Biztos út a negyedik kétharmadhoz

2019. július 18. 13:54

Jakab Péter elég gyorsan kisajátította magának az ellenzéki politizálás alját.

2019. július 18. 13:54
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Jakab Péter egy olyan videót rakott ki a Facebook oldalára, melyben nem is finoman arra céloz, hogy a miniszterelnök komoly mentális betegségben szenved, ezért alkalmatlan a posztja betöltésére. Azt is hozzáteszi, hogy a kormányfőnek szerinte minden esetben meg kéne felelnie kinevezése előtt egy pszichológiai alkalmassági vizsgálaton. A Jobbik újdonsült frakcióvezetője ezzel elég gyorsan kisajátította magának az ellenzéki politizálás alját. Egyrészt nem tartozik a skizofrénia tünetei közé a száj nyalogatása, a videóban sugallt »diagnózis« így helytelen. Másrészt, ha még igaza is lenne, akkor az általa is képviselt ellenzék egy mentálisan sérült embertől szenvedett háromszor is kétharmados vereséget, így inkább az önvizsgálatnak, mintsem az ostoba vádaskodásnak lenne itt a helye. Arról nem is beszélve, hogy Jakab Péterrel ezzel a videóval a legprimitívebb módon erősít rá arra, hogy a mentális problémákkal küszködő embereket a társadalom perifériájára kell szorítani.

Én Magyarország zöld pártjának vagyok az országgyűlési képviselője, de még innen is látszik, hogy önmagát jobboldali, konzervatív pártnak elég terepe lenne kritizálni Orbán Viktort. Nagyon úgy tűnik, hogy a Jobbik nem ezt az utat választja, inkább vásári politizálásban szeretné legyőzni a baloldalt. Sok sikert hozzá, ez a verseny a biztos út a negyedik kétharmadhoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2019. július 19. 14:25
Ennek a társaságnak a kívánt jövőjőre az előélete a legnagyobb akadály. Nagyon nem ment a kormányzás, a privatizáció, akár külföldi ÁLLAMI vállalatok részére, annál jobban. Egy kormány hasson, alkosson, gyarapítson, ne herdáljon. A "deviza" hitel felfuttatás sem volt semmi. Ungár egy viszonylag üdítő színfolt az ellenzéki térfélen. Mintha nem veszett volna ki belőle a realitás érzék. Hiába, a családi háttér.
yndi
2019. július 19. 13:33
Jakab Péter videójával kapcsolatban talán igaza van Ungárnak, de a negyedik kétharmadhoz nem ez vezet, hanem a fideszes rezsim hatalommegtartó módszerei, elsősorban a közpénzből működtetett propaganda. Nagy butaság úgy képzelni, mintha az ellenzék választási esélyei egy autoriter rendszerben az ellenzék politizálásán múlnának. Az ellenzéknek egy ilyen rendszerben eleve nincs esélye, akármit csinál. Ha komolyan politizál, akkor azért nem (pár értelmiségin kívül senki nem hall felőle), ha pedig vásári módon, akkor azért nem (az állami propaganda komolytalannak állítja be).
binlaci
2019. július 19. 07:25
Hiába kaptak ki, úgy gondolják hogy győztek. Nem csak úgy csinálnak, mintha győztek volna, hanem hisznek benne. No ez a betegség. De ha mégse hisznek ebben, csak úgy csinálnak mintha győztek volna, az a lenezese a szavaziknak
nimfak
2019. július 18. 21:54
Orbant nem szabad, meg egy oldalon sem emliteni Jakabbal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik