Beteszteltük a rendszert

2019. május 23. 17:59

Szél Bernadett
Facebook
Az orosz hitel drága és fölösleges.

„Beteszteltük a rendszert: tudni akartuk, mit intézett Varga Mihály Paks2 ügyében Moszkvában. Ennyi erővel azt is írhatták volna, mi közöd hozzá, vagy ahogy Kovács Zoltán szokta, »menj a francba«. 

Ugyanis nem is Varga, hanem a paksminiszter reagált, szerinte »ha a finanszírozásra vonatkozó hitelmegállapodás módosítása - részben az uniós eljárások jelentős időigénye miatt - napirendre kerülne, arról Ön az Országgyűlés döntéshozatali folyamatainak és szabályainak megfelelően értesül.« 

Plusz a szokásos gyógyszöveget is kopipésztelték, »a hitelszerződés rendkívül előnyös a kiemelkedően hosszú futamideje és a rendelkezésre bocsátott összeg nagysága (10 milliárd euró) tekintetében.« 

A probléma ezzel az, hogy egyetlen hitel előnyét sem az adja, hogy mennyi pénzről van szó, hanem hogy milyen kamatokkal kell majd visszafizetni, és hogy egyáltalán szükség van-e arra a hitelre. Az orosz hitel drága és fölösleges. Olyan drága, hogy a magyar állam máris elkezdte lehívni úgy, hogy a felvett hitelrészleteket azonnal visszatörleszti a jóval olcsóbb pénzpiaci hitelből. 

Vasárnap dönthetünk arról, hogy a magyar emberek háta mögött az oroszokkal seftelő kormánypártoknak mekkora beleszólása legyen az európai döntéshozatalba.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Beteszteltuk, paksminiszter, menj a francba - Ulloi uti kofak.

Válaszok:
pollip | 2019. május 23. 19:13

"Az orosz hitel drága és fölösleges. Olyan drága, hogy a magyar állam máris elkezdte lehívni úgy, hogy a felvett hitelrészleteket azonnal visszatörleszti a jóval olcsóbb pénzpiaci hitelből. "

Mert a kormányban nem olyan hülyék vannak mint az LMP volt ME jelöltje. Ha van olcsóbb pénz, akkor kiváltható, előtörleszthető. Akár a költségvetésből is.
Ilyen összeget csak bankkonzorciumok tudnának összeszedni hosszú távra. Ha van ilyen még most jelentkezhet.

"Nem vagyok matematikus" ( Szél B.)

Szerinte Merkel is, meg az USA is segítek az oroszokkal:-))))
Értem én, hogy egy dologra tud egyszerre koncentrálni, de azért ennyi idő után legalább az előzményeket összerakhatná, következtetést úgysem tud levonni semmiből.

"Az orosz hitel drága és fölösleges"

Szél pedig úgy ahogy van fölösleges, és haszontalan. Még a végén el kell mennie dolgozni, mert annak amit "politikusként" művel, a világon semmi értelme.

És azt, hogy csináltátok? Hogy teszteltétek, - be?
Kinek a nevében és honnan beszélsz? Nem elküldtek téged a lecsóba?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés