Nem hazudhatok csodát

2019. június 19. 16:30

Kerpel-Fronius Gábor
HVG
Nem mondhatom azt, hogy könnyű lesz.

„Nem hazudhatok a budapesti polgároknak. Nem mondhatom azt, hogy könnyű lesz. Budapest bevételei mintegy 100 milliárd forinttal rúgnak kevesebbre, mint a kiadásai. Hiába ígéri a főpolgármester-jelölt, hogy kemény tárgyalásokban rákényszeríti Orbán Viktort, adjon több pénzt, hiába lesz a főpolgármester maximálisan kompromisszumkész – Budapest költségvetési helyzete és önkormányzatának helyzete a majdani kormányváltásig nem lesz jobb.

Ezért hiába rendelkezünk 2030-ig tartó vízióval, hiába tudjuk, hogy bérlakásokat kell építeni, hogy energiahatékonyan fel kell újítani a lakásokat, vagy hogy össze kellene kötni a HÉV-et a metróval, nem ígérhetünk ilyet.

Azt ígérhetjük, hogy nem csak elszámoltatási biztost, hanem átláthatósági biztost is kinevezünk. Az átláthatóság korábban nem ismert szintjével csökkentjük a Budapest költségvetésére nehezedő maffia-költséget, hogy a felszabaduló összeget a főváros fejlesztésére fordítsuk – így még akkor is többet költhetünk erre, ha maga a költségvetés nem változik. Azt is ígérhetjük, hogy nyilvánosságra hozzuk az összes nagyértékű fővárosi szerződést, és szabad hozzáférést adunk minden főpolgármesteri adathoz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annyira egyik sem szegény, hogy ígérni ne tudna...

Mennyit kell még ezeknek a szerencsétleneknek össze-vissza hazudozniuk, mielőtt Tarlós bénára veri őket.

2002-ben volt már balos "üvegzseb" program is, ugye?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés