Losoncon tilos a harangszó?

2019. június 14. 18:30
Papp Sándor
Felvidék.ma
Ha emberünk kérné, Hollandiában ugyanúgy megtiltanák a mecsetből a müezzin gyakori és hangos énekét – ugye, Önök is biztosak ebben?

„A feljelentésében leírta, hogy a napi hétszeri harangozás, amely mindegyike 4 perc 22 másodpercig tart, igenis sok és hangos. Mit ad Isten….bocsánat, »a hivatal«, a panaszos sérelmét elfogadták, és ő a győzelmét diadalittasan közzétette, éppen június 4. napján (akár hiszi, akár nem a kedves olvasó, amikor ezt a mondatot leírtam, ráharangozott a falusi Szent Imre-templomunk harangja…).

Mostantól tehát a losonci templom harangja sokkal rövidebben, kevesebbszer és halkabban szól. Biztos vagyok benne, hogy emberünknek a hazájában, Hollandiában ugyanúgy megfelelnének, és megtiltanák a mecsetből a müezzin gyakori és hangos énekét. Ugye önök is biztosak ebben, kedves maradi, keleti, slendrián népség?…

A losonci bolygó hollandit pedig a városban már kerüli, aki teheti, mert úgy járhat, mint abban a bizonyos legendában az, aki megpillantotta a bolyongó holland hajót: belepusztul a látványába.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a "fura", aki meltanyolta a panaszt. Vegyen a holland fuldugot.
A hollandok elvárják a migránsoktol az alkalmazkodást, de ők nem teszik meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés