Gyurcsány kánikulai hőséget mért az Északi-sarkon

2019. május 17. 14:31
A pénteki rendkívüli parlamenti ülésen a volt kormányfő szinte már összellenzéki vezetőként mondott beszédet.

Gyurcsány Ferenc szerint szégyenünkre azoknak az erőknek, amelyek nem szeretnének az alapító kereszténydemokrata atyák szellemében szorosabban együttműködő Európát, az egyik vezére a magyar kormányfők, aki mellett természetesen ott van Salvini, Strache, vagy Marine Le Pen is. Szerinte ezen a térfélen azon vannak, hogy a nemzeti önzést tegyék a nemzetek együttműködésének helyére.

Szerinte a másik oldalon az európai kérdésekben egyre többször közösen döntő erők állnak, „az európai nemzeteket közösen erősítő Európa áll”. Úgy fogalmazott: már azelőtt, hogy „kinyílnának a szavazóurnák”, kijelenthető, hogy Orbán Viktor „sok éves küzdelme elbukott”. Szerinte az európai választók és EP-frakciók túlnyomó többsége erősebb, szorosabban együttműködő Európát akar. 

Sajnos a hang és a kép csúszásban van egymáshoz képest:

Úgy vélte, hogy először az EP történelmében, a magyar kormánypárt tagjai ellenzékben fognak ülni.Továbbvíve a gondolatmenetét, kijelentette, hogy az EP-ben annak van szava, akinek vannak barátai, szövetségesei. Tehát – fogalmazott – egy mandátum az EP-ben többet fog érni, mint a Fidesz tizenvalahány mandátuma, mert „annak az egy mandátumnak lesznek szövetségesei és barátai”, a fideszes mandátumoknak meg marad Salvini.

Majd úgy fogalmazott: „Orbán annyira hiányzik ma Európa többségének, mint az Északi-sarknak a mostanában mért 31 fok.”  Végezetül a magyar választók segítségét kérte, hogy minél több ellenzéki mandátum legyen az új EP-ben, mert „e tekintetben nincsen köztük különbség”, szerinte ugyanis „ami eggyel több mandátum az ellenzéknek, az eggyel kevesebb az Európát romboló Fidesznek.” (Ennél a pontnál – 4:06-nál – Vadai Ágnesnek valami vicces juthatott az eszébe, mert látványosan felnevetett. Előzőleg Kunhalmi Ágnesnek is valami vicces juthatott az eszébe, ugyanis ő is nevetett valamin, lehet, hogy ő is valami vicceset hallott?)

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsány Ferenc földrajzból is bukásra áll.

„Orbán annyira hiányzik ma Európa többségének, mint az Északi-sarknak a mostanában mért 31 fok.”

A sarkkörhöz közel álló terület még nem Északi-sark.

Olyan ember pedig jobban tenné ha hallgatna, aki bevallása szerint elkúrta az ország kormányzását.

Az ellenzék összehívta a rendkivüli országgyűlést és az ellenzéki képviselők fele sem jelent meg. Ez is arra bizonyíték, hogy az MSZP-DK az országgyűlést politikai hecckeltésre használja. Továbbá, hogy őfelsége Böszmeségének legyen lehetősége a zagyva szónoklatra.

Gyurcsány Ferenc "Magyarország Tony Blairje" lenne mottóval közölt cikket hétfőn a miniszterelnökről a Financial Times című brit pénzügyi napilap internetes kiadása.

A politikus életútját ismertetve a cikk egyebek közt idézi a Gyurcsányt jól ismerő Nigel Thorpe volt brit nagykövetet, aki szerint a miniszterelnök “ugyanolyan komolyan veszi az ideológiát, mint a píárt” (mj. most már piát is hozzá lehetne írni.). – Ő már rég megértette, hogy a túlélés érdekében a szocialista pártnak újra ki kell találnia magát… friss ötleteket kell átvennie a (Tony) Blair és (Peter) Mandelson által megalkotott XXI. századi modelltől – mondta Thorpe.

Mindazonáltal Gyurcsány hajlandónak bizonyult feláldozni az ideológiát az újjáválasztásért. Kormányzásának másfél évében semmit sem tett, hogy féken tartsa Magyarország növekvő költségvetési hiányát, amely aggasztja a befektetőket és aláásta a forint stabilitását – állapította meg a cikk szerzője, Christopher Condon.

Tanácsadók azt bizonygatják, hogy egy új, négyéves mandátum birtokában Gyurcsány új irányt vesz, amely magában foglalja az egészségügy és az oktatás radikális reformját. Ugyanakkor – mondják – továbbra is sokat fog költeni, főleg az oktatásra és az infrastruktúrára – olvasható a portréban.

A cikk szerint Gyurcsány legnagyobb problémája a saját pártja lehet. “Az MSZP erősen különbözik a brit Munkáspárttól. Sokkal kisebb a reform támogatottsága, mint a Munkáspártban volt, amikor Blair megváltoztatta azt” – idézte a Financial Times Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselőt, aki több mint 40 évig élt Nagy-Britanniában.

“Gyurcsány régóta készül a feladatra. Majd elválik, hogy a pártja is felkészült-e őrá” – vonta le a konklúziót a cikk szerzője.
Forrás: https://24.hu/belfold/2006/04/17/ft_gyurcsany_magyar_blair/

Mindezek után mi a közös Tony Blair és Gyurcsány Ferencben?
Mindkettő megbukott. Most pedig egy bukott politikus miniszterelnök veri a tamtamot, amelyben a felesége is besegít.

Javaslom levenni a hangot és csak a mozgására figyelni, s akkor láthatóvá válik, hogy egy idegbeteg, skizofrén személyiség handabandázik, aki saját magával sincs tisztában.

Válaszok:
Berecskereki | 2019. május 17. 16:03

"Mi is volt a rendkívüli ülés témája?"

A többgyermekes családok kilakoltatása.

Aki esetleg nem tudná.

"A skizofrénia, szkizofrénia vagy hasadásos elmezavar olyan kóros mentális állapot, amelyet a mentális folyamatok összeomlása, a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang felbomlása, rossz érzelmi alkalmazkodás, érzékcsalódások és téveszmék jellemeznek."

Válaszok:
opht | 2019. május 18. 9:18

"oroszországi Kojnas állomáson 31,2 fokot mutatott tegnap a hőmérő"

Az európai vezetők jobban teszik, ha távol tartják magukat Gyurcsánytól, mert akivel eddig barátságot kötött általában rossz vége lett. Nem egy esetben megbuktak. Lásd Tony Blairt.

Én se nézem meg mindig. Csak időszakonként, amikor ellenőrizni akarom a róla alkotott véleményem.

Paprikajancsi.

Ezt a szerencsétlen , ostoba hablatyolást....még saját magát is alulmúlta.

Hülyeséget ne írjál!
Gyurcsány nem schizofren. Igen-igen távol áll tőle. Nyilvánvalóan antiszociális személyiségzavarban szenved (mutatja a szocio- és a pszichopata egyes tüneteit is, emellett erős nárcisztikus hajlama is van, mely kevert személyiségzavarát csak súlyosbít a feltehető függősége.

Nem hiszem. Nem volt fenntartható sem gazdaságilag, sem társadalmilag. Az erős háborús gazdaság egy ideig húzta a növekedést, és az emberek számára munkát, megélhetést biztosított, de ez nagyon hamar eléri a határait. Ha nincs háború, azért, ha van, akkor meg a nyersanyagforrás kimerülése miatt.
Emellett a társadalom többsége számára egyre kevésbé volt (lett volna) elfogadható az egyre totalitáriusabb rendszer, mikor az állam szép lassan mindenre ráül, még a magánéletre, gyerekvállalásra is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés