A halálbiznisz vámszedői

2019. május 24. 10:05

Puzsér Róbert
Facebook
A kapitalizmus szelleme nem értelmez olyan fogalmakat, mint a szeretet, a törődés vagy a méltányosság.

„Sokáig haboztam, hogy meg merjem-e osztani az alábbi képet. Félek, hogy Bayer Zsolt azonnal levonja belőle a nyilvánvaló tanulságot, hogy Európa és a nyugati civilizáció válságban van, ebből a helyzetből pedig az egyetlen kiút, ha Orbán Viktor meg a veje annyit lop, amennyi csak az offshore-számláikon elfér.

Ugyanakkor lehetetlen nem megijedni a halálbiznisz gátlástalan vámszedőitől, amint csőre töltött golyóstollal kerülgetik az atomizált fogyasztói társadalom elidegenedett és magányos öregjeit, kiknek szívében és ölében háziállatok vették át az unokák helyét. Mekkora pénz lehet ebben, ha a televíziós reklámok már nemcsak biztosításra és gyorskölcsönre akarnak rávenni, hanem arra, hogy a síron túl is gondoskodj a kis kedvencedről, vegyél neki otthont és szeretetet, mert ha meghaltál, tudhatod: senki nem lesz, aki befogadja.

Csak egyet nem tudok elképzelni azokról, akik öregeket ijesztgetnek a halálukkal meg a háziállatuk sorsával: hogy bármilyen élőlényt rájuk lehet bízni. Attól tartok, hogy a profitelvárások nem teszik kellően érdekeltté az üzletágat, hogy a gondozásra szánt macskák életének minőségét és kilátásait valóban biztosítsák. A kapitalizmus szelleme nem értelmez olyan fogalmakat, mint a szeretet, a törődés vagy a méltányosság. Előbb bíznám a macskámat egy rokonszenves idegenre, mint ezekre a sírgödör peremén üzletelő gazemberekre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eluralkodott a merkantilista szellem a vilagon; mindent, szeretetet, torodest, josagot ugyanazon valutaban, penzben mernek.
Ebbol a buvos, ordogi korbol kellene valahogyan kitorni.
Nem lesz konnyu.

De, nagyon is értelmezi a szeretet, törődés, méltányosság stb fogalmát a kapitalizmus szelleme / illetve annak képviselői /, azonban az a gond, hogy éppen kapitalisztikusan teszi, tehát ezekből a nemes beállítottságokból is pénzt, hasznot akar kisajtolni.

Puzsér egy elszabadult hajóágyú, de ebben most épp nagyon is igaza van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés