Megint cirkuszolnak Ahmed H. ügyében

2019. július 3. 14:41

ifj. Lomnici Zoltán
Magyar Nemzet
Migránsok több százezres nagyságrendben indítanak pert a Szövetségi Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal ellen.

„Meg kell említeni, hogy migránsok több százezres nagyságrendben indítanak pert a Szövetségi Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, illetve a német állam ellen, amiért lassú a menedékkérelmük elbírálása, illetve hogy kiegészítő védelmüket teljes értékű menekültstátusra cseréljék. Egyre nagyobb számban azok a szíriai migránsok is perelnek, akik családegyesítést követelnek.

Az Amnestyt legújabban az zavarja, hogy Ahmed H.-t nem engedik vissza a családjához. Kezdeményezésük félrevezető módon azt tartalmazza, hogy a magyar kormány Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével évek óta idegengyűlölő propagandakampányt folytat – mintha ez lenne a kitoloncolás egyik fő akadálya –, mostani petíciójuk pedig azt a hamis látszatot kelti, hogy hazánk szándékosan visszatartja az elítélt bűnözőt. A valóság ezzel szemben az, hogy Ahmed H. ciprusi állampolgár, és bár Magyarország megkereste a szigetországot, sőt Németországot is, ahol családtagjai élnek a férfinak, ám ezen országok eddig nem voltak hajlandók befogadni őt. És valóban, a férfi korábban Cipruson élt családjával, a helyi hatóságok magatartása így kevésbé indokolható (ráadásul európai uniós tagállamról van szó), a magyar külügy értékelése alapján ugyanúgy biztonságos országnak számít, mint például Németország, ahol aligha sérülnének Ahmed H. alapvető emberi jogai.

Tény, hogy az igazságszolgáltatásra gyakorolt külső és belső nyomásgyakorlási kísérletek ellenére a bíróság megállapította, hogy terrorcselekmény történt, ezért pedig öt év szabadságvesztésre ítélték Ahmed H-t. Az szintén tény, hogy az elítélt terroristáért a korábbi büntetőeljárást határozatban elítélő nyugat-európai országok sem kapkodnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés