Folytatódni fog az ellenzéki belharc

2019. június 26. 19:48

Deák Dániel
XXI. Század Intézet
Ezzel a DK csatát vesztett az MSZP-vel szemben, a szocialisták – ki tudja meddig – időt nyertek.

„Karácsony Gergely győzelmével Gyurcsány Ferenc terve az MSZP beszántásáról egy időre megbicsaklott, a víz felett tudtak maradni a szocialisták. A nyilvánosság előtti támogatás ellenére a DK elnöke abban lesz érdekelt, hogy a zuglói polgármester kikapjon októberben Tarlós Istvántól.

Az európai parlamenti választást követően jelentősen átalakultak az ellenzéki erőviszonyok, a korábban vezető szerepben lévő szocialisták kispárttá váltak, a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció pedig az ellenzék vezető erejévé vált. A bukott miniszterelnök kapva a lehetőségen, azonnal borította a korábbi megállapodást és kihátráltak Karácsony Gergely mögül, Kálmán Olga személyében saját jelöltet állítottak. 

Sokáig úgy tűnt, hogy Kálmán Olga lendülete végleg ellehetetleníti az MSZP-Párbeszédet és Budapestet is el fogják végleg veszíteni, ugyanakkor az utolsó napokra Karácsony Gergely szemmel láthatóan felszívta magát, kampánya új lendületet vett. Ezzel a DK csatát vesztett az MSZP-vel szemben, a szocialisták – ki tudja meddig – időt nyertek, nem fognak azonnal eltűnni a süllyesztőbe.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"„Karácsony Gergely győzelmével Gyurcsány Ferenc terve az MSZP beszántásáról egy időre megbicsaklott, a víz felett tudtak maradni a szocialisták."

Marcangolják csak egymást! A Mozgalom kikéredzkedett a harcból.

"Nem az MSZP nyert, hanem Karácsony Gergely."

Tapasztalatot..

Kunhalmi mindenesetre lebegtette a szoknyácskáját. Van még remény!

Egyetértek. Olgát - bármennyire elmebeteg is - még Gyurcsány sem gondolhatta komolyan. Arra kellett, hogy valakihez képest Geri kompetensnek tűnjön. Kb. olyan volt, mint a profi boxban a felhozómeccs. Ettől függetlenül Karácsony nem egy súlycsoport Tarlóssal.

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. június 27. 9:03

Tévedés, a maszop ezen a játszmán nem nyert semmit, a maszop ott illegett-billegett fodros szoknyában a héttérben, mint egy kiszuperált falusi szépségkirálynő.

A maszop ellenére, a maszoptól elhatárolódva nyert Karácsony, ebben Bocskei Balázsnak lesz igaza. Végük van. A DK magába szippantja a maszopot. Itt valóban Karácsony kontra Kálmán szavazás ment, és a DK-sok is Geri mellett döntöttek.

Ebből is világos, hogy Tóth Berci egy a üresjáratú, a szó minden értelmében PANEL-proli.

Ahhoz képest döbbenetes sok dinkás komolyan vette és rá szavazott. Agymosott, bolsevik operett-statiszták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés