Von der Leyen: A migrációs elosztási rendszert újra kell gondolni

2019. augusztus 02. 15:42

„Nem könnyű feladat, de nincsenek egyszerű megoldások és válaszok, amikor tehermegosztásról van szó” – jelentette ki az Európai Bizottság új vezetője római látogatása során.

2019. augusztus 02. 15:42

Új megállapodást javasolt az Európába áramló illegális migráció kezelésére, és az „elosztási rendszer” újragondolását szorgalmazta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) megválasztott elnöke Rómában, ahol Giuseppe Conte olasz miniszterelnök fogadta őt pénteken. 

A találkozó előtt újságíróknak nyilatkozva Ursula von der Leyen kijelentette: az EB vezetőjeként azt akarja, hogy a migráció "kezelési eljárása" hatékony, hatásos és emberséges legyen.

„Nem könnyű feladat, de nincsenek egyszerű megoldások és válaszok, amikor tehermegosztásról van szó” – jelentette ki az Európai Bizottság új vezetője. Hangsúlyozta, hogy éppen ezért a migránsok „elosztási rendszerének” felülvizsgálására van szükség. Hozzátette: tudatában van, hogy Olaszország, Görögország és Spanyolország földrajzilag a legérintettebb országoknak számítanak, és a leginkább ki vannak téve a migrációnak.

Ursula von der Leyen politika küldetése első számú céljának nevezte, hogy az EU túllépjen a belső megosztottságon északi és déli, keleti és nyugati, kicsi és nagy tagállamok között.

Ursula von der Leyen európai körútja egyik állomásának számít Róma. A Giuseppe Contéval folytatott megbeszélésen napirenden szerepel az Európai Bizottság olasz biztosjelöltje is.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. augusztus 06. 17:09
Azért ezt a "a migrációs elosztási rendszert" nem értem, melyet VDL "újra" akar "gondolni". Régen sem értettem, most sem értem, és akkor sem értem, ha VDL mondja. Mert mi van akkor, ha a "migráncs" egyszerűen NEM AKAR ODAMENNI, ahova "odaosztják őtet el"? Mondjuk ő "svédbe" akarna menni, de Romániába vagy Bulgáriába transzponálják!!! De ő románban vagy bulgárban nem akar élni? Ha szétpukkadnak a brüsszeliták akkó' sem, sőt JUSZT SEM! No, akkor mi van?
patópál
2019. augusztus 03. 15:38
Majd ha lesz hatékony kiutasítási rendszer a csalók és illegális bevándorlók eltávolítására, beszélhetünk a valódi menekültek elosztásáról. Addig is fogyasszátok egészséggel, amit főztetek, brüsszeli képmutató kioktató faszkalapok!
hartnesz
2019. augusztus 03. 08:42
Van olyan hogy migrációs elosztási rendszer? Én úgy tudtam hogy oda mennek dorbézolni ahol jól esik
karajos
2019. augusztus 03. 08:13
Az EU legújabb szupersztárja, von der Leyen eddigi mérlege : csúsztatások, semmitmondó mondatok, amelyekben mindenki a neki tetszö dolgokat vélheti felfedezni. Nem csoda, hiszen a Merkel tanitványa. Mit jelent a "migránsok elosztási rendszerének felülvizsgálása", illetve "újragondolása"? Miért nem lehet a program a határok azonnali lezárása, fegyverhasználat, a szó szoros értelmében zéró migráns beengedése és kb. 2 millió betolakodó internálása és kényszerkitoloncolása, mindez 12 hónapon belül? Panzer-Uschi, ezt legalább érteném, das wäre eine klare Sprache. Én semmi jót nem várok, sem töle, sem az EU-tól, de cáfoljon rám! Ne nekem legyen igazam! Vigyázat, az aki a Bilderberg tanácskozásán részt vett, mint ez a nö, az a pénzhatalmi világdiktatúra csicskása. https://www.nouvelordremondial.cc/2019/05/28/liste-officielle-des-participants-a-la-conference-annuelle-du-groupe-bilderberg-2019/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik