Folytatódni fog az ellenzéki belharc

2019. június 26. 19:48

Deák Dániel
XXI. Század Intézet

Ezzel a DK csatát vesztett az MSZP-vel szemben, a szocialisták – ki tudja meddig – időt nyertek.

„Karácsony Gergely győzelmével Gyurcsány Ferenc terve az MSZP beszántásáról egy időre megbicsaklott, a víz felett tudtak maradni a szocialisták. A nyilvánosság előtti támogatás ellenére a DK elnöke abban lesz érdekelt, hogy a zuglói polgármester kikapjon októberben Tarlós Istvántól.

Az európai parlamenti választást követően jelentősen átalakultak az ellenzéki erőviszonyok, a korábban vezető szerepben lévő szocialisták kispárttá váltak, a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció pedig az ellenzék vezető erejévé vált. A bukott miniszterelnök kapva a lehetőségen, azonnal borította a korábbi megállapodást és kihátráltak Karácsony Gergely mögül, Kálmán Olga személyében saját jelöltet állítottak. 

Sokáig úgy tűnt, hogy Kálmán Olga lendülete végleg ellehetetleníti az MSZP-Párbeszédet és Budapestet is el fogják végleg veszíteni, ugyanakkor az utolsó napokra Karácsony Gergely szemmel láthatóan felszívta magát, kampánya új lendületet vett. Ezzel a DK csatát vesztett az MSZP-vel szemben, a szocialisták – ki tudja meddig – időt nyertek, nem fognak azonnal eltűnni a süllyesztőbe.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150725

Ajánljuk még a témában