A (jog)állam lebontása

2019. július 12. 9:26

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
A kormánypártok ne legyenek se elnézők, se megértők, se úriemberek. Ezekkel szemben ilyesmire nincsen lehetőség!

„A Momentum, az MSZP és a DK ezt a jogállami alapkövet is felrúgta, felmondta az írott és íratlan szabályokat, a szokásjogot, így a magyar választópolgárok kinyilvánított akaratával is szembeszállt. Hiába mondják, hogy tőlük ezt várják el a saját szavazóik, ez ugyanis semmit sem jelent. Tudniillik a magyar szavazók mindösszesen azt várják el és azt akarják, hogy ennek az országnak minél nagyobb és minél erősebb képviselete legyen, lehessen a megszabott keretek között (21 mandátum) az EP-ben.

Ezzel megy szembe a jogállamot lebontó nevezett pártok semmivel sem igazolható, becstelen magatartása, amely erkölcsi értelemben mindenképpen hazaárulás. Persze nincs új a nap alatt. Kommunista nem vész el, csak átalakul, ezek most pontosan ugyanazt teszik, amit elődeik, a Tanácsköztársaság emigrált vezetői annak idején, amikor nemzetközi blokádot szerveztek a trianoni békével halálra ítélt és élet-halál harcot vívó ország ellen, csak azért, hogy »nemzetközi« segítséggel és támogatással visszaszerezzék a hatalmat.

Mindezekből egy dolog következik. Ezennel határozottan követelem, hogy a magyar kormányzópártok azonnali hatállyal váltsák le a magyar parlament bizottsági elnöki és alelnöki stallumaiból nevezett pártok képviselőit. Sehol sincs törvénybe foglalva, hogy ellenzékieknek kell betölteni ezeket a fontos pozíciókat, ez eddig csak a szokásjog alapján működött így.

A szokásjogot pedig felrúgták. Akkor viszont legyen felrúgva tényleg, és a kormánypártok ne legyenek se elnézők, se megértők, se úriemberek. Ezekkel szemben ilyesmire nincsen lehetőség!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az tényleg figyelemre méltó, hogy a "diktatórikus" Fidesz kormányzásban fontos parlamenti bizottsági pozíciókat tölthetnek be ellenzékiek, a "demokratikus" EP-ben viszont bojkottálják a Fidesz jelöltjeit.

Szerintem a ballib nagyon meglepődött Kocsis Máté levelétől, mert azóta hallgatnak:-)))))
Pedig nem történne itthon más, mint amit ők tesznek az EP-ben, egy szavuk sem lehetne:-)))

Ó, hát persze!!
Csak azok a makacs tények ne lennének!!

http://www.sokkaljobb.hu/conte..

A nagy antikommunista Bayer Zsótiról meg csak ennyit:

"1993 nyarán hosszas egyeztetéseket követően
a Népszabadság munkatársa lettem. Ne kérdezzék miért,
ma már én sem tudom. Hirtelen jó ötletnek tűnt."

Azért nem árt szembesíteni őket a tetteik várható következményeivel.

Az azért sokatmondó az EP-ben uralkodó hangulatról, hogy Deutsch-ot és Gál Kingát titkos szavazáson választották meg alelnöknek. Igaz,nehogy a szocdemek kérték a titkos szavazást, de visszanyalt a fagyi.
Ahol nem titkos a szavazás, ott nem mernek szavazni saját lelkiismeretük szerint.

Példád nem analóg. Uniós biztosi pozíciót mindenképp kap Mo. Ha nem Andor, akkor más magyar ember.

Aki fiatal korában nem liberális/baloldali, annak nincs szíve. Aki idősebb korában is az, annak meg nincs esze.

Nem ti vagytok a szürkeállomány, mi meg a mucsaiak? Változott a narratíva? Szóljatok már Bangónénak is erről, ő még az előző brossúránál leragadt

Elég lenne javaslatot szinten tartani:-)

Ha már felvetetted, kifejtenéd, teljes magyar politikai palettáról kiket tartasz kommunistának, és kiket nem, ma és visszamenőlegesen. Leginkább az érdekelne, milyen érvek alapján?

Hosszú ideig...
Lebegjen a fejük felett

Már miért kéne nekem bármit is magyaráznom????
Mi közöm nekem Böszméhez?
Amúgy a "másik oldalon" is nagyon sok hasonló biznisz zajlott le, azokkal miért nem foglalkozol???
Guglizz rá például, hogy "székház ügy" és olvasgass.

"...A Magyar Szocialista Párthoz (MSZP) kötődő Szabad Sajtó Alapítvány révén 2015-ig jelentős befolyása volt a pártnak a lapban..."

Szóval akkor ki is beszél hülyeséget kettőnk közül, szép szőke herceg???????????????

Te nem érted amit idézek és olvasol és még én vagyok a hülye.
No comment...

Nana!

Nem teszek olyat, amit, ha velem tesznek, a plafonon vagyok a felháborodástól.

A bosszúállás pedig törzsi szokás.

És sas nem kapkod a legyek után. Van ami fontos és van, ami nem fontos. Tudni különbséget tenni, na az, fontos. Egy presztízsintézményben osztogatott pozíciók nem fontosak, pitiánerségre ne ugorjunk, ne hagyjuk provokálni magunkat!

Mondjuk el mindenkinek, majd az emberek eldöntik mit gondolnak róluk.

Szerintem hazaárulók, mert nekem van hazám. Akik Európai Egyesült Államokat akarnak, azok szemében nem hazaárulók, mert nekik nincs hazájuk, csak lakóhelyük. Őket sajnos a lakótársaink küldték oda, úgy is viselkednek, nincs ezen miért háborogni. Ez inkább nagyon-nagyon szomorú.

Az lehet, hogy Bayer Zsóti soha nem volt kommunista, de azt inkább ne feszegessük, hogy akkor kiféle-miféle, a most éppen a Vezér seggét nyalogató 5-ös számú párttagkönyv tulajdonosa :

"...Bayer Zsolt publicista az Adalékok a nagy Fidesz-leleplezéshez című cikke, 1994. október 21-én a Népszabadságban:

"Most biztosan nem kéne megszólalni. Mert hát kit érdekel az egész? Kaptak öt százalékot, éppenhogy becsúsztak a parlamentbe... Fidesz? Ugyan kérem! Azután meg, én igazán jókor váltottam.
Éppen jókor. Botrányok voltak már, de még potenciális esélyes volt a párt, sötét ló, akármi is lehetett volna belőle, így nem érhetett az a vád, hogy a végső bukás után menekültem el. Hja, kérem, fontos a jó ritmusérzék..."

Már megint sokat ittál!!
Ráadásul gyógyszerre! Senki nem mondta, hogy ez veszélyes???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés