Európai színvallás

2019. május 23. 14:16

Kárpáti János
Népszava
Nem minden nacionalista olyan ostoba, mint Strache.
„Nem minden nacionalista olyan ostoba, mint Strache. Cizelláltabb körökben hazafias helyett szuverenistát mondanak. Ez ravaszabb, megtévesztőbb. Azt sugallja, hogy szuverenitás, önkiteljesedés legfeljebb csak nemzeti szinten létezhet, hogy európai érdek, európaiság valójában nincs, és ne is legyen. És közben a keresztény Európa védelme a jelszó, hogy teljes legyen az önellentmondás. 

Szóval a tét az, hogy a fent említett körök ki tudják-e siklatni az Európa-vonatot. Ha igen, a kontinens ne számítson sok jóra a globális versenyben. 

 A mostani EP-választáson a legfurcsább szerepet a már említett britek alakítják. Csaknem három éve népszavazáson döntöttek úgy, hogy kilépnek az unióból. De mivel a kilépés feltételeiről máig nem tudtak megállapodni Brüsszellel, megállapodás nélkül pedig mégsem akartak kizuhanni, most kénytelenek részt venni az EP-választáson. Hogy aztán a megválasztott képviselőiknek érdemes lesz-e hosszú távra lakást bérelniük Brüsszelben, még nem látható. Odáig mindenesetre eljutottunk, hogy már Theresa May sem veti el az esetleges újabb népszavazás ötletét.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon várom a vasárnapot, hogy ne legyen ennyi agymenés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés