Az európai egység vége felé haladunk

2019. július 16. 9:38

Surján László
Magyar Nemzet
Úgy tűnik, nem azért halott a liberalizmus, mert a választóknak nincs rá igényük, hanem azért, mert a hívei megtagadták azt.

„Az alelnökök megválasztását elhalasztották. Hasonló botrány volt a foglalkoztatás és szociális ügyek bizottságánál is, ahol leszavazták az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) frakciójához tartozó volt lengyel miniszterelnököt, Beata Szydlót. Ebben a testületben az összes vezető megválasztását elhalasztották. Leszavazták a Nemzeti Tömörülés képviselőjét, Gilles Lebretont is, akit a jogi ügyek bizottság elnöki tisztségére jelöltek. A pozíciót végül Lucy Nethsingha brit liberális képviselő vitte el.

Tudjuk, a Fidesz jelöltjei ellen is tusakodtak, az öt alelnökjelölt közül kettőt mégis megválasztottak, a három másik esetben pedig elhalasztották a szavazást.

Az egész történet az Európai Parlament szégyene. A halasztások révén a parlament vezetésének most van ideje helyrehozni a hibát. Volt már erre példa, amikor egy közismerten katolikus jelöltet nem akartak megválasztani a női bizottság elnökének, de a lázongó baloldalt akkor sikerült észhez téríteni. Persze még Joseph Daul volt a néppárti frakció elnöke, aki nagyon harcosan lépett fel a néppárti jelölt, a szlovák Anna Záborská érdekében. Hogy Manfred Weber mit tud, az most kiderül, de nagy reményeim nincsenek.

Az Európai Parlament tehát letért a demokrácia útjáról és a véleménydiktatúrának nyitott teret. Érdemes a történeteket a liberalizmus oldaláról is vizsgálni. Úgy tűnik, nem azért halott a liberalizmus, mert a választóknak, ahogy Putyin véli, nincs rá igényük, hanem azért, mert a hívei megtagadták. Ha liberális lennék, tisztelném a másik ember véleményét és tolerálnám az enyémtől eltérő eszméket. Az Európai Parlamentben a magukat liberálisnak hirdetők a szocialistákkal és a zöldekkel karöltve nem fogadják el, hogy valakinek más a véleménye, mint nekik. Ez a liberalizmus valódi halála.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugy latszik, hogy ezek a liberalisnak alcazott kommunistak erzik, hogy vitaban majd nem fogjak tudni legyurni nepparti ellenfeleiket, ezert mar most mindent negtesznek a kulonfele bizottsagokbol valo kipenderitesukert. Ilyenkor a demokracia nem jatszik, minden eszkoz megengedett. Vissza a jol ismert aknamunkahoz! Igaz, Cseka, igaz, Donat?

A libsik viselkedése a maradék föderációs törekvéseket is hatékonyan lehetetleníti el. Most még csak két tagországot próbálnak ellehetetleníteni, de ha az olaszok is terítékre kerülnek a niggertaxizás tiltása miatt, akkor a magországok belső juniójánk is annyi.

Zűrös 5 évnek nézünk elébe.
Minden még lassabban fog menni.

Lehet, h. nehezebb lesz. Figyeltem VDL arcát, Deutschot hallgatva. Kimondottan megvetve undorodó volt, amennyire csak külön feltűnés nélkül lehetett. Azért látható volt. Úgy látszik, h.nem izgatja, h. itthon a Fidesz zsinórban szokott kétharmaddal választást nyerni. Persze, semmi sem tart örökké, de azért mégis, jelenleg ez van.

Meglátjuk, semmi jót nem várok az új felállástól, a régi rend, szokások borultak. A gátlástalan hazudozásra, nyomulásra nehéz jó választ adni.

Mi lenne, ha az élet a parlamentben nemzetközileg mozgósított civil és álcivil szervezetek nyomásgyakorlása szerint folyna ezentúl?

A liberalizmust már eltemették. Azok, akik kisajátították maguknak és kiforgatták valódi értelméből. Ahogyan eszmetársaik, a kommunisták annak idején kisajátították maguknak a munkásosztályt, majd hatalomra jutva létrehozták a proletárdiktatúrát a proletárok, a munkások ellen.

Ki az a másik, akinek elfogadják a véleményét? Inkább egymás véleményét fogadják el, a valóban másik véleményeknek még a létjogosultságát is tagadják.

Kösz.A remény hal meg utóljára és ne legyen igazunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés