Pulai András szerint nincsenek is bevándorláspárti erők az EU-ban

2019. május 24. 15:42

Ő inkább a „szabályozott migráció pártján álló” erőket lát.

A Hír TV Plusz-mínusz című műsorában Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője és Pulai András, a Publicus Intézet elemzője voltak a vendégek tegnap. Többek között téma volt Orbán Viktor szerepe Európában, a közelgő EP-választás, a Strache-ügy és a bevándorlás is.

Pulai András szerint Orbán Viktor szerepe túl van értékelve, nem ő az origó minden egyes országban, de „kétségtelen, hogy  egy átlagos máltai pártvezetőhöz képest fajsúlyosabb szereplő” – mondta. Emellett hangsúlyozta, hogy nem mindenhol a menekültkérdés a legfontosabb ügy. Állítása szerint a Strache-ügy óta a Fidesz „zsarolópotenciálja” megszűnt az EPP-vel szemben, illetve a kampánya is leállt. Hozzáfűzte, hogy a fizetett kampány nyilván folyik, de a meghatározó politikusaik mintha leléptek volna a színpadról, hogy elkerüljék a Strache-botrányt érintő kérdéseket.

Deák Dániel elmondása szerint ez nem igaz, hiszen a kampány hajrájában teljesen normális, hogy a politikusok már mozgósítanak, és nem az egyéb nyilatkozatokra helyezik a hangyúlyt. Az elmúlt hetekben, hónapokban a Fidesz politikusai jelen voltak a lakossági fórumokon, de ezek lezárultak. Szerinte a magyar belpolitikára nézve az osztrák kormányválságnak nincs jelentősége.

Emellett kiderült, hogy Pulai szerint nincsenek bevándorláspárti erők az EU-ban. Ezzel szemben Deák elmondta, hogy szerinte több ezer migráns befogadása évente, még ha szabályozottabb körülmények között is, de bevándorláspártiságot jelent.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148960

Ajánljuk még a témában