Értetlenül

2019. június 24. 16:48

Akadémiai Dolgozók Fóruma
Facebook
Az eset rávilágít arra, hogy szükség van az MTA kutatóhálózatának megújítására és az intézményrendszer demokratizálására.

„Az Akadémiai Dolgozók Fóruma értetlenül áll az MTA SZTAKI-ban létesített rekreációs szoba ügye előtt.

Bár az egyes kutatóközpontok nagyon eltérő gazdálkodási modell szerint működnek, álláspontunk szerint minden esetben elfogadhatatlan az ilyen öncélú pénzköltés, különösen egy olyan hálózatban, ahol a kutatók átlagos bére alig éri el a nettó 190 ezer Ft-ot.

Az eset – csakúgy, mint a Palkovics miniszternek ugyanebben a kutatóközpontban éveken keresztül valós teljesítmény nélkül kifizetett magas bérezés – rávilágít arra, hogy szükség van az MTA kutatóhálózatának megújítására és az intézményrendszer demokratizálására. Egyebek mellett ez az egyik célja az Akadémiai Dolgozók Fórumának.

A demokratizálódást, az átláthatóbb működést azonban egészen biztosan nem szolgálják a kormány átszervezési tervei, a kutatóhálózat politikai kontroll alá helyezése, és egy olyan irányító testület felállítása, amelyben az önkormányzatiság eddig létező szintje is megszűnik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akadémiai Dol-go-zók?
Mik a munkaeszközeik ezeknek a dolgozóknak?
Hány műszakban dol-goz-nak?
Kettő, három, esetleg folyamatos műszakban, hétvégeken is, hasonlóan a kereskedelemhez és még több iparághoz?
Legközelebb Akadémiai Vájárok, netán Akadémiai Közmunka-építők lesz az elnevezés?

Válaszok:
Schollander | 2019. június 25. 10:37

borzasztó nevetséges, hogy csak az mta-nak vágjátok a fejéhez, hogy állami intézmény, miközben az állami intézmények közül messze az teljesít a legjobban.

a közmédia pl. két és félszer annyi pénzt kap. mit produkál cserébe?

nem beszélve arról, hogy mit gondoltok elérni azzal, ha az akadémiát az ezerszer korruptabb palkovics-minisztérium alá rendelitek be?

Egész szövegtengert létre lehetne hozni az emberiség elrontott dolgaival, mindenki belefulladna, aki megpróbálná áttekinteni. Mindegyik alkalmas arra, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy a SZTAKI-ban hogyan cseszték el a közpénzt. De attól még elcseszték.

Kezitcsókolom, ez a szív alakú dívány a hatalmi arroganciáról szól. Arról, amit csak Orbánnál vagy hajlandó észrevenni. Aki egy ilyet megcsinál, az nem számol a számonkérés lehetőségével.

"Akadémiai Dol-go-zók?"

Ha ezen első kérdésed után
– nem primitív ráolvasásokat irkáltál VOLNA
– hanem rákerestél VOLNA a neten
akkor gyorsan megtaláltad volna a választ.

Nesze:
"Kik az akadémiai dolgozók?
Az akadémiai kutatóhálózat dolgozóinak legnagyobb része kutatókból áll, akik tudományos fokozatuk és eredményeik alapján segédmunkatársként, munkatársként, főmunkatársként vagy tudományos tanácsadóként dolgoznak mint közalkalmazottak, közalkalmazotti bérekért. Rajtuk kívül a kutatóintézetekben és az MTA teljes intézményrendszerében szintén közalkalmazottként dolgoznak az intézmények működését biztosító adminisztráció munkatársai, valamint más tudománytámogató területek dolgozói (pl. könyvtárosok, informatikusok stb.). A jelenlegi változtatások elsősorban a kutatóintézet-hálózat alkalmazottainak (akik létszáma kb. 5000) megélhetését és munkakörülményeit érintik."
https://adf2019.com/kerdesek-e..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában