazva: ide teszem a pénzt vagy oda.
Tehát minden olyan hozzászólás, amely lopásról beszél, azt
vizionál, az offtopic.

Ónodi ügynök elvtárs a hibás kormányzati döntést kifogásolja.
Ezt azonban bízzuk a szavazókra. Ha nekik nem tetszenek az
elmúlt 9 év döntései és prognosztizálják a rossz döntéseket a
következő 3 évre, akkor majd visszaszavazzák Tóbiást,
Gyurcsányt és Vonát.

Ezt hívják demokráciának.

Te pedig nyomhattál volna valami értelmeset is, ha már válaszolsz. Főleg, hogy te egy"pártatlan kritikus vagy"!
De értem én így is tehát semmi nincs rendben 2010 óta.
Jól van. Csak röhögtessétek ki magatokat állandóan,
Belőletek a mások sikere, kizárólag gyűlöletet tud kiváltani, még belőled is, aki pedig egyformán utálja a politikusokat, (ahogy mondtad) csak e fideszeseket egy "kicsit" jobban. :DDDD

Azt mondjuk még mindig nem értem, és nem is kaptam választ rá, hogy Minden balliberális, a volt kormányt is beleértve, miért, csak ellenzékből "tud" mindent.
Mert olyan jól csak nem kormányoztak, amikor 2010-ben akkora zakót kaptak, amiből azóta se álltak fel, pedig akkor még a régi választási rendszer szerint zavarták el őket a francba.
Viszont a jelenlegi kormányról harmadszori megválasztásuk után is (2010 óta) folyamatosan azt halljuk, (tőletek), hogy mindent rosszul csinálnak, akkor is ha nemzetközi szinten is elismerik az eredményeiket. Nem tűnik fel, hogy fordítva ültök a lovon? Nem, ugye? Nem baj. Akkor így maradtok, és soha nem fogtok érteni semmit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés