Lezárták Trump kampányfinanszírozási botrányának vizsgálatát

2019. július 18. 20:34

Arról az összegnek a vizsgálatáról van szó, amelyet egy Stormy Daniels nevű pornószínésznőnek és Karen McDougal Playboy-modellnek fizetett Donald Trump egyik volt munkatársa.

Lezárták a vizsgálatot Donald Trump kampányfinanszírozásának ügyében – jelentette be a szövetségi ügyészi hivatal New Yorkban. Az ügyészek bíróságnak megküldött – és az amerikai sajtóban megjelent – dokumentumából az derül ki, hogy további vizsgálatokra nem kerül sor, az ügyet lezártnak tekintik. 

Arról az összegnek a vizsgálatáról van szó, amelyet egy Stormy Daniels nevű pornószínésznőnek és Karen McDougal Playboy-modellnek fizetett Donald Trump egyik volt munkatársa a 2016-os elnökválasztási kampány idején azért, hogy hallgassanak a Trumphoz fűződő korábbi viszonyukról. A feltételezések szerint a pénzt az elnökválasztási kampányra rendelkezésre álló összegből finanszírozták volna, megsértve ezzel a kampányfinanszírozási törvényt. A „hallgatási pénzek” kifizetését bonyolító volt munkatárs, Michael Cohen ügyvéd jelenleg hároméves börtönbüntetését tölti, adócsalás és a hatóság félrevezetése miatt. 

Jay Sekulow, az elnök ügyvédje nyilatkozatban üdvözölte a döntést, kiemelve, hogy mindig is az volt az álláspontjuk, hogy „az elnök soha nem sértette meg a  kampányfinanszírozásra vonatkozó törvényeket”. Az ügyészségi döntéssel szinte egy időben hozták nyilvánosságra a Michael Cohen ügyeire vonatkozó nyomozások dokumentumait is, amelyekből a többi között Cohen és Trump korábbi telefonbeszélgetéseire is fény derül.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151833

Ajánljuk még a témában