Európa erejét az erős államok adják

2019. május 24. 9:37

Szijjártó Péter
Magyar Nemzet
Minden bevándorláspárti törekvésnek a tagállamok meggyengítése a célja, létre akarják hozni az Európai Egyesült Államokat. Interjú.

„Mennyit változott Európa néhány év alatt?

2015 volt a vízválasztó, ekkor mindenkiben tudatosult, hogy Európa komoly migrációs nyomás alá került. Korábban is voltak viták a bevándorlásról, de ezek nem kerültek a címlapokra addig, amíg az első bevándorlási hullám meg nem érkezett Európa határaihoz. Ez a vita nyilvánvalóvá tette, hogy a bevándorláspárti erők migránsokkal akarják elárasztani Európát, ők olyan Európát akarnak, amelyben a nemzeti identitás, a kulturális, vallási, történelmi örökség pedig egyáltalán nem fontos. Minden bevándorláspárti törekvésnek a tagállamok meggyengítése a célja, létre akarják hozni az Európai Egyesült Államokat, ami valójában azt jelenti, hogy el akarják vonni a jogköröket a tagállamoktól, és Brüsszelnek akarják átadni. Ez abszolút ellentétes az érdekeinkkel, hiszen például a migrációra mi, magyarok jó választ adtunk, Brüsszel viszont rosszat. Mi megállítottuk a bevándorlást, a brüsszeli bürokraták viszont meg akarják szervezni. Éppen ezért a tagállami jogköröket, legfőképpen a határvédelmet magunknál kell tartanunk, a biztonságunkhoz igenis jogunk van!

Többféle elképzelés létezik ­Európa jövőjével kapcsolatban. Ki nyerheti meg ezt a versenyt?

Az, aki meghallgatja az embereket. A magyar álláspont szerint Európa akkor lesz újra erős, biztonságos és versenyképes, ha erős tagállamok alkotják. Nem a migrációt kell megszervezni, nem Brüsszelnek kell átadni jogköröket, hanem erős, egymást tisztelő tagállamokra kell az Európai Uniót építeni. Mi mindenkinek megadjuk a tiszteletet, de elvárjuk, hogy a magyarok döntéseit is tiszteletben tartsák. Büszkék vagyunk a történelmünkre, a hagyományainkra, a keresztény kultúránkra, az identitásunkra. Mindezeket a jövőben is meg kívánjuk őrizni.

Hogy áll ez a küzdelem? Az ­Euró­pai Parlament előttünk álló választásán miként becsülhető meg a két tábor?

Fontosabb dolog ez annál, mint hogy tippelgessünk. Most az a legfontosabb, hogy mindenki átérezze a választás tétjét, és felelősségteljes döntést hozzon. Magyarország, a gyerekeink, unokáink jövője a tét, ezért vasárnap mindenkinek el kell mennie szavazni. Európának új, bevándorlásellenes vezetőkre van szüksége. Hosszú ideje nyilvánvaló, hogy Magyarországon csak a Fidesz–KDNP-pártszövetség tud és akar harcolni Magyarországért, a magyarok érdekeiért és biztonságáért, az ellenzékről már többször kiderült, hogy bevándorláspárti, rájuk nem lehet számítani ebben a harcban. Jelentős bevándorláspárti erők vannak az európai politikában, ellenük akkor tudunk eredményesen fellépni, ha a magyar emberek mögöttünk állnak. Minél többen támogatnak bennünket, a hangunk annál erősebb Brüsszelben. A bevándorlást most kell megállítani, ehhez pedig kemény és alkalmas vezetőkre van szükség.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés