Gyurcsány: Ez a semmittevés költségvetése

2019. június 19. 12:50
A DK elnöke is felszólalt a költségvetési vitában.

Gyurcsány Ferenc szerdai felszólalásában úgy fogalmazott, szakértőik nem látnak semmit a kormány által hangoztatott tudásalapú társadalomból a benyújtott törvényjavaslatban.

Szerinte a kormányt nem „izgatja, hogy mi lesz ebből az országból 10 vagy 15 év múlva”. Úgy fogalmazott, „sok régióban boldogok lesznek az emberek, hogy lesz tisztességes munkájuk” a biztosan még érkező autógyárak révén.

Szerinte azonban az igazi kérdés az, hogy a magyarok ott lesznek-e Európa legsikeresebb nemzetei között, és hogy tesz-e félre a magyar kormány erre a sikerre. „Őszintén szólva, én semmit nem látok (...) Nincsen benne ebben a költségvetésben olyan valóságos tétel, amely Magyarországot kiemelné a múlt és a jelen fogságából, és azt mondaná, hogy mi magyarok a pénzünk 1-2%át a jövő nagy kihívásaiba fogjuk befektetni.”

Kijelentette, szerinte ez a „semmittevés” és a „túlélés” költségvetése.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majdnem beledöglött, hogy négy és fél évig úgy kellett tennie, mintha kormányozott volna.

Nem volt ám szakértés, csak úgy mondta. Mindenben hazudik .
Azt sem tudni, hogy építették a kapcsolatot KO-val, mert a DK házaspærja nagyon másképp mondja el a történetet.

Nem az IMF költségvetése legalább.

„Nincsen sok választás. Azért nincs, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. (...) Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt el sem tudtuk korábban képzelni. (...) És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit! Nem tudtok mondani az elmúlt négy évből olyan jelentős kormányzati intézkedést, amelyre büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végén. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”

Gyurcsány szó szerint
"Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni... Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása azt valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a szarból vissza hoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"


Azért egy tank megirigyelné, ha olyan vastag páncél réteg lenne a borításán, mint ennek a pofáján.

"Drága Viktorunk a lopáson és a hazudozáson kívül nemigen ért máshoz."

Te meg azon kívül, hogy kilószámra írod a hülyeségeket.
De azt igen nagy odaadással és szorgalommal csinálod. Hajrá! :D

Aki például, részegen elüt valakit, azt el kell tiltani a vezetéstől, nem pedig hagyni, hogy oktató legyen egy autósiskolában.

Miért nem gondoltad volna? :)

Én kicsit másképp látom , sőt egyszer annyira feldühített, hogy (ami nem szokásom), őrjöngve kiosztottam, annyira, hogy szinte megsajnáltam.. De a rosszindulatnak, és a butaságnak is van határa.
Nem volt kis dolog visszakeresnem, de neked idetettem a linket, hogy mivel borított ki.


https://mandiner.hu/cikk/20190..

május 27.-én 20:03-kor

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés