Ellenszél

2019. május 15. 7:19

Sitkei Levente
Magyar Nemzet
A tények alaposan eltorzulnak, mire újságcikkekké varázsolják őket.

„No és persze azt az Orbán Viktort fogadja, akiről hanyag eleganciával azt írják, hogy »szélsőjobboldali«. No meg antiszemita. Ilyen cikkekből van ezer, egymást ismételgető, összekacsintós, minden alapot és ismeretet nélkülöző írás, előre eldöntött ítélettel, miszerint Orbán Viktor diktátor, Trump szintén, és mindkettő süllyedjen el, hadd irányítsa az illetékes országokat az, akit a cikkíró szeret.

New Yorkból meg lehet írni, hogy Magyarországon antiszemita mindenki, főleg Orbán Viktor, de mégis Budapest azon nagyon kevés európai városok egyike, ahol az Élet menete nevű felvonuláson a rendőrök csak nézelődnek, mert nincs kitől védeni a hazai zsidó közösséget, Malmőben pedig páncélfal rejti az ottani zsidó közösségi házat, alig lehet megtalálni, és nincs csengő.

Pedig Stefan Löfven svéd miniszterelnök nem áll antiszemita hírében. Emmanuel Macron francia elnök sem, mégse szokás Párizsban Élet menetét tartani.

A tények viszont alaposan eltorzulnak, mire újságcikkekké varázsolják őket, így a nyugati, liberális szemlélet dicsőségére egyszerűen rá lehet mondani a magyar kormányfőre, hogy antiszemita, a CEU-ra pedig azt, hogy bezárt. Aki akarja, elhiszi, és nagyon kevés amerikai fog utánanézni, vajon működik-e az egyetem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tökéletesen kontraszelektív, amit a "független és mértékadó" sajtó művel. Sokat elárul az általuk hangoztatott szellemi fölényükről, hogy még ezt sem látják...

Amellett, hogy a sajtó"munkásságuk" kontraszelektív, kifejezetten veszélyes is. Egyes fogalmak elkoptatásával, devalválásával elérik, hogy a valódi szélsőjobboldaliak és antiszemiták zavartalanul működhessenek.

Persze. Tulajdonképpen főleg az.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés