Ferenc pápa utat mutatott

2019. június 26. 11:20

Schmuck Erzsébet
Népszava
Számíthatunk-e a kormánypárti képviselőkre a klímavészhelyzet kihirdetésére vonatkozó javaslatunk támogatásában?

„A Kereszténydemokrata Néppárt a magyar országgyűlésben az egyetlen olyan párt, mely nevében is vállalja a kereszténység képviseletét. A KDNP tagjai minden bizonnyal morális alapvetésként tudják magukénak a szentatya világnak szóló üzeneteit, és méltó módon képviselik ezen kinyilatkoztatásokat. Ezért arra kérem képviselőtársaimat, hogy erősítsék a magyar közéletben is Ferenc pápa klímaváltozásról szóló intelmeit, hogy minél több emberhez eljussanak e szavak, mely az emberiség jövőjének megvédését hirdetik.

Nekünk, országgyűlési képviselőknek fokozott felelősségünk van a köztudat formálásában. A tudomány egyértelmű álláspontja szerint hozzávetőlegesen 10 esztendőnk van még cselekedni, hogy megvédjük a Földet, megvédjük az emberiséget a klímaváltozás okozta pusztulástól.

Ezért kérdezem: számíthatunk-e a kormánypárti képviselőkre a klímavészhelyzet kihirdetésére vonatkozó javaslatunk támogatásában, melyet Ferenc pápa maga is sürget? A klímavészhelyzet kihirdetésével megnyílnának azok a konkrét cselekvési lehetőségek, melyekre a szentatya is felhívta a figyelmet, és amik csökkentenék a klímaváltozás káros hatásait.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "tudomány egyértelmű álláspontja" nem oly rég még az eljegesedés volt...

De vegyük komolyan a klímakatasztrófa fenyegetését. Ha ezt tesszük, és a Szentatya is ezt teszi, akkor bizony a multinacionális cégek, a fogyasztói társadalmat kialakító és fenntartó globális érdekek képviselői felé kellene elsősorban megfogalmaznia "aggodalmait".

Erre az útmutatásra Sztálin elvtársad megkérdezte: És tessék mondani, hány hadosztálya van a pápának?

Amilyen gyakran csak lehet. :)))

Erzsikéről mindig az jut eszembe ha meglátom, hogy rántás kavarás közben odébb lép a tűzhelytől, és beszól valami "okosat". :))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés