Nézőpont: Nemzetegyesítő beszéd volt

2019. július 28. 8:11
Nem 2022-ben ér véget a nemzeti gondolkodást előtérbe helyező rendszerváltozás – jelentette ki Tóth Erik, a Nézőpont munkatársa.

A Nézőpont Intézet elemzője szerint nemzetegységesítő beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn. Tóth Erik az M1 szombati műsorában kiemelte, hogy a Fidesznek a nemzeti politikai gondolkodás 1994 óta a legfontosabb alapelve.

Antall József fogalmazta meg miniszterelnökké válásakor, hogy lélekben 15 millió magyart szeretne képviselni, de Orbán Viktor volt az egyetlen, aki ezt valóban meg is valósította – vélekedett az elemző.

Tóth Erik azt is mondta – utalva a miniszterelnök szavaira –, hogy 2010-ben egy a nemzeti gondolkodást előtérbe helyező rendszerváltás kezdődött és ez minden bizonnyal nem 2022-ben ér majd véget.

(MTI)

Összesen 147 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A valódi demokrácia ugyanis nem a mellé biggyesztett jelzőjéről ismerszik meg, hanem arról, hogy a hatalomváltás reális-e, és megoldható-e a tulajdonviszonyok bolygatása nélkül, anélkül, hogy abba az ország beleremegne."
1. Világos: ha a Dimitrov téri fiúk, bocs.: szakemberek, sőt, AZ egyetlen szakemberek visszatérnek, abban a minutumban hatalomváltás, ergo: demokrácia... LENNE...
Kik ők, mit szolgálnak?
"Nyilvánvalóan zavarja a Magyar Tudományos Akadémia közgazdaságtudományi bizottságát, hogy a neoliberális közgazdasági gondolkodás helyett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) égisze alatt a magyar gazdaság adottságainak megfelelő és nem a nemzetközi tőke igényeit kiszolgáló gazdaságpolitikai oktatás folyik – nyilatkozta lapunknak Lóránt Károly közgazdász, aki szerint a „Dimitrov téri fiúk és időnként lányok” csírájában akarják megakadályozni, hogy az ő nézeteiktől eltérő gondolatok fészket rakjanak egy ifjú közgazdász-generáció fejében." 2016. JANUÁR 26. KEDD. 2:35
FRISSÍTVE: 2016. JANUÁR 26. 13:30
2. Nemzetegyesítő beszéd lenne a világ, de Európa minden országában, de nem ott, ahol létezik a Dohány u.-Síp u. talmuditása, a "Mi jobban gyűlölünk titeket, mint ti bennünket" alapbeégése!

Ezúttal érzelemmentesen, sebészi pontossággal, egzakt módon!
Már csak egy rése maradt a liberálnácik gyűlölködésének, az, hogy:
Albert Speer is ilyen volt...

Az EU állítólag nem egyvágányú, egyirányú ideológiai vonatként működik, mind egykor a Szovjetúnió. Ám úgy tűnik, más módszerekkel bár, de másolja a mintát. Lengyel László a Népszavában nyílt, diktatúrát hirdető cikket is írt erről. Amiben azt hirdeti, hogy a világpolitikában most nem sokat érő, önmagát nárcisztikusan fényező EU akár öncsonkítással, másképpen gondolkodó tagjainak gazdasági ellehetetlenítésével akarjon kisebbé válva még nagyobb lenni. De kompromisszumot akkor se kössön.

Ez fogja szétverni ezt a tákolmányt, mert pusztán kinyilatkoztató, de vitát nem vállaló, csak az ellenfelet minősítő ideológiával akar egységet teremteni. Neked az fáj, hogy Orbán után egyre többen veszik ezt észre.

Na látod, erre mondta Orbán, hogy ti vitaképtelenek vagytok, csak gyűlölettel tudtok válaszolni. Nem tűnt még fel, hogy az ellenzék és nyugati barátaik háza táján nem divat az érvelés, csak a felsőbb rendű vagdalkozásra futja?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés