Rasszista a dinnye? – Az Alapjogokért Központ szemléje

2019. augusztus 9. 9:28

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Tudta, hogy a 19. század második feléig nyúlik vissza a sztereotípia, miszerint a feketék dinnyét esznek? Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Itt az augusztus, amikor is a forró időben sokan találnak enyhülést egy jól behűtött görögdinnyében. Ennek a barbár szokásnak azonban egyszer és mindenkorra vége: a legfrissebb tudományos kutatások ugyanis egyértelműen bebizonyították, hogy a dinnye rasszista. A Marylandi Egyetem ételszégyenítéssel foglalkozó professzora világított rá kérlelhetetlen logikával, hogy az amerikaiak számára a görögdinnye rasszista jelkép, ugyanis a XIX. század második feléig nyúlik vissza a sztereotípia, miszerint a feketék dinnyét esznek. Ezek után reméljük Ön is kétszer meggondolja, hogy jóízűen harap-e bele a rasszista gyümölcsbe. Ha biztosra szeretne menni, javasoljuk a legközelebbi ételszégyenítési szakértő felkeresését. Hogy ilyet hol talál, pontosan nem tudjuk megmondani, de bizonyára jó eséllyel indul a földig rombolt CEU Nádor utcai épületénél, hiszen az egykori EGYETEM mindig élen járt az ehhez hasonló, mindennapjainkban is kézzelfogható hasznokkal járó tudományok terjesztésében. Részletekért kattintson a Huffington Post cikkére.

Persze olykor még a tudomány sem hibátlan – erre világít rá a CNN beszámolója, mely szerint a tudományos forradalom legfőbb vívmányaként számontartott robotika sem mentes az előítéletektől. Az amerikai tévécsatorna bátor újságírói fáradságos munkával tárták fel a visszataszító gyakorlatot, mely szerint a tervezők hajlamosak fehér robotokat gyártani, ez pedig nem tükrözi vissza az emberi faj sokszínűségét. Ha tehát Önnek van a háztartásában robot, valószínűleg máris a rasszizmus bűnébe esett; ha ráadásul a gép aprítja a görögdinnyét… Nos, akkor Ön bizonyára menthetetlen. Ha viszont Ön is azok táborát erősíti, akik egyelőre nem engedhetnek meg maguknak effajta luxuskiadást, akkor javasoljuk, hogy tiltakozásul konyhai robotgépét fesse feketére, esetleg porszívóját sárgára. Azt viszont csak remélni tudjuk, hogy a tényfeltárás nem korlátozódik a rasszok szintjére és hamarosan annak is utánajár valaki, érvényesül-e a genderdiverzitás a robotok körében.

Kultúra rovatunkban az LMBTQ Nation jóvoltából bemutatjuk a Pose című sorozatot, mely a tarnszszexuálisok mesés világába kalauzol minket, bemutatva, hogyan harcolták ki maguknak az egyenlő bánásmódot a különböző szexuális kisebbségek. A legutóbbi epizód történelmi kitekintésében az ACT UP elnevezésű, homoszexuális aktivistákból álló csoportot ismerhettük meg, mely főként a ’80-as, ’90-es években volt aktív az Egyesült Államokban. A zseniális epizódban egy briliáns húzással a csoport tagjait fekete színészek alakították, holott a valóságban az ACT UP tagjai szinte kizárólag fehér férfiak voltak, akik kifejezetten kirekesztették soraikból a feketéket. Szép új világunkban azonban a tények csak annyiban számítanak, amennyiben segítik, igazolják a Haladás eszméjét. Ha tehát egy pillanatra azt gondolta volna, hogy a homoszexuálisok is lehetne rasszisták, nyilvánvalóan téved: a valóságot felesleges a történelemkönyvekben keresnie, helyette ott vannak a politikai korrektség minden szempontját kielégítő, haladó tévésorozatok.  Rovatunk második cikkében Quentin Tarantinomunkásságát vesszük górcső alá a BBC jóvoltából. A sokak által kedvelt rendező még szimpatikusabbá vált, amikor anno pénzzel is támogatta Obama kampányát; azonban kiderült: mégsem annyira jó fej. Filmjei ugyebár erőszakosságukról híresek világszerte, ez pedig ellentmondásos téma. Mert ugyebár mindannyian szívesen néztük, amikor a Djangoban a szökött fekete rabszolga halomra mészárolta a gonosz fehéreket, de sajnos nem mehetünk el szó nélkül a tény mellett, hogy Tarantino filmjeiben a nők elleni erőszak is hangsúlyos szerepet kap. Ez nem csak szexista, de egyenesen megbocsáthatatlan bűn, ezért azt javasoljuk Önöknek, a hétvégén égessék el tiltakozásként a Ponyvaregény DVD-jüket.

Persze szerencsére csak a filmekben létezik olyasmi, hogy a férfiak erősebbek lennének a nőknél, a valóságban a két nem teljesen egyenlő. Olyannyira, hogy Kanadában például nemrégiben csatlakoztak az első nők a rendőrség különleges osztagához – velük pedig biztosan nem jó ujjat húzni. A dolog apró szépséghibája, hogy ennek érdekében lejjebb kellett szállítani a fizikai állóképesség-próba követelményeit, de természetesen e mögött nem a női kvóta áll, hiszen a felvételin nem tesznek különbséget a nemek között.

Heti gyűjtésünkből kiderül még a Pluralist jóvoltából, hogy korunk nácijai a kövérgyűlölők; „Hurrá!” rovatunkban pedig az LMBTQ Nation jóvoltából bemutatjuk a Victoria’s Secret első transznemű modelljét és New York könyvtárainak nagyszerű kezdeményezését, mely keretében a könyvkedvelő gyermekeknek olyan kizárólag olyan meséket olvasnak fel, melyek főszereplői transzvesztiták.”

A teljes szemle itt érhető el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az hiszem a politikailag teljesen inkorrekt Torrentében volt az a jelenet, amikor Torrentét meg akarják verni a feketék (a történet alapján egyébként teljesen jogosan járna neki a verés), erre ő előhúz a zakójából egy húsdarabot, és azt lóbálva tereli el a figyelmüket, és így tud meglógni.

Tiltsátok be a dinnyét! Természetesen a demokrácia, a szólásszabadság és a tolerancia jegyében. Ahogyan szoktátok!

Nyomorult te meg a fajtád, elmebeteg!

Lehet, hogy nem ugyanazt a cikket olvastunk. Az angol cikk sem azt állítja, hogy a görögdinnye a fekete fogyasztókhoz kötődik.

De te balliberális vagy, aki a csillagokat is lehazudja az égről, mert a magyarok elhülyítése még nincs az általatok kívánt szinten.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés