Olyan vezetőket szeretnénk, akik harcolnak az igazukért

2019. június 20. 15:29

Fekete-Győr András
Facebook
Mínusz 5 fokban a könnygázas tömegoszlatás után Gábor percekre elveszítette a látását.

„Két rövid történetet szeretnék megosztani Veletek Kerpel-Fronius Gáborról. 

Az első Németországban történt a NOlimpia után. Egy potsdami konferenciára kaptam meghívást, hogy az elnyomó rezsimekkel szembeni aktivizmusról és a Momentum eszközeiről beszéljek. Az előadótársaim között volt egy bizonyos Kerpel-Fronius Gábor is, aki pedig azt a felkérést kapta,hogy mutassa be az Orbán-rendszer mibenlétét. Gábor német nyelven, strukturáltan, ugyanakkor konkrét példákkal alátámasztva mutatta be a félelem és elnyomás rendszerét a német és a kivándorolt magyar hallgatóságnak. Gábor a »mi van?«-ról, én pedig a »hogyan«-ról beszéltem. A konferencia után pizzázni mentünk az érdeklődökkel, itt ismertem meg Gábor öccsét, Ádámot, aki nem sokkal később megalapította a berlini Momentumot. Ami Gábort illeti, ő pedig jött velem vissza Budapestre, hogy csatlakozzon a budapesti Momentumhoz. 

A második történet 2018. decemberében, a rabszolgatörvény-ellenes tüntetéseken történt. Mi momentumosok, így Gábor is, minden egyes alkalommal ott voltunk a tömeg élén, hol háttérbe vonulva, hol pedig vezetve azt. A propagandaszékház előtt történt az az eset, amikor a legfeszültebb tüntetési hangulatban, vasárnap késő este, mínusz 5 fokban a könnygázas tömegoszlatás után Gábor percekre elveszítette a látását. Úgy találtam rá, hogy momentumosok öntöttek vizet a szemébe. Majd mintha mi sem történt volna, ment vissza az első sorba tüntetni a hazugsággyárral szemben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az első történet alapján Gábor egyike azoknak a "független információforrásoknak", akikre a Tavares- és Sargentini félék alapozzák "objektív" értékeléseiket.

A második alapján Gábor egy valódi hős. Ez a komoly, nem holmi Orbán féle beszédek '89-ben! (Irónia, mielőtt Grosvenor félreértené...)

Az Orbán gyíkká változtatta Gábort. De már elmúlt.

Lesz még partizán múltja is? Esetleg már az Auróráról is ő lőtte a Téli Palotát?

Az ÚJ SZDSZ emberei vakok, amit nem lehet vizes öblítéssel gyógyítani...

Az alakulasuk után azt mondták, nem alkusznak meg sem jobbra, sem balra. Ugyan rögtön tudni lehetett, hogy hazudnak, mert már a megalakulasuk az balról segítették. Azóta még összefogtak a többi ellenzéki párttal is.
Eddig semmivel nem sikerült tisztességesen elszámolniuk a nagyon okos, képzett, tanult ifjaknak.

FGYA és elvtársai itt szoktak kávézgatni az 5. kerületben a Centrál Kávézó teraszán. Ez az ember mindenhová való, de nem egy harcos tömeg élére.

A rendőrök is megunhatták, hogy a momentumosok a sorfalat mozdulatlanul állók szemébe fújták a cigarettafüstöt és 'parti'gránátokat dobáltak rájuk.

Kerpel a programjában azt írta, a fideszesektol elveszik a lakásukat. Tehát rekvirálni fognak.

Milyen szerencséje van, hogy nem 2006-ban tüntetett, mert akkor nemcsak könnygázt kapott volna, hanem könnyen egy gumilövedéket kaphatott volna a szemébe.

Tényleg nagyon hideg volt. Ott bohóckodtatok elől és fenyegettétek a rendőröket. Örülj te kis éretlen, hogy ennyivel megúsztátok.
Ha barátod Gyurcsány rendőrségével találtad volna szemben magad a szemeteket is kilőtték volna. Vagy agyba főbe vertek volna benneteket.

Igen, a hős Gábor kimosta a szemét és ...gyaláztátok tovább a rendőröket, akik annyi idősek, mint ti.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés