Gyöngyösi: Lakosságcsere zajlik az országban

2019. május 14. 15:45
A Jobbik EP-listavezetője szerint nem olcsón dolgozó külföldi munkaerőre, hanem a nyugatra kivándorolt magyarok európai bérekkel visszahozására volna szükség.

A Magyarországon dolgozó „migránsmunkásokat” munkaügyi, közegészségügyi és közrendvédelmi szempontból ellenőrző idegenrendészeti őrség felállítását javasolja a Jobbik – jelentette be a párt EP-listavezetője, elnökhelyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Gyöngyösi Márton közölte: erről szóló javaslatukat az európai parlamenti (EP-) kampány idején tartó ülésezési szünet után az Országgyűlés elé terjesztik.

Hangsúlyozta, beláthatatlan következményei lehetnek a külföldi vendégmunkások behozatalának. Az általuk javasolt új szervezet azt is felügyelhetné, megvalósul-e a Jobbik által javasolt „magyar kvóta”, amelynek lényege, hogy a tíz embernél többet foglalkoztató cégek alkalmazottainak legalább kilenctizede uniós polgár legyen – ismertette.

Az ellenzéki politikus arról is beszélt, utcafórumaikon azt tapasztalták, hogy az embereket megfélemlíti a kormány külföldi munkavállalókat betelepítő gazdaságpolitikája. Szavai szerint tervezett és tervszerűen végrehajtott lakosságcsere zajlik az országban. Nem olcsón dolgozó külföldi munkaerőre, hanem a nyugatra kivándorolt magyarok európai bérekkel visszahozására volna szükség – jelentette ki.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy hetek óta nem kapnak magyarázatot a kormánytól arra, miért épül Tiszaújvárosban háromezer unión kívüli – helyi hírek szerint török – vendégmunkás számára konténerváros, amikor a Mol 12 milliárd forintos állami támogatással készül vegyi üzemet építeni.

Az ellenzéki politikus arra szólított fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a helyszínen adjon magyarázatot arra, miért török munkahelyek teremtését támogatják egy részben állami tulajdonú vállalatnál. Kérdésre válaszolva úgy kommentálta a Mi Hazánk Mozgalom bejelentését a Nemzeti Légió létrehozásáról, hogy a mozgalom „annyit tehet meg, amennyit a Fidesz megenged neki, és amit esetleg a Fidesz finanszíroz”.

Ugyancsak kérdésre válaszolva Gyöngyösi Márton Orbán Viktor és Donald Trump amerikai elnök találkozójáról úgy nyilatkozott, rejtély, miért kellett erre olyan sokáig várni, hiszen a magyar kormányfő már fél évvel az elnökválasztás előtt Trump mellé állt, a régió vezetői közül mégis csak utolsóként kereshette fel őt a Fehér Házban.

(MTI)

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Választási megfigyelőket nem tud küldeni, ezért figyelemelterel

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés