A német hatóságok eltussolják a muszlim bűncselekményeket

2019. június 16. 16:44

A Neokohn beszámolója szerint a Jewish Telegraphic Agency (JTA) készített riportot a német hatóságok bűnügyi statisztikáiról, és arra jutott, hogy a belügyi szervek „szélsőjobboldali” incidensekként könyvelik el a muszlimok vagy arabok által elkövetett antiszemita támadásokat.

Mint azt a Neokohn is megírta, a hónap elején antiszemita szólamok hangzottak el a berlini Al-Kudsz meneten, ahol a Hezbollah libanoni siíta terrorszervezet is képviseltette magát. Az ilyen esetek kapcsán írt cikket a JTA, melyben azt fejtegeti, hogy a hasonló, muszlimok és arabok részéről érkező antiszemita eseteket a német hatóságok gyakran „szélsőjobboldaliként” regisztrálják.

A JTA a Mandiner újságíróját, Veszprémy László Bernátot is megszólaltatta, aki a Migrációkutató Intézetnél közölt elemzésében a bevándorlók által elkövetett antiszemita támadásokat vizsgálta: „az a gond [a német kormány antiszemita támadások elkövetőit leíró rendszerével], hogy az iszlámot sehol nem említik meg, tehát egy iszlamista vagy »palesztin-párti« nézeteket valló muszlim vagy arab elkövető legalább három kategóriába kerülhet: jobboldali (nacionalista), idegen (szekuláris) vagy vallásos”.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/150162

Ajánljuk még a témában