Ujhelyi páni félelme

2019. július 25. 10:34

Nagy Ervin
Magyar Hírlap
Ez van, kedves képviselő úr!

„»Ursula von der Leyen vagy butuska, vagy benyalta az Orbán-rezsim propagandáját« – így vélekedik a német politikus asszony megértő, nyitottságot mutató mondataitól teljesen összezavarodott Ujhelyi István. Persze, mert nincs hozzászokva ahhoz, hogy nem a magyar ellenzék kottáját mondja fel egy vezető uniós bürokrata. Mert nincs hozzászokva ahhoz, hogy nem hallja vissza az itthoni hazugságáradatot a néppárti politikus szájából. Merőben új helyzet ez neki és persze a többi, közös gyékényen hazát áruló ellenzéki társának. Így csak pislognak a nagy semmibe, amikor a hétgyermekes leendő elnök többek közt a The Guardian című brit lapnak is azt nyilatkozta, hogy sokkal megértőbbnek kell lenni, több tisztelettel kell bánni a közép- és kelet-európai országokkal, leginkább a sajátos utat járó lengyelekkel és magyarokkal. És hogy még inkább megrökönyödjön a szokatlan szituáció miatt az egyébként minimális társadalmi támogatottsággal bíró szocialista képviselő, a politikus asszony a »különutas« menekültpolitikát sem akarja úgy bírálni, kapásból elutasítani, mint elődje tette azt.

Ez van, kedves képviselő úr! Változnak az idők. Változik az ország megítélése, változik a felénk forduló, minket végre megérteni akaró uniós politika. Bármennyire is szokatlan jelenség ez, nem lesz mindig úgy, ahogy azt a magyar ellenzék akarja. Van úgy is, hogy az unió vezetése végre a magyar kormány véleményére is kíváncsi lesz, nem csupán a gyűlölködő és hazugságokat állító balliberális kisebbségre figyel. És – bármennyire is felháborodtak most a hivatásos rettegők, az úgynevezett »demokráciaféltők« itthon – a politikus asszony nem azt mondta, hogy támogatja a magyar kormány politikáját, hanem hogy meg akarja érteni azt. De úgy látszik, a magyar ellenzék számára már ez is botrányos blaszfémia.

Ujhelyit olyannyira meglepte Ursula von der Leyen »nyitottsága« a magyar és a lengyel kormány véleményére, hogy ki is írta a vezető közösségi oldalra azt: »!!Valaki vegye le Ursula von der Leyenről a narancsszemüveget!« Elöl két piros, hátul egy felkiáltójellel – mert nagyon fontos felszólítás ez, ugye?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés