Európai színvallás

2019. május 23. 14:16

Nem minden nacionalista olyan ostoba, mint Strache.

2019. május 23. 14:16
Kárpáti János
Népszava
„Nem minden nacionalista olyan ostoba, mint Strache. Cizelláltabb körökben hazafias helyett szuverenistát mondanak. Ez ravaszabb, megtévesztőbb. Azt sugallja, hogy szuverenitás, önkiteljesedés legfeljebb csak nemzeti szinten létezhet, hogy európai érdek, európaiság valójában nincs, és ne is legyen. És közben a keresztény Európa védelme a jelszó, hogy teljes legyen az önellentmondás. 

Szóval a tét az, hogy a fent említett körök ki tudják-e siklatni az Európa-vonatot. Ha igen, a kontinens ne számítson sok jóra a globális versenyben. 

 A mostani EP-választáson a legfurcsább szerepet a már említett britek alakítják. Csaknem három éve népszavazáson döntöttek úgy, hogy kilépnek az unióból. De mivel a kilépés feltételeiről máig nem tudtak megállapodni Brüsszellel, megállapodás nélkül pedig mégsem akartak kizuhanni, most kénytelenek részt venni az EP-választáson. Hogy aztán a megválasztott képviselőiknek érdemes lesz-e hosszú távra lakást bérelniük Brüsszelben, még nem látható. Odáig mindenesetre eljutottunk, hogy már Theresa May sem veti el az esetleges újabb népszavazás ötletét.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. május 23. 18:49
Nem minden újságíró olyan ostoba mint te.
Peter8811
2019. május 23. 17:48
Kárpátiék lánya , belőtt a cukrászdába. És ilyen rémest, Eltalált egy krémest.
balbako_
2019. május 23. 15:52
Ez még az átlagbolsinál is hülyébb. Kik akarják, hogy hogy európai érdek, európaiság valójában nincs, és ne is legyen? Nem azok akik telerakják migránsokkal? Nem azok akik kiirtásra ítélik a fehér embert? Nem azok akik a kereszténység fizikai kiirtásához asszisztálnak? Márpedig ezek nem a szuverenitás pártiak, hanem ti az európai balliberális oldal képviselői vagytok a az elvtelen zöldjeitekkel együtt!
zakar zoltán béla
2019. május 23. 15:39
Nem minden népszavás zseni....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik