DK-MSZP: Közös EP-delegáció igen, magyarországi egyesülés nem

2019. június 17. 13:51
Gréczy Zsolt szerint az EP-választásból kiolvasható, hogy le lehet győzni a Fideszt.

A Demokratikus Koalíció azt sürgeti, hogy az ellenzéki pártok és a civil szervezetek a nyár közepéig minél több közös polgármesterjelölt személyében állapodjanak meg. A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az EP-választás megmozdította az országot, mert Budapest mellett számos másik városban is olyan szavazati arányok alakultak ki, amelyek azt jelzik, hogy a Fideszt le lehet győzni.

Gréczy Zsolt pártja nevében üdvözölte, hogy az ellenzék sok településen nem csak közös polgármesterjelölteket támogat, de az egyéni képviselőjelöltekről is meg tudott állapodni. Amennyiben a fővárosi kerületek és a nagyvárosok nagyobb részében ellenzéki polgármestereket választanak ősszel, az még nem vezetne automatikusan a kormány bukásához, de az országnak más lenne a politikai térképe és a hangulata – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy az LMP Pécsett nem támogatja az ellenzék közös polgármesterjelöltjét, azt felelte, bízik abban, hogy a párt megváltoztatja a véleményét és csatlakozik a megállapodáshoz.

Újabb kérdésre azt válaszolta, az Európai Parlamentben a DK-nak és az MSZP-nek közös nemzeti delegációja lesz. Ez nem azonos a két párt bármiféle egyesülésével, de fontos, hogy az öt magyar politikus közösen tudja képviselni a nemzeti érdekeket – közölte. Hozzátette, az előző EP-ciklusban is volt közös nemzeti delegáció, a két szocialista és a két DK-s képviselő akkor is együtt dolgozott.

Határozottan cáfolta azt a hírt, hogy a DK és az MSZP egyesülne, és az új pártnak a DK-s Dobrev Klára, valamint a szocialista Tóth Bertalan lenne a két társelnöke.

(MTI)

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha mégis egyszer egyesülnek, legyen a nevük: "Demenspé" !

KO nagyon buta, hogy nem látja, csak használják, aztán ha nem lesz főpolgármester, eldobják, mint egy használt rongyot.

Válaszok:
hátakkor | 2019. június 18. 5:50

Ősszel elmúlik az ideális jelöltség. GyF megcsocsalja, aztán kiköpi KO- t

Az EP-választásból kiolvasható? :)
Most ez komoly?
Ugyanarról az EP-választásról beszélünk? Amelyiken a Fidesz megszerezte a szavazatok ABSZOLÚT TÖBBSÉGÉT?
Amelyiken a Fidesz 52%-ával szemben 41%-ot szerzett a DK+Momentum+MSZP+neoJobbik+LMP? (Ha egyáltalán össze lehet adni őket [nem lehet].)
Amelyiken az utóbb említett konglomerátum együttesen 7%-ponttal (!) visszaesett tavalyhoz képest?
Amelyiken a választók többségét leginkább taszító párt, a Gyurcsány-féle DK lett az ellenzéj legerősebb pártja?

Ez hülye.

Kleinèk jól elbàntak az mszp-vel. 20x dobhattàk volna ki Dobrevèket, vmiért mindig visszavették ezeket.

Zúga Volgànak nincs nagyon más dobàsa. Midlife crisis + mint riporter is többször megbukott. A Klein klán könnyen behàlózta. Hàrman négy féle storyt adtak elő a beszervezéséről. Ki esemesezett kinek, trükkök szàzai. Feri dublőröket alkalmaz a veszélyesebb jelenetekre, aztàn a jelenet vègén megint felbukkan az alkesz feje.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés