Őszinte vitát az abortuszról!

2019. június 23. 17:13

Pócza István
Vasárnap.hu
Társadalmi többséget ugyanis csak úgy lehet építeni, ha a társadalom minden részében megjelenik az adott üzenet.

„A keresztény-konzervatívok társadalmi felelőssége ma óriási.

A mostani helyzet véleményem szerint pontosan olyan, mint amit Jézus a talentumokról szóló példázatokban mondott el, amely a Máté evangéliumának 25. részében a 14-30. versekben található. Az, hogy a keresztények a számukra fontos kérdésekben hallathatják hangjukat, egy lehetőség, egy talentum. Ha nem használják ki ezt a lehetőséget, hátradőlnek – tehát elássák a talentumot –, akkor ezen a területen rossz szolgái Istennek. A keresztények feladata a föld sójának lenni. Véleményem szerint ez a társadalmi kérdésekre is igaz.  

De mi köze ennek az egésznek az abortusz-szabályozáshoz? A változás kulcsa egy társadalmi kérdésben az állampolgárok többségének meggyőzése.

Sőt, a dolog akkor működik igazán, ha a választók kétharmada támogat egy ügyet. Jelenleg a magyarok kétharmada egyetért a mostani abortusz-szabályozás fenntartásával. A kormány tehát csak azt teszi, amit a választók elvárnak tőle: fenntartja azt a helyzetet, ami mögött kétharmados többség áll.

De mi történne akkor, ha ez a társadalmi többség átalakulna? Azt gondolom, hogy a kormány örömmel és késlekedés nélkül változtatná meg a jelenlegi szabályozást. Ehhez pedig mire van szükség? Arra, hogy az Egyesült Államokhoz hasonlóan a keresztények és a konzervatív nézeteket vallók kinyissák a szájukat és minden területen elmondják a véleményüket a kérdésben. Ebben a kérdésben mindenki egy jó értelemben vett lobbista lehet, életkorától, lakóhelyétől, munkájától és minden mástól függetlenül.

Társadalmi többséget ugyanis csak úgy lehet építeni, ha a társadalom minden részében megjelenik az adott üzenet: a falusi kisboltoktól kezdve a nagyvárosok irodaházaiig. Azt gondolom, hogy minden ilyen helyen vannak életpártiak, akik ellenzik az abortuszt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos, a kényelem praktikus érdeke annyira ural mindent, hogy nagyon teoretikus nehéz érvekkel hatni. Ettől függetlenül, való igaz, fáradhatatlanul hirdetni kell, hogy a megfogant élet élet, s minden abortusz-párti megkapta az esélyt az életre - ezért él... -, s ezért illene neki is ugyanezt tennie mással, tehát a megfogant gyermekével.

Akkor miert a nyomorgo Afrika es Azsia szaporodik es miert a joleti Europa stagnal?

Az elet tisztelete es a gyilkossag elitelese es uldozese nem vallasi fanatizmus hanem a tarsadalmi egyutteles legalapvetobb feltetele

Es ne hagyd le a gyermeke meggyilkolasat tehetetlenul elszenvedni kenytelen apa lelki karosodasat

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés