Hírünk a világban

2019. július 22. 08:45

Ch. Gáll András
Magyar Nemzet

Minden abba az irányba mutat, hogy újfent meg kell pályáznunk az olimpiarendezést.

„S hogy Fürjes optimizmusa nemcsak kincstári, azt Kvangdzsuban is megtapasztalhattam. Az incshoni repülőtérről egy Közép-afrikai Köztársaságból származó úszólánnyal, továbbá két bolíviai hölggyel – egyikük úszó, másikuk edző – utaztam együtt a vb helyszíne felé, és közben már-már pirulva kellett megkérnem őket, hogy hagyják abba Budapest és a két évvel ezelőtti vb-rendezés dicséretét. Már nekem volt kínos, komolyan. Amikor pedig az Arena vendégsátrában a Sports Illustrated amerikai fotósával elegyedtem szóba, és megtudta, hogy magyar vagyok, gyakorlatilag kortesbeszédbe kezdett arról, hogy hitbizományba kellene adni Budapesten a mindenkori vb-rendezés jogát. Hát ilyen a hírünk a világban.

És most következhetne az olvasó által várt befejezés: minden abba az irányba mutat, hogy újfent meg kell pályáznunk az olimpiarendezést.

Fürjes azonban realista: – Sajnos ez a hajó elment. A 2024-es rendezés Párizsé, a 2028-as Los Angelesé, annál távolabbra pedig nem érdemes előre tekinteni. Most már mindenki láthatja, milyen kár, hogy két és fél éve vissza kellett lépnünk a 2024-es olimpia megrendezéséért folyó versenytől. Hazánk újra meg újra bizonyítja, milyen nagyszerű házigazda, a létesítmények nagy része készen áll vagy hamarosan elkészül, az úszó-vb-t például akár már holnap meg tudnánk rendezni.

Úszó-vb-t újra, de olimpiát egyelőre nem. De csak egyelőre, mert Európa idővel újra sorra kerül a kontinentális olimpiai vetésforgóban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151954

Ajánljuk még a témában