A nemzetek Európája az Európai Birodalom ellen

2019. május 23. 15:39
Az EP-választásokon az egyetlen valódi választóvonal azok között lesz, akik hisznek egy európai birodalomban, és akik Európát nemzetek uniójaként képzelik el. Interjú.

Ezen héten tartják az EP-választásokat. Milyen várakozásokkal néz ezek elébe?

Komolyan úgy gondolom, hogy egy ideális világban egy nemzet politikai pártjainak, akár kormányon vannak, akár ellenzékben, saját nemzetük érdekét kell előnyben részesítenie. Magyarországon sajnos ez nincs így. Habár a kormánypárt nemzeti párt, az egész ellenzék multi-nacionalista. Ők az Európai Birodalom eszméjét kedvelik, mert azt várják, hogy az EU majd gyengíti a magyar kormány pozícióit. Arra a régi elképzelésre alapoznak, hogy »az ellenségem ellensége a barátom«. Ez viszont meglehetősen veszélyes politika a nemzetre nézve. Szerencsére úgy tűnik, hogy a magyarok többsége osztják az érzéseimet – és a Fidesz-KDNP-re fognak szavazni vasárnap.

Európai szinten ugyanakkor igen nehéz valódi előrejelzést készíteni, minthogy egyre inkább az a helyzet, hogy nincs lényegi különbség a hagyományos baloldali és jobboldali pártok között.

Mind bürokraták.

Pontosan. Az EP-választásokon az egyetlen valódi választóvonal azok között lesz, akik hisznek egy európai birodalomban, és akik Európát nemzetek uniójaként képzelik el. Ez lesz a legfontosabb kérdés – nem pedig az egyre mesterségesebb különbségtétel a jobb- és a baloldal között, konzervatív és liberális között, vagy az Európai Néppárt és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége között.

Ezért van az, hogy a bevándorlás lett a mai európai uniós politika fő kérdése. Vannak politikusok mind a jobb-, mind a baloldalról, akik támogatják azt, és vannak politikusok mindkét oldalról, akik ellenzik. És a bevándorlás az a fő téma, ami elválasztja a föderalistákat a nemzetek uniójának támogatóitól.

Komolyan gondolom, hogy ez a választás fordulópont lesz. Csak remélni tudom, hogy azok az erők, amelyek Európa oldalán állnak, akik a szabad és egyenlő nemzetek Európájában hisznek, jól fognak szerepelni. Ha így lesz, akkor Európa sikeres jövő elé néz.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán Balázs figyelmébe:
Nemzetállamok Európája = eurorealisták.
Nem kérek érte copyright-díjat.

"Az alapvető probléma ugyanakkor az, hogy amennyiben tényleg feláll a negyedik birodalom (aminek lokális ágensei ugyanúgy megvannak, mint 80 éve, ld.: https://bit.ly/2EpfPeE), akkor pontosan ugyanannyi esélye lesz a káeurópai országoknak az önállóskodásra, mint 1944 március idusán."

Nagyon passzol a "4.Birodalom előrenyomulása" képhez a tutiblogon a május 19-i cikkcímadás Strache félelmetesen könnyű tőrbecsalásának esetéről: "Anschluss" ..

Amerika, Kína, Oroszország nem mesterségesen, erővel, sebtiben összetákolt mesterséges birodalom, hanem évszázadok során kialakult természetes képződmény. Ezt felejtik el az európai birodalom létrehozásának hívei. Szövetséget létre lehetne hozni, de az csak az érdekek összehangolása mentén és nem ideológia vezérelten történhetne.

Nem zuhannak szakadékba, de a bővítés előtt gondosan kiszámolt a politikai, gazdasági hasznokról lemondhatnak. Pótolhatják azokat a bevándorlókkal.

Nekünk sem lenne fáklyásmenet, mert az előbb említett hasznok érdekében felszámolt gazdasági kapacitásainkat nehéz lesz pótolni.

"Az EP-választásokon az egyetlen valódi választóvonal azok között lesz, akik hisznek egy európai birodalomban, és akik Európát nemzetek uniójaként képzelik el."

Valóban csak két opció állna rendelkezésre? A magyarok többsége is egy harmadikat támogatna többségében.

Felmérések szerint a magyarok többsége egy olyan EU-t szeretne, ahol az integráció mélyülne, s egyben a többség azt szeretné ha országunk csatlakozna az Európai Ügyészséghez.

"A magyaroknak csak a fele, 51%-a, támogatja az Európai Unió tagállamainak szorosabb integrációját, azaz a közös döntéshozatal kiterjesztését újabb területekre. A megkérdezettek 42 százaléka ezzel szemben a jelenleginél lazább együttműködést és szélesebb tagállami döntési jogköröket szeretne, míg 7 százalék nem tudott vagy akart válaszolni."

"A magyarok 58 százaléka szerint hazánknak csatlakoznia kellene az Európai Ügyészséghez – derül ki a Závecz Research reprezentatív közvélemény-kutatásából, amely április második felében készült a 24.hu megrendelésére. Mindössze 25 százalék azok aránya, akik szerint nincs szükség a csatlakozásra, 17 százalék pedig nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre."

Sokszor az emberekre hivatkozunk. A politika mennyiben következetes?

Válaszok:
hhonor | 2019. május 23. 19:58

Megosztjuk hazánkat és Európát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés