Egyesült Államok-Irán: a kibertérben már eldördültek az első lövések

2019. június 23. 10:12
Az interneten már csapást mértek az amerikai erők az iráni infrastruktúrára.

Az Egyesült Államok fegyveres erőinek szakszolgálatai kibernetikai támadást indítottak a héten Irán ellen, megtorlandó az amerikai drón lelövését – jelentette több amerikai sajtóforrás.

A Washington Post szerint az egyik támadás az iráni rakétairányító rendszerek számítógépei ellen, a Yahoo szerint egy másik az iráni hírszerzésnek azon szekciója ellen irányult, amely a Hormuzi-szorosban a hajóforgalmat ellenőrzi.

A támadásokat már hosszabb ideje tervezték, először azért akartak visszavágni, mert állítólag iráni szabotőrök pár hete megrongáltak két olajszállító tartályhajót az Ománi-öbölben. Washington Iránt tette felelősség a szabotázsért, Teherán viszont határozottan cáfolta ezt.

A kibernetikai támadásra a sajtó értesülései szerint Donald Trump elnök adott utasítást titokban. Az amerikai védelmi minisztérium nem volt hajlandó kommentálni az értesülést, amely magát megnevezni nem kívánó katonai forrásokból származik.

Az IRNA iráni állami hírügynökség úgy értesült, hogy az iráni Forradalmi Gárda a dél-iráni Hormuzgán tartomány fölött semmisítette meg az RQ-4A Global Hawk típusú drónt közép-európai idő szerint csütörtök hajnali fél kettőkor. Washington azt állítja, hogy a drón nemzetközi légtérben volt.

(MTI)

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az, hogy kiválasztott nép szimplán mást jelent,mint ahogyan sokan gondolják, elképzelik.
Esetünkben annyit: a világon a komfortfokozat - az éghajlat okán - Palesztina területén volt olyan mértékű, amely lehetővé tette Isten igéjének Földre hozatalát.
De a tágabb terület is, Babilontól Egyiptomig az emberi egyetemes gondolkodás bölcsője volt.
Emellett Róma multikulturális attitűdje és más tényezők játszhattak közre, amiért a zsidókra esett a választás.
de ezt leginkább ők maguk, fatálisan félreértik.
És persze a Rothschildok, szándékosan, mint a neokhonok, a nyújorktejmszosok és hollíwoodosok estébék..., meg az egész bagázs, akik az ártatlan európai zsidók üldözéséből üzletet csináltak-csinálnak!

Trumpnak állítólag megmondták, hogy a drón miatti hagyományos visszavágás kb. 150 ember életébe kerülne, ekkor választotta ezt a módszert, amit korrektnek tartok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés