Dömötör: az ellenzék tudatosan gyengíti a brüsszeli magyar helyzetet

2019. július 8. 14:18
Gyurcsány Ferenc bírálta a csúcsjelölti rendszer bukását, és úgy vélte, az európaiak szekuláris Európát akarnak.

Gyurcsány Ferenc (DK) arról beszélt, hogy bár sokan örülnek a csúcsjelöltek bukásának az Európai Unió következő intézményvezetőinek megválasztását illetően, ez inkább aggályos. Azt mondták az embereknek, hogy azok lesznek Európa vezetői, akiknek a pártcsaládja a legtöbb támogatást kapja, ezért akik most ünnepelnek, azok becsapták az embereket – vélte.

Azt mondta, lezárult egy hosszú vita arról, hogy Európa népei milyen világot szeretnének. Arról kellett dönteni, hogy közelebb lépjenek-e Európa nemzetei egymáshoz, egyre több ügyet közösen oldjanak meg, vagy ebben az együttműködésben inkább veszélyt és fenyegetést látnak – magyarázta.

A politikus szerint a vita eldőlt: Európa népei megtartották a kontinenst a szabadság földrészének, nem félni akarnak, hanem keresik az együttműködést, és azt mondták, nem igaz, hogy Európát elsősorban a menekültnyomás fenyegeti, hanem például a mélyszegénységben élők helyzete vagy a klímaváltozás. Azt is mondták, hogy szekuláris Európát akarnak – tette hozzá.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában kijelentette: a kormány az európai parlamenti (EP-) választás kampányában elmondta, hogy a nemzetállamok Európájában hisz, így kapta meg a szavazatok többségét, ami világos üzenet a magyar választók részéről.

Közölte: azzal, hogy Gyurcsány Ferenc visszatért, a magyarellenes politika is visszatért, az elmúlt napokban Brüsszelben „fúrták a magyarokat”. Hozzáfűzte: amit az ellenzék tesz, az nemcsak a szokásos belpolitikai helyezkedés része, hanem a brüsszeli magyar érdekképviselet tudatos gyengítése.

(MTI)

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés