Kifutottam a problémáimból

2019. augusztus 7. 20:54

Mihályi Fruzsina
20on
A problémák 0-24-ben ott ülnek a vállunkon, nem hagynak minket szabadulni, de a testmozgás lehetőséget biztosít arra, hogy napi 1-2 órára végre tényleg kikapcsoljunk, és megfeledkezzünk a minket érő terhekről, hogy utána újult erővel, tiszta fejjel oldhassuk meg azokat.

„Mindenki máshogy vezeti le a stresszt, másként viselkedik krízishelyzetekben és különböző módszerekkel veszi fel a harcot a depresszióval szemben is. Én a sportot választottam.

Bizonyára dönthettem volna úgy, hogy rászokok a dohányzásra, hogy könnyebben viseljem a stresszt. Esetleg nekiállhattam volna csokoládét zabálni éjjel-nappal, hogy enyhítsek a fájdalmamon. Netalántán választhattam volna egy tízévados sorozatot, hogy a négy fal közé bezárkózva nyalogassam a sebeimet. Sőt, akár belemenekülhettem volna egy mérgező kapcsolatba is, hogy elkerüljem a magány szívfacsaró érzését, vagy hogy véletlenül se kelljen egyedül megbirkóznom a problémáimmal.

(...)

Kívül-belül rendbe rak

A testmozgás nemcsak a szebb és egészségesebb külső megteremtésében segít, de a lelki bajokat is elsimítja. Nekem tényleg sikerült kifutnom magamból a problémáimat. Sőt, lehet, hogy egyenesen kifutottam a problémáimból? Akárhogy történt is, az a rengeteg adrenalin, ami felszabadult bennem, segített kitisztítani a fejemet. A problémák 0-24-ben ott ülnek a vállunkon, nem hagynak minket szabadulni, de a testmozgás lehetőséget biztosít arra, hogy napi 1-2 órára végre tényleg kikapcsoljunk, és megfeledkezzünk a minket érő terhekről, hogy utána újult erővel, tiszta fejjel oldhassuk meg azokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

+1

Nagyon fontos, hiánypótló írás. :))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés