Vona kitenné a pártokat az önkormányzatokból

2019. augusztus 6. 7:44
A Jobbik volt elnöke, jelenlegi vlogger nyilvánosság elé állt ötleteivel – írta a Magyar Hang a honlapján.

A Magyar Hang – amely részt vett az eseményen – honlapján arról számolt be, hogy Vona egy olyan törvényjavaslatot készítene, amely megtiltaná pártoknak, hogy az önkormányzati választásokon induljanak. 

Mint ahogy azt kifejtette, a javaslat értelmében a voksoláson csak magánszemély, vagy egyesület tagja indulhatna, ugyanis szerinte „a pártok nagyon sokat ártanak az önkormányzatiságnak”. Arra hivatkozott, hogy egyrészt a pártpolitika megkülönböztet településeket – hiszen vannak fideszes, vagy éppen jobbikos városok –, másrészt pedig sok esetben értelmes ügyeket éppen a pártos politika gáncsolja el.

Ő ugyancsak a negatívumok közé sorolta, hogy az önkormányzatiságot kontraszelektálja a pártpolitika: megfogalmazása szerint „logóparaziták kerülnek be a képviselő-testületekbe”, sok esetben alkalmatlan emberek, míg tehetséges polgárok inkább meg sem méretik magukat. A tervek szerint másfél-két hónap elteltével a beérkezett vélemények alapján egy konkrét törvényjavaslat is születik – írta meg a Magyar Hang.

Az is kiderült, hogy azt egyelőre titok övezi, kik vesznek részt a szöveg kodifikálásában, vagyis a konkrét javaslat megszövegezésében, de azt már tudni, hogy a beérkező vélemények szűrésében azért Vona Gábor komolyan részt vesz, aki elmondta, a jelenlegi parlamenti viszonyok között esélytelen egy ilyen törvény kitárgyalása. Végezetül hozzátette: szerinte a mostani kampány is megfogja mutatni, mennyire nem a településekről szól a választás.

Természetesen egy influenszer nem áll meg egy sajtótájékoztatónál, így Vona Gábor sem csak 20. századi módszerekkel operált: a sajtóeseménnyel egy időben ugyanis online vita indult több, Vona Gáborhoz és a Második Reformkor Alapítványhoz kapcsolódó felületeken.

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vona úgy képzeli, névleg legyen mindenki "civil" de mögöttük persze ott lennének a "támogatók". Annyira nem kéne hülyének nézni az embereket, hogy megpróbálják elhitetni velük, a pártok valóban távol maradnának az önkormányzatok irányításától.

Ez se lett okosabb. Tizenkét évig vezetett egy olyan amilyen pártot és a bukása után kideríti, hogy az emberek csak ne pártosodjanak. Nem érti miért szerveződnek atomi egyének szervezetbe.

8 évig, két teljes cikluson át volt az általa elnökölt ún. Jobbik az országgyűlés második legnagyobb pártja.

Miért is nem állt elő akkor ugyanezzel a javaslattal?

Nagyon nem is kell cinikusnak lenni annak megállapításához, hogy az ún. Jobbik ténylegesen szinte sehol nem is indiþ jelölteket, mindenhol beállva a ballib/álcivil jelöltek mögé. És ebben a pillanatban jön Vona "kiléptem a politikából, de mégsem celeb" Gábor nagyívű javaslata... LOL

A többes szám első személy pontosan mit és kiket jelöl?

Gaby cicának volt 8 éve törvényjavaslatokat benyújtania. A Momentum is indított népfőiskolát ( velünk van a baj), népfőiskola kis köreit. Egy foglalkozást ért meg.
Ha Zázry II. Reformkora még kitart 2..3 évig, akkor meg azzal jön elő, hogy parlamenti választásokat se tarthassunk? Vagy ki, kik indulhatnának rajta?
Zavart elme. Most még elmehetne igazi civilnek. De mit ír be a CV-jébe? Mozgalom, Gárda, cigánybűnözés felszámolása, csendőrség megalakítása, szemita antiszemita, kereskedelmi csatornák felásása, helyük sóval való behintése? Könnyített állampolgárság bojkottálása, kerítés értelmetlensége, kvótákról lehet szó? Alaptörvény módosítás meg nem szavazása?Balóné, Bánó, Betlen, Kálmán asszony, Spinóza, Heller és G.Lajos? Tanítani való néppártosodás? vloggerkedés, II. reformkör? Szemöldök kiszedése, bagolytalanítása? Fekete lajbi becserélés metrosexuális öltönyökre? A parlamenti vitákban értékes második helyet tudott szerezni?

Válaszok:
hátakkor | 2019. augusztus 6. 9:16

Az is remek javaslat volt a Mozgalomtól a gyurcsányi-lúdasmutyis csőd és IMF után, hogy a kötvényeket ne fizesse vissza a magyar állam. Kb. két hónapra maradt volna kifizethető nyugdíj. A vlogja látogatóinak oktatása helyett, elébb magát kéne képeznie kicsit egy igazi civil munka/kereset mellett szabadidőben és ha rájön valamire azt megoszthatja a többiekkel, amit azok már tudtak ( hogy oltári hülyeség).
12 év a Mozgalomban és még mindig nem érti miért pártosodnak a zemberek.

"Az állam vegye át a települések irányítását is."

Sőt! Világkormányt, Tejút-kományt! Mi az hogy? Nagyon is!

Te is a vlogger szösszeneteiből merítesz?

Az még ok hogy ordítóan tudatlan, de még ki is teszi az ablakba, sőt még rà is kontràz, hogy igen, ilyen buta vagyok :(

Zàzry hamarosan megtolja a Coca Cola gerilla marketingjét és felfedezi a klímakatasztrófát is, az unokáink jövőjét. A vezetéstani fizetős szeánsza nem sok foglalkozást ért meg. Most jön a második reformok apró körei. Eddig 81 mikroadomány jött össze.

Vonának megártott a COCA-COLA ívás.

Ezt hazudta az ellenzék is, hogy köztiszteletben álló civileket kell keresni mindenütt.
Azután a pártok leosztották a helyeket és a jelölthöz alapítottak egy egyesületet.
Van aki ezt beveszi?

A kistelepüléseken eddig is a függetlenek nyertek. Nem tudom, mennyivel lennénk beljebb független, de X párt által támogatott jelöltekkel.

"Vona egy olyan törvényjavaslatot készítene, amely megtiltaná pártoknak, hogy az önkormányzati választásokon induljanak."

Én meg megdugnám Megan Foxot, de nem hívnèk ezért össze sajttájt..

A néppártosodást tanítani fogják. Viszont Zázri kórisméje nem ismeretlen: elfletósodàs néven jól feltárt neurózis. Egyelőre gyógyíthatalan.Új-zélandi kutatók tehetetlenül állnak, ha a betegnél a hülyeség még akaraterővel is párosul.

Krisztina asszony még mindig bízik Zàzriban. 20 éve hitegeti. De itt a megfejtés! Önkormànyzatban vége a pàrtosodàsnak.Aztàn a Parlamentben. Is. És Zázri a vilàgkormàny feje lesz!

"Vona kitenné a pártokat az önkormányzatokból"

Vonát pedig a holdra kéne kitenni. Ott pontosan jó helyen lenne!

Válaszok:
hátakkor | 2019. augusztus 7. 5:58

D-209-nek volt utoljàra ilyen nagyívű javaslata: minden magyarisztáni EP jelölt egy orszàgos listàn induljon. Megyó talàn picit viccesebb figura volt Zàzrinál. A Főnök megajándékozta Megyót az Alkotmàny nyomtatott friss kiadàsával.

Válaszok:
Negue | 2019. augusztus 7. 17:17

Tényleg! Már el is felejtettem. Pedig mennyit röhögtünk annak idején Megyó kolosszális ötletén. :)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés