Magyar Hírlap: Megbukott városvezetőként Márki-Zay

2019. június 7. 16:36
Nagyjából négy hónappal az őszi helyhatósági választásokat megelőzően, a hódmezővásárhelyiek többsége elégedetlen a polgármester munkájával – derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából, amelyet a napilap szemlézett.

A közvélenykutató rámutat elemzésében, hogy a Nézőpont márciusi felméréséhez képest nyolc százalékponttal (45-ről 53-ra), a tavaly nyári felméréshez képest pedig tizenhárom százalékponttal (30-ról 53-ra) nőtt a városvezető munkájával elégedetlenek aránya.

Szerint mindez azt jelenti, hogy míg korábban többen voltak elégedettek a polgármester munkájával, mint amennyien nem, márciusra ezek az arányok kiegyenlítődtek, mostanra pedig már a baloldali polgármester munkájával elégedetlenek kerültek többségbe – számolt be a megállapításaikról a Magyar Hírlap . „A vásárhelyi polgármester tehát nem egyszerűen legyőzhető, mint ahogyan azt a márciusi adatfelvétel alapján jeleztük, hanem városvezetőként úgy tűnik, már el is vesztette a versenyt” – emelik ki a Magyar Hírlap cikkében.

A kutatók azt is hozzáteszik, hogy Márki-Zaynak ugyanakkor pártpolitikusként még lehet jövője, ugyanis a helyiek 54 százaléka szerint a polgármester országos szintű politizálással tölti ideje túlnyomó részét.

A Nézőpont arra is felhívja a figyelmet, hogy a polgármester népszerűtlenségével szemben látható, hogy a kormánypártok társadalmi támogatottsága magas. Egyrészt azért, mert a legutóbbi európai parlamenti választáson a Fidesz-KDNP 48,5 százalékos listás szavazati eredményt ért el a városban – ami háromszor magasabb, mint a második helyezett DK szavazataránya és 40 százalékponttal több, mint a Márki-Zay Pétert támogató Jobbik táborának mérete. Másrészt a közvélemény-kutatásból kiderült azt is, hogy egy fideszes jelölt ellen kikapna Márki-Zay Péter, a biztos szavazók körében 54 százalékon áll jelenleg egy kormánypárti jelölt a regnáló városvezetővel szemben. Jól megválasztott jelölttel tehát Hódmezővásárhely újra kormánypárti vezetőt kaphat – emelték ki a kutatók.

Június 8-án, szombaton fognak egyébként találkozni az MMM-közelinek tartott Kossuth Kör által indított polgármester-jelöltek, mégpedig Budapest külterületén, a Szántóföld utcában.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Önként ment bele ebbe a szerepbe, senki nem kényszerítette.

Visszamegy a szülészeti cégébe
Ja, nem mert szabálytalanságok miatt megszűnik.
Légüres tér......majd koldul.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés