Déjà vu helyett: Ide veled, régi kardunk

2019. június 17. 12:53
Varga Nefelejcs Gergő
Tett
A jelenleg megmaradt, értelmiségi újbalos bázisok forrásai felszámolásra fognak kerülni.

„Ejtsünk hát itt egy pontot rögzítésnek: az EP választás baloldali- és balos-populista megsemmisülése, nem csak itt, hanem Európa szerte brutális következményekkel fog járni hosszabb távon. Ezek a számok nem csak azt jelentik, hogy az általunk kedvelt politikusok nem jutnak majd döntési pozícióba, hanem azt is, hogy a következő választásokon is lefelé ívelő pályákra jutnak, ami érinti a finanszírozásukat és az általuk fenntartott európai hálózatokat. Ez összességében ahhoz vezet majd, hogy a jelenleg megmaradt, értelmiségi újbalos bázisok forrásai felszámolásra fognak kerülni, nálunk hamarabb, mint másutt. S mindez a neoliberalizált egyetemi világ reformjai közepette, a Soros ellenes háború közepette, a dúvad tudományellenes rohamok- és a szélsőjobboldal egyre hangosabb éhes szájainak vágyai mellett.

Aki ennek a következményeivel nem számol, az semmit nem ért a politika világából. Most nem az a rész jön, amikor a felívelő győzelemre készülünk, hanem amikor a túlélést és az újraépítést szervezzük meg. Ebben kétségkívül lehet szerepe egy pártnak, elsősorban mint erőforrás-teremtő, munkaszervező eszköznek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tehát vannak a szerző által kedvelt politikusok által fenntartott hálózatok? Nahát, ki hitte volna...

Már a neve is beszédes. Kassák egyik illegális kommunista-avantgárd lapjának a nevéből kölcsönözték.

Ezek új munkásmozgalom szervezéséről álmodoznak. Viszont pozitív fejlemény, hogy nálunk már ez új baloldal is kezd rájönni, hogy: "a menekültek, a hajléktalanok, a drogosok, a szexuális kisebbségek fontos témák bizonyosan, de nem volt a történelemben még sikeres baloldali párt, amely az ő témáikkal, őrájuk támaszkodva tudott volna demokratikusan hatalomra kerülni és a széles társadalom számára politizálni".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés