Juncker és a butaság

2019. május 14. 8:08

Őry Mariann
Magyar Hírlap
A „buta nacionalisták” elleni harc hatékonyabb, ha nem utánozzuk őket – értékelte néppárti kollégái gyengélkedését az Európai Bizottság elnöke.

„Nem biztos, hogy ez a siker receptje, tekintve hogy az elmúlt években főleg azok a néppárti erők tudtak erősödni, amelyek ahelyett, hogy a nagy középre helyezkedés közben eljutottak volna a szocdemekig, inkább odafigyeltek, mit mondanak a populistának bélyegzett, egyre népszerűbb bevándorlásellenes pártok.

A népre hallgatni nem hülyeség – és ha már nép, Juncker szerint Volkspartei-nak, azaz néppártnak csak 30 százalék felett lehet lenni, alatta csak sima pártok vannak. Persze, de van a helyzetnek némi iróniája: mind Juncker luxemburgi kereszténydemokratái, mind pedig Merkelék alulról súrolják a 30-at. Nem is beszélve az 55 százalékos Fidesz kizárása mellett kardoskodó kispártokról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyike vagyok a "buta nacionalista" szavazóknak. Ez azt jelenti, hogy hiszem, hogy minden nemzet olyan egyedülálló érték, amely megőrzésre érdemes. Hiszem, hogy az erős és független nemzetek tudják kordában tartani a nemzetekfölötti eszméket, amelyekből eddig kettő (kommunizmus, nácizmus) mutatta meg, hogy milyen pusztításra képes. Hitler faji, Sztálin osztály alapon óhajtott birodalmat építeni. Olyan "buta nacionalisták" álltak vele szemben, mint Churchill vagy de Gaulle.

Junker egy segghülye alkoholista. És aljas.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés