Három királyfi, három királylány

2019. július 17. 21:05

Mihályi Fruzsina
20on
A jövő sok szempontból bizonytalan, a családalapítás még annál is több nézőpontból ijesztő, ám egy ilyen hasznos és sokrétű segítséget nyújtó mozgalom mellett sokkal magabiztosabban állhatunk a kihívás elébe.

„Nem toboroznak szülőket, nem magyarázzák senki fejébe, hogy a gyerekvállalás kötelező volna, és senkire sem erőszakolnak rá semmit, amit nem akar. Miért is tennék? Szerintem, ha a gyerekvállalásra valaki nem áll még készen, mindenki érdeke, hogy elcsúsztassa pár évvel a projektet.

Rengeteg hasznos program közül választhatunk

A mozgalom több tucat eseményt szervez, részt vehetünk pszichológusok családdal kapcsolatos témákat boncolgató előadásain, termékenységről szóló beszélgetéseken vagy családbarát kezdeményezéseket bemutató konferenciákon. A mozgalom viszont nem csak párkapcsolatban élők számára hasznos, párkereső projektjük például abban segít, hogy megtaláljuk azt, aki hasonló értékrendekkel és a jövőképpel rendelkezik, akivel elképzelhetőnek találjuk a családalapítást.

A gyermekvállalás nem feltétlenül ijesztő

A mozgalom célja nem titkos – ugyan nem erőltetik, mégis – azt remélik, hogy egyre több és több boldog királyfi és királylány rohangálhat majd a játszótereken. Nekem attól különösen szimpatikusak, hogy céljuk ellenére sem pártolják az esztelen és felelőtlen gyerekvállalást. A tudatos és előre átgondolt családalapítást támogatják, hirdetik és promózzák, hiszen egy boldog generációnak racionális nevelésre van szüksége.

A jövő sok szempontból bizonytalan, a családalapítás még annál is több nézőpontból ijesztő, ám egy ilyen hasznos és sokrétű segítséget nyújtó mozgalom mellett sokkal magabiztosabban állhatunk a kihívás elébe. Újdonsült és tapasztalt szülőknek, vagy gyermekvállalás előtt állóknak egyaránt ajánlom, hogy barangoljanak a mozgalom kínálta programok és lehetőségek között.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyszer olvastam ifjak hozzászólását a gyermekvállalásról-az volt ijesztő, ahogy elutasították.
Szerencsére nem általános, de ott egyben sok volt.

De jó látni a vergődésed! Nyugtass meg, téged semmivel sem lehet rávenni a "dúgatásra"?

Ez a szebbik opció.
Ott ők a gyerekeket utasították el, nem is elfogadható stílusban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés