Aylannak volt keresztneve... ennek a nyolcéves német kisfiúnak nincsen?

2019. augusztus 6. 22:03

Elisabeth Guillaume
Boulevard Voltaire
Kerestem a vonat alá lökött fiú nevét a sajtóban, a franciában csakúgy, mint a németben, és nem találtam.

„Emlékszünk Aylanra, erre a szíriai kisgyerekre, akinek a fotója 2012-ben bejárta az egész világot, és egy embertelen migrációs politika jelképévé vált.

Van egy másik kisfiú, akinek a halála ugyancsak ennek az embertelen migrációs politikának a szimbóluma, jobban szólva e politika másik oldalának, amit nem akarunk látni. És ennek a kisfiúnak nem ismerjük a nevét.

Kerestem a nevét a sajtóban, a franciában csakúgy, mint a németben, és nem találtam. Mintha azzal, hogy bemutatjuk őt, identitást adunk neki – rémületet keltenénk? Mintha attól félnénk, hogy ez túl erős érzelmeket váltana ki. Vagy hogy a nevét megidéző hashtag túl széles körben terjedne el a közösségi hálókon. Csak azt tudjuk, hogy ez a nyolcéves német kisfiú a frankfurti pályaudvar peronján várakozott tizenkét éves nővérével, édesanyjával és annak egy barátnőjével. Anyjával együtt a sínre lökték a fiút, és elütötte őket a vonat. Csupán édesanyja élte túl.

A gyanúsított egy negyvenéves eritreai férfi. A házas, háromgyermekes apa 2006 óta Svájcban élt, és már jól ismerték a hatóságok, miután késsel, majd fojtogatással próbált szomszédja életére törni. A férfi emellett »más hasonló bűntényeket is elkövetett a múltban«. »Hiába adott ki a svájci rendőrség elfogatási parancsot az eritreaira«, olybá tűnik, hogy »a kisfiú gyilkosságának gyanúsítottját nem ellenőrizték Németországba való belépésekor«. (BMF TV)

Lehet, hogy a németeken, épp úgy, mint a franciákon – de talán a németeken még inkább – lobotómiát hajtottak végre, de a szívük megmaradt, és a dráma elsöprő érzéseket kavart fel az országban – névtelen gyászolók gyertyákat, plüssmedvéket, virágokat helyeztek el a tragédia helyszínén –, emellett pedig mély haragot is. A kisfiú meggyilkolása előtt néhány nappal egy harmincnégy éves családanyát ölt meg hasonló módon egy bevándorló hátterű személy, ezekhez az esetekhez pedig számtalan migránsok által elkövetett bűntett adódik… olyan migránsok által tehát, akik a német vezetők ideológiája, engedékenysége, alkalmatlansága és cinizmusa miatt tartózkodnak az országban.

A politikai osztály persze nagyon aggódik… amiatt, hogy az AfD megsokasodó szavazatok formájában húzhat hasznot a helyzetből! »A regionális SPD-frakció vezetője óva intett az eset minden alávaló felhasználásától.« (Le Figaro)

Ez volna tehát az egyetlen veszély. Ami minden mást érint, a németek boldoguljanak, ahogy tudnak. Eközben pedig egy nyolcéves kisfiút, aki a világ előtt nem nyerhet identitást, feláldoztak a migrációs elvakultság oltárán.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az állatos oktondiskodásod ehelyt csak morbidan mégfokozza a névtelenség jelenségét, egyértelmű - bár névtelen - önvallomása a fokozhatatlan embertelenségednek, nemde?

Praktikusan feltételezhető hogy az a halálbalökő eritreai gazdasági migráns mindamellett talán csak menedékkérelméhez kamuzta az "orthodox keresztény" vallási identitást.

Azt hiszed a swissinfo.ch "adat"közlése az eritreai vallásáról az maga a szent tény, olyannyira is, hogy tényszerűségét kétségbe vonni nem emberi, hanem kanálislakók sajátja.
Ilyen a te emberségességed, mórika. Egy kamu.

Köszi, de azt vedd észre még, hogy muszlimsággal nem vádoltam. ((Tisztelem pl. az öreg abdulrahman Mihálffy Balázst a fordítót))

Nincs olyan információközlés a hivatkozott linkeken hogy

" évek óta tevékeny tagja a svájci keleti keresztény közösségnek "

Ez a mondatszövésed egy kreativ gondolatköltemény.

Az angol szöveg pedig "member of ... community" kifejezés móddal illethet egy orthodox-kereszténynek csupán beregisztrált akárkit is.

Hol lenne tehát az érvelési hibám?

Következetlen és tisztességtelen az "érvelésed", ugyanis pl. én nem muszlimoztam az eritreait.

Ha jól tudom, az nem szír lány volt, hanem palesztin, aki ráadásul évek óta Németországban élt, és beszélte nyelvet. Mindez 2015 tavaszán történt, mielőtt igazán beütött volna a migránsválság.

Annyival hogy "A" Svájci Hatóságok egy lapnak visszaigazolják hogy egy regisztrált személy
"member of the Christian Orthodox community" nincs még olyan ismeretünk amit te kígyó könnyedséggel hazudsz, hogy ""évek óta tevékeny tagja a svájci keleti keresztény közösségnek"".

Az angol szövegből az sem bizonyos hogy a személy lakhelye környékén -Zürichben- van egyáltalán bármilyen ,aktiv orthodox-keleti-keresztény közösség! A felekezetitagságról szóló infó csak egy X a Svejci Hatóság Űrlapjának rubrikájában. Ha az Ortho-Keresztény vallási közösség talán (bizonyára?) van is, akkor is maga a nagybetűs Hatóság semmit sem tud az általa regisztrált (bármilyen) személy ama közösségbeli aktivitásáról:

Azaz innentől az eritreai migráns szemfülessége hogy a svejci menedékkérelmének praktikus alátámasztására is beikszelte talán ortho-keresztény vallási közösséghez való tartózását - ennyiből áll az, hogy azután "A Svájci Hatóságok" egy lapnak visszaigazolják hogy "member of community".

Én nem muszlimoztam az eritreait. Én egy egyszerű az ojrópai jólétről és (neki mellékes vallási) szabadságról ábrándozó hétköznapi gazdasági migránsként tekinthetnék rá egy bizonyos kritikus pontig.

"bárki bármit mond, te annak akarsz hinni, amit magadnak összefantáziálsz. Hát pont leszarom."

Hja, szummázat :-)
Tévedésben (plusz hazugságban) élsz, és nem is érdekel.
[ Leszarod?? :) Egy trágya az bizony értékes talaj-erő-visszapótló biomezőgazdasági anyag lehet, ugyan hol van ilyen értéked, ha nem érdekel? :) ]

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés