Merkel, a semmi kancellárja

2019. július 15. 9:18

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Csupán emisszió és lehallgatott telefonok kérdése az egész.

„A lényeg, hogy e száz év végeredménye például a német zöldek vezére, egy bizonyos Robert Habeck, aki ma állítólag Németország második legnépszerűbb politikusa, és aki többek között ezeket a gondolatokat vetette papírra még »filozófusként«: »A hazaszeretettől mindig hányingerem volt. Soha nem tudtam mit kezdeni Németországgal, és máig sem tudok.« Ezt az embert egyre többen emlegetik úgy, mint Németország következő kancellárját. Ez elsőre talán különösnek tűnik, pedig nem az. Ez szükségszerű következménye a semmi, a nihil diadalának.

E diadal előszobája volt már Merkel kancellársága is. Merkelé, aki egy korábbi felvétel tanulsága szerint egy nyilvános pártrendezvényen láthatóan idegesen és zavartan szedegette össze a német zászlócskákat, amelyeket boldog hívei lobogtattak, a kancellár asszonyt viszont zavarták, mert a kancellár asszony telefonját akkor már lehallgatta a CIA, akkor már a német autógyártást elkezdte letérdepeltetni az Egyesült Államok, kiderült ugyanis egy Montana alsói sufniban, hogy nagyobb a Volkswagenek emissziója, mint amennyi a prospektusokban írva vagyon, nahát.

És a kancellár asszony mindezek után nagy hirtelen arra is rádöbbent, hogy »Wir schaffen das«, pedig nem sokkal azelőtt még azt mondta egy Libanonból érkezett kislánynak, hogy Németország nem tud mindenkit befogadni. Jaj, dehogynem!

Csupán emisszió és lehallgatott telefonok kérdése az egész, és lám, Merkel már remegési rohamokat kap nyilvános rendezvényeken a német himnusz hallatán – talán a lelkiismeret spontán ördögűzési rítusát látjuk ilyenkor csupán…

De vajon lesz-e valaha is ilyen ördögűzési rohama egy olyan embernek, aki hányingert kap a hazaszeretettől, és semmit sem tud kezdeni Németországgal? Nem, biztosan nem lesz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a röhejes, amikor érvek helyett felsőbbrendűen, Übermensch módjára kigúnyolsz valamit. Valamit, amihez nem fűzöl semmit, mert nem tudsz, nem mersz vitatkozni vele. Neked azt mondták, vita nélkül röhögj rajta, vagy tereld másra a szót, mert a vitában úgysem nyerhetsz.

Huh, b+, ez üt, mint az ipari áram.

A cikk nem idézett, hazaszeretetről szóló részéhez hozzászólva: ezt mindkét oldalról szeretik emocionális dolognak beállítani (nyilván a másik oldalról melldöngetéses hőzöngésnek), holott ez nagyon is racionális dolog:
az önszerveződő társadalom mindig is rétegekből áll, kevésbé globalizált időkben ez az egyén - család - nagycsalád - nemzetség - nemzet volt.
Mindegyik réteg sokkal jobban működik, ha a benne levő egyének összetartanak.
A kommunizmus kísérelte meg azt, (Orwell 1984-ében nagyon jól leírt módon) hogy ne legyenek közösségek, ne legyenek családok, minden egyes polgár az állam, a "nagy testvér" alá legyen bekötve. Ahogy ennek a disztópiának az amerikai viszonyokba helyezett "Szép új világ" is ugyanezt írja le. Elég megnézni a mai progresszív ideológiákat ("Világfalu") azok is ugyanezt mondják - ez az, amire ma is törekednek, pont azért, mert így lehet az embereket egyénekre szedni, és a legkönnyebben manipulálni.
Szóval a konzervatív válasz a család és a haza szeretete, mert ez a válasz diktatúrákra.

A táj szép. Obama kiadta az instrukciót, Merkel meg egy kicsit ellenkezik.
Merkel alárendelt szerepben van, mert áll az ülő, terpeszkedő Obama előtt.

Ne aggódj. A németek meg fogják választani maguknak ezt a zöld embert. Neked is szükséged van a tapasztalata, mint a németeknek. Na de miért kértek ilyen sok időt? Késő lesz.......

Mondjuk családcentrikusnak nemcsak falun lehet lenni.
A nagycsaládok, nemzetségek eltűntek, ez igaz, helyette ott volnának a helyi közösségek.
A konzervativizmus nem azt jelenti, hogy vissza akarnak térni egy régi állapothoz (ugye egyből felmerülhet a kérdés, hogy melyikhez? A századfordulóhoz, vagy a rómaiakhoz, vagy egyenesen Hammurapihoz?)
A libertáriusok nyilvánvalóan a laissez-faire-t javasolnák, hagyjuk magukra az embereket, és az önszerveződés megmutatja, hogy melyik a leghatékonyabb berendezkedés. (max. a gyengék elbuknak időközben, de elég lesz az egyetlen túlélő társadalmat tanulmányozni)
A konzervatív válasz hasonló - szerintem - viszont nincs teljes magára hagyás, mivel a konzervativizmus értékeket képvisel, aminek elsődleges szempontja a közösség védelme. Azt lehet vitatni, hogy mik ezek az értékek, nyilván ez társadalomfüggő, mást tartanak fontosnak az angolszászok, mást a távol-keletiek, és más mi. Szerintem jó helyi megfogalmazás az Isten - haza - család hármas.

Szép társaság. Biztató, hogy közülük alig van valaki hivatalban.
Az újak......hiába ugyanazt képviselik, de szerintem gyengébbek. Romlik a színvonal.....

Az államadósságot a teljesítő képesség szerint, a GDP arányában értelmezik, még a "mértékadó" körök is. Ezért az adósság aránya költségvetési hiány megléte mellett is csökkenhet.

Átment valahogy.....ebbe belefér a bukásra áll. Gondolod, hogy a tanárai meg mernék buktatni?????
Azonnal mocskos szájjal politikailag támadna a tanárait. Inkább átengedték, mert így hamarabb megszabadultak tőle.

Mint mondtam, a hivatalos, maastrichti értelmezés is a GDP arányát nézi. Gondolom, logikus, hogy 100 000 forint adósság másképpen fest 200 000 forintos és másképpen feszt mondjuk 500 000 vagy 1 000 000 forintos jövedelem esetén. Ez abszolút értékben úgy van, ahogy te mondod, de a hivatalos értelmezés valamiért nem ezzel számol. Egy ország esetében sem.

A többi hitelért kapunk valamit, ami pedig a paksi hitelt illeti, az erőmű értelmét talán megerősíti, hogy EU elismerte a megtérülését. A nyugdíj megtakarítások visszakerültek oda, ahol ahonnan a magánpénztárakat kezelők üzleti érdekei miatt
elvették, a nyugdíj kasszába. Ahol egyébként hatalmas hiányt okozott a folyó nyugdíjfizetések miatt, mert abból a megtakarításokat kezelő, abból hasznot merítő pénztárak semmit nem vállaltak át.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés