Pulai András szerint nincsenek is bevándorláspárti erők az EU-ban

2019. május 24. 15:42

Ő inkább a „szabályozott migráció pártján álló” erőket lát.

2019. május 24. 15:42

A Hír TV Plusz-mínusz című műsorában Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője és Pulai András, a Publicus Intézet elemzője voltak a vendégek tegnap. Többek között téma volt Orbán Viktor szerepe Európában, a közelgő EP-választás, a Strache-ügy és a bevándorlás is.

Pulai András szerint Orbán Viktor szerepe túl van értékelve, nem ő az origó minden egyes országban, de „kétségtelen, hogy  egy átlagos máltai pártvezetőhöz képest fajsúlyosabb szereplő” – mondta. Emellett hangsúlyozta, hogy nem mindenhol a menekültkérdés a legfontosabb ügy. Állítása szerint a Strache-ügy óta a Fidesz „zsarolópotenciálja” megszűnt az EPP-vel szemben, illetve a kampánya is leállt. Hozzáfűzte, hogy a fizetett kampány nyilván folyik, de a meghatározó politikusaik mintha leléptek volna a színpadról, hogy elkerüljék a Strache-botrányt érintő kérdéseket.

Deák Dániel elmondása szerint ez nem igaz, hiszen a kampány hajrájában teljesen normális, hogy a politikusok már mozgósítanak, és nem az egyéb nyilatkozatokra helyezik a hangyúlyt. Az elmúlt hetekben, hónapokban a Fidesz politikusai jelen voltak a lakossági fórumokon, de ezek lezárultak. Szerinte a magyar belpolitikára nézve az osztrák kormányválságnak nincs jelentősége.

Emellett kiderült, hogy Pulai szerint nincsenek bevándorláspárti erők az EU-ban. Ezzel szemben Deák elmondta, hogy szerinte több ezer migráns befogadása évente, még ha szabályozottabb körülmények között is, de bevándorláspártiságot jelent.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2019. május 26. 14:22
Pulainak igaza van. Az FPÖ "megrogyott", nem tudni talpon marad e, és végül Orbán vissza fog kéreckedni a néppártba. Kaparni fogja a Weber ajtaját, hogy vegye vissza.
Papageno
2019. május 26. 07:10
Ilyen buta és elképesztően idióta elemzője csak 1 van e szép országnak, úgy hivják Pulai.Nem tudom miért kell behivni őt mindenhova, tök hülye pasas és úgy hazudik,hogy ezen már csak röhögni lehet,olyan szánalmas.Én már nem is találok szavakat,hogy ilyen elemek mozognak, mint tényezők, és hogy valakik kiváncsiak a véleményére, tiszta vicc.
Peter8811
2019. május 26. 04:36
"Ő inkább a „szabályozott migráció pártján álló” erőket lát." Én meg ötven százalékban szabályozott nyugdíjreformi erőt láttam Bokros Lalyosban és a szocialistákban, akik szabályozott formában, megbaszhatnák az anyjukat félig.
marosierno
2019. május 25. 21:07
„a halálhörgés s a csatazaj vált az utóbb, a 20. században végleg kommercializálódott magyar várromantika elengedhetetlen kellékévé ...Mindmáig legnépszerűbb terméke az örök kötelező olvasmány mivoltában a funkcionális analfabéták mindent helyettesítő irodalmi élményévé előlépett Egri csillagok, az etnikailag motivált tömeggyilkosság és a szadista kreativitás olyan dicshimnusza, amely mintegy megelőlegezte az első világháború lövészárkainak mészárszékeit, s megteremtette számukra a hazafias militarizmus dicsfényét.” (Marosi Ernő MTA-alelnök: A középkori vártól a kastélyig, Korunk, 2005/12.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik