Kereszténység a kirakatban

2019. július 16. 9:29

Beck Tamás
Népszava
Egyszer még szégyellni fogjuk, hogy hamis prófétát bálványoztunk.

„Nem értek egyet Gábor György vallásfilozófussal, aki mentális problémákat vélt felfedezni e kijelentés mögött. Orbán Viktor nagyon jól tudja, mit csinál, amikor kamerák kereszttüzében kulcsolja imára kezeit. Törődik is ő az evangéliumi intelemmel: »Mikor pedig imádkoztok, ne tegyetek úgy, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és a terek sarkán állva imádkozni, hogy feltűnjenek az embereknek.« (Mt 6,5)

S a goebbelsi propagandagépezet is megirigyelhetné Orbánnak a Papp László Budapest Sportarénában tavalyelőtt elhangzott szavait, miszerint »Isten kegyelmének megnyilvánulása«, hogy Magyarország élén ma keresztény, hitvalló kormány áll.

Hogy tisztán lássunk »a nemzet miniszterelnökének« »kereszténységét« illetően, megint csak az evangéliumi ősforrásból szükséges merítenünk. »Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik bárányok képében jönnek hozzátok, belül pedig ragadozó farkasok. A gyümölcseikről ismeritek fel őket. Vajon szednek-e a tövisről szőlőt, vagy a bogáncsról fügét?« (Mt 7,15-16) Ha sorra vesszük Orbán Viktor országlásának »gyümölcseit«, lehangoló a kép. Párját ritkító érzéketlenség a legelesettebbekkel szemben: menekültcsaládok éheztetése, hajléktalanok üldözése, betegek életveszélynek való kitevése a lerohasztott kórházakban, rokkantak megbélyegzése. Szemérmetlen elrablása a lakosság magánnyugdíj-vagyonának, az akadémiai vagyon kisajátítása, átláthatatlan korrupció. S a sor folytatható.

Egyszer még szégyellni fogjuk, hogy hamis prófétát bálványoztunk. Ami egy szépségversenyen megbocsátható szemfényvesztés, a közéletben halálos bűn Magyarország ellen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én más gyümölcsöket látok. Összehasonítom a szerző kedvenc "prófétáinak" gyümölcsievel.
- Kiszámítható és stabil költségvetési politika vs. hazudtunk éjjel-nappal és elqrtuk.
- Növekvő gazdasági teljesítmény vs. megszorítások.
- Rezsicsökkentés vs. lassan mondom, nem lesz gázáremelés.
- Emelkedő jövedelmek vs. stagnáló jövedelmek.
- Növekvő foglalkoztatottság vs. növekvő munkanélküliség.
- Patrióta gazdaságpolitika vs. IMF, Világbank függőség.
- Munkaalapú társadalompolitika vs. segélyalapú szavazatvásárlás.
- Családtámogatás vs. családok sanyargatása.

Amikor a bolsiknak vallastudosokka is kell valniuk- ezt kivanja meg ugyanis a bekeharc.
Hosszu idobe telt, de megszuletett egy ujabb gyakran bermalkozo.

Köszönöm a szíves kiegészítést! Pontos és fontos.

Az "európai demokratikus" visszhangkabinból viszont az látszik, hogy Szudán, Dzsibuti és Eritrea is rohamléptekben előz meg minket, a 15 millió koldus országát. (Mégis nekünk kéne befogadni az ő fiaikat...)

Amúgy meg a szubjektív érzékelés mellett ott vannak a tények is. A nemzetközi felminősítések, a költségvetési stabilitás, a növekvő foglalkoztatottság, satöbbi.

Vagy a hétköznapi tapasztalat. Ahányszor boltba, üzletbe megyek, mindig tele van vásárlóval. A szálláshelyeken nem találsz szabad kapacitást. Az utakon dugó van a kocsiktól.

Nem állítom, hogy itt van már a Kánaán. "Csak" annyit, hogy nagyságrendekkel jobb a helyzet, mint elvbarátaid idején volt.

Evvan.

A tiéddel ellentétes vélemény rögtön "agitáció"? Ennyit az "európai demokraták" toleranciájáról és elfogadásáról...

Nem kampánylista. A valóság. Lehet cáfolni. Akár a "rezsim", akár az "európai demokraták" teljesítményére vonatkozó részeket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés