Európa politikai hagyatéka

2019. június 15. 9:11

Roger Scruton
Magyar Nemzet
Az európai népeket arra szólították fel, hogy maguk mondjanak le szuverenitásuk egyik fontos jogáról.

„Az abortusz, a béranyaság, az eutanázia szükségszerűen ellentmondásos jelenség olyan országokban, ahol a vallási hagyományok tartották fenn a társadalom egységét. Ezek a jogok az elit világképének alkotórészei, akik ezeket használva képessé váltak a szuverén kormányok felett átnyúlva kormányozni.

Sőt, az európai népeket arra szólították fel, hogy maguk mondjanak le szuverenitásuk egyik fontos jogáról, arról, hogy meghatározhassák, kik telepedhetnek le a határaikon belül.

A belső határok eltörlése ellehetetlenítette továbbá, hogy az európai országoknak saját bevándorláspolitikájuk lehessen. Az Európai Unió a migránsok kvótaalapú elosztásával próbálta megszerezni az irányítást a folyamat felett.

De Angela Merkel szíreknek szóló nyilvános meghívása, majd a magyar határon lezajlott invázió és a mediterrán térségben virágzó embercsempészet lehetetlenné tette ennek a politikának a megvalósítását.

Különösen intő jel ez azoknak az európai országoknak, melyek egykor kommunista uralom alatt álltak: korábban éppen a kommunizmus volt az oka annak, hogy a szovjet blokkon kívülről érkezők szemében a térség elvesztette vonzerejét. A szabadságnak ez az előre nem látható ára mind politikai, mind pszichológiai szempontból hatalmas sokkot okozott. Ellentmondásos, hogy a kommunizmus, amely nemzetközi mozgalomként a határok eltörlését célozta, éppen a nemzetállamok megerősödéséhez vezetett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Ezek a új, NGO-s jogok az elit világképének alkotórészei, akik ezeket használva képessé váltak a szuverén kormányok felett átnyúlva kormányozni."
A 17 pénzügyi-befektetői agytröszt, ahonnét a világot irányítják, nagyrészt NEM KERESZTÉNYEK, ellenben talmudi keresztényellenesek.

"...korábban éppen a kommunizmus volt az oka annak, hogy a szovjet blokkon kívülről érkezők szemében a térség elvesztette vonzerejét..., a kommunizmus, amely nemzetközi mozgalomként a határok eltörlését célozta, éppen a nemzetállamok megerősödéséhez vezetett.”
Féljenek akik félnek, reszketnek, és aljasságuk elrejtésére naponta újabbnál újabb agyforgácsoló narratíva-jelszó médiaszeméttel - Nyílt társadalom, abortusz, gender, klíma, a fekete emberek fontosak, Pride - árasztják el a világot.
A TUDATIPAR, és terméke, a hamisított szocializáció mögött általában felfedezhető egyesek/csoportok profitszerzésének a vágya, amely szükségszerűen elegyedik a megvezetett rétegek (tömegek) jelszavainak tájékozatlan lelkesülésével.
Hatalmuk szilárdítására a holokausztipar és mindenféle médiaipari-agyromboló szemét kritikátlan használata alapvető.

Egyik fontos eszközük, a világosságra küldött emberük, az Armageddon farizeusai a Sorosok, akik amúgy a világot akarják - csupán - "jobbá tenni".


"Máté 8:11 De mondom néktek, hogy sokan eljönnek napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek Ábrahámmal, Izsákkal és Jákóbbal a mennyek országában;

Máté 8:12 akik pedig Isten országa fiainak tartják magukat, kivettetnek a külső sötétségre, ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás."
Magukra sosem ismernek, pedig róluk szól.

A zsidó emlékezet háza a Páva utca.

A Sorsok Háza Magyarország emlékezete szerint lett volna megfogalmazva.

Mivel kiderült, h. széleskörű kiegyezés lehetetlen (már a Szabadság téren kiderült) legjobb lemondani a projektről. Ez történt.

Nem lehet behúnyt szemmel átsuhanni a tény fölött, h. az egész megszállt Európában a deportálást német felügyelettel a helyi közigazgatás hajtotta végre.

Sokan hibáztak, maguk a helyi, itteni zsidóság vezetői is. A Sorsok Háza a túlélők ellenállása miatt nem is a saját hibák fölvezetésén bukhatott meg, erről szemérmesen hallgatni szokás, hanem feltehetőleg azon, h. alternatív viselkedési formaként föl lett volna vezetve az életkockáztatók zsidómentése is, aminek eredményeként Európában Magyarországon maradt a legtöbb túlélő.

A későbbiek azt igazolták, h. kockázatos a lelkiismeret szavára hallgatni.

Tragikus, h. a vidéki zsidóságon már semmi sem segíthetett és a fővárosiak veszteség listája is elborzasztó.

Istenem, Karácsony Benő, Radnóti, Szerb Antal...

Az élet nagyon igazságtalan.

"A nacionalizmus csak ocska vallas potlek"
Ellenkezőleg.
Azok az igazán hatásosak, amelyeket rejtetten alkalmaznak.
Ehhez elengedhetetlen a társadalom egészséges intelligenciája.
Amelyet pillanatokon belül le lehet rombolni és újjáépíteni kínkeservesen hosszú folyamat.
Amíg nem ér oda a polgárság, hogy testbeszédből értse, mi miért történik a kormány által, addig a nacionalizmust mindenképp a mindennapok részévé kell tenni.
Éspedig azért: ne válhasson az országlakosság idegen erők prédájává.
Mert a kiszolgáltatottság elleni, - tetszik-nem tetszik - első számú gyógyszer: a nacionalizmus.
Magyarországot az utóbbi 100 évben cca 4-5 alkalommal sújtotta a magyar szocialista, liberális uralom a kirabolt préda állapotába.
Közös ismertetőjelük: a nacionalizmustól úgy óvakodtak, mint ördög a szenteltvíztől.

"az államadóság az egekben, a megélhetés bér-megélhetés viszonylatában ugyanaz mint mondjuk gyurcsánynál volt"
---államadósság: a GDP 82% volt 2010-ben, ma 70.
ha a Gyurcsány-trend folytatódik, ma az arány bőven 100% feletti.
---bér-megélhetés viszonylat: ma a reálbérek a 2010-esnek KÉTSZERESE. Ami nagyon nem "ugyanaz"...

Kár volt rád időt pazarolni, most látom, bocs.
Teljesen nulla vagy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés