Három királyfi, három királylány

2019. július 17. 21:05

Mihályi Fruzsina
20on

A jövő sok szempontból bizonytalan, a családalapítás még annál is több nézőpontból ijesztő, ám egy ilyen hasznos és sokrétű segítséget nyújtó mozgalom mellett sokkal magabiztosabban állhatunk a kihívás elébe.

„Nem toboroznak szülőket, nem magyarázzák senki fejébe, hogy a gyerekvállalás kötelező volna, és senkire sem erőszakolnak rá semmit, amit nem akar. Miért is tennék? Szerintem, ha a gyerekvállalásra valaki nem áll még készen, mindenki érdeke, hogy elcsúsztassa pár évvel a projektet.

Rengeteg hasznos program közül választhatunk

A mozgalom több tucat eseményt szervez, részt vehetünk pszichológusok családdal kapcsolatos témákat boncolgató előadásain, termékenységről szóló beszélgetéseken vagy családbarát kezdeményezéseket bemutató konferenciákon. A mozgalom viszont nem csak párkapcsolatban élők számára hasznos, párkereső projektjük például abban segít, hogy megtaláljuk azt, aki hasonló értékrendekkel és a jövőképpel rendelkezik, akivel elképzelhetőnek találjuk a családalapítást.

A gyermekvállalás nem feltétlenül ijesztő

A mozgalom célja nem titkos – ugyan nem erőltetik, mégis – azt remélik, hogy egyre több és több boldog királyfi és királylány rohangálhat majd a játszótereken. Nekem attól különösen szimpatikusak, hogy céljuk ellenére sem pártolják az esztelen és felelőtlen gyerekvállalást. A tudatos és előre átgondolt családalapítást támogatják, hirdetik és promózzák, hiszen egy boldog generációnak racionális nevelésre van szüksége.

A jövő sok szempontból bizonytalan, a családalapítás még annál is több nézőpontból ijesztő, ám egy ilyen hasznos és sokrétű segítséget nyújtó mozgalom mellett sokkal magabiztosabban állhatunk a kihívás elébe. Újdonsült és tapasztalt szülőknek, vagy gyermekvállalás előtt állóknak egyaránt ajánlom, hogy barangoljanak a mozgalom kínálta programok és lehetőségek között.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151784

Ajánljuk még a témában