Egyetértés a biztonságban

Orbán: Weber is alkalmatlan bizottsági elnöknek

2019. május 6. 15:39
A magyar kormány és vezetője nem kerülhet abba a helyzetbe, hogy olyan embert támogat európai bizottsági elnöknek, aki eleve bejelenti, hogy nem tart igényt a magyarok szavazataira – mondta Orbán Viktor, miután találkozott Heinz-Christian Strachéval. Az osztrák alkancellár szerint a hazafias pártok elutasítják a Willkommenskulturt, és támogatják az uniós belügyminiszteri tanácsot.

Orbán Viktor kezdte a sajtótájékoztatót, ahol kijelentette: baráti tárgyalásokon vagyunk túl, érintettük a kétoldalú kapcsolatok kérdéskörét, ezeket sikeresnek tartjuk. Fontosnak tartjuk a gazdasági kérdésköröket, ezt mindenképpen fejleszteni szeretnénk. Magyarország célja az EU-s átlagnál legalább 2 százalékkal nagyobb gazdasági növekedés, Ausztria pedig szintén az európai átlagot meghaladó növekedésben bízik.

Magyarország a déli szakaszon Ausztria határait is védi. Mint fogalmazott, megköszönik az osztrák segítséget, ami nem mindig volt így, mert a korábbi baloldali kormány megakadályozta a kerítés építését. Szerinte az FPÖ-re volt szükség, hogy ez megváltozzon. Mindketten változást szeretnénk Európában, szeretnénk, hogy olyan változások történjenek Európában, mint Ausztriában, hogy a jobbközép pártok együttműködjenek a hazafias jobboldali pártokkal – jelentette ki Orbán Viktor.

Úgy fogalmazott: európai nagykoalíció helyett a „jobbra nyitás” lehetőségét akarjuk nyitva tartani, ami Bécsben működhet, mint a jobbközép párt kormányzása a hazafias párttal, az működhet Brüsszelben is. Egyetértettünk a keresztény kultúra elsőbbségében, egyetértettünk, hogy ennek az elsőbbségét biztosítani kell. Beszéltünk arról is, hogy az európai baloldal szocializmust hirdetett meg, tapasztalatból tudjuk, hogy ez nem vált be nálunk, ez Európában sem válhat be – fejezte be Orbán Viktor.

Orbán: Nem támogatjuk Webert

A magyar kormány és vezetője nem kerülhet abba a helyzetbe, hogy olyan embert támogat európai bizottsági elnöknek, aki eleve bejelenti, hogy nem tart igényt a magyarok szavazataira – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten arra a felvetésre, hogy a Fidesz már nem támogatja a néppárti Manfred Weber európai bizottsági elnöki jelöltségét.

Manfred Weber azt találta mondani, hogy a magyarok szavazatával nem kíván európai bizottsági elnök lenni – idézte a néppárti politikus szavait a kormányfő, aki ezt egy súlyos álláspontnak, a választók tiszteletére vonatkozó elv megsértésének nevezte. Orbán Viktor úgy fogalmazott, a kampány alapján úgy látja, a brüsszeli bizottsági elnöki posztra jelöltek alkalmatlanok. „Keressük a megfelelő jelöltet” – mondta a magyar kormányfő.

Strache: Föderalista és hazafias Európa a cél

Az osztrák alkancellár elmondta: fontos kereskedelmi partner Magyarország, a második legnagyobb Németország után, az osztrák cégeknek a kiszámítható stabilitás létfontosságú, ennek garanciája Orbán Viktor kormányfő. Kijelentette: közösen, határon átnyúlóan küzdünk az illegális migráció és a bűnözés ellen, ebben is megbízható partnerek vagyunk. Európának erős szövetségre van szüksége a lopakodó iszlamizáció és a migráció ellen.

Úgy fogalmazott: büszkék arra, hogy évente 1500 euró marad a családok zsebében Ausztriában, ehhez hasonló intézkedések vannak Magyarországon is, de megnézik a „NAGYIGYED” nevű magyar intézkedéscsomagot, mert ehhez hasonló csomagban gondolkodnak ők is.

Az EP-választással kapcsolatban kijelentette: nyíltan kell beszélni arról, hogy az EPP a hazafias pártok felé tartó kirekesztését felülvizsgálja. Olyan Európát akarunk, ami föderalista, és hazafias, és elutasítja a felelőtlen Willkommenskulturt, és akarjuk, hogy egyenrangú felek legyenek az országok, ne eurokraták irányítsák őket. Ne marxista mintájú unió váljon Európából, mert az végső soron a szegénység szétosztását fogják eszközölni.

A kevesebb néha többet kell, hogy jelentsen, nagyon fontos, hogy hozzájáruljunk a fejlődéshez a hazafias pártokkal, és május 26-án sikeresek legyenek a hazafias pártok – fejezte be az osztrák alkancellár.

Összesen 440 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szomorú, hogy ide fajult a dolog! Weberék tönkretették a Néppártot!

Weber mondta fel a szövetséget. Pedig a magyar fél még, és még és még egy mérföldet ment vele.

Persze, lehet, hogy ez is a taktika része: Weberre most már nem lehet ráhúzni, hogy "Orbán-barát", így megkapja a jobboldal teljes és a balközép feltételes támogatását.
Így tutti meg lehet akadályozni Timmermanst, a lipsiket és a bolsikat. :-)

Ha bejön Orbán számítása, akkor Weber talál annyi szövetségest a dekadens Néppártban és a kis frakciókban, hogy megörököli Junckert, de számíthat rá, hogy a lengyel, cseh, olasz, magyar, szlovák kormány betart neki, ahol tud.
Tulajdonképpen még 5 év Junckerezés.

Addig viszont nem nyomul a baloldal, de amortizálódik a bl.közép és megerősödik a konzervatív-keresztény tömörüles.

Akárhogy is: A NAP VESZTESE TIMMERMANS.

:-)))))

Weber egy alkalmatlan kretén de még mindig a kisebbik rossz.

Timmermans elvtárstól és társaitól az Isten mentse Európát.

Webernek pont NINCS vége. Timmermans bukott, végleg.

Most Weber megszabadult a fidesz-ódiumtól, a fidesz meg tőle. Mégis, mint legkisebb rosszt Weber-t el fogjuk viselni.
Orbán Junckert sem támogatta 5 éve, még szerencse volt, hogy a vérmes Schulz kirepült a francba. Sőt, még otthon is kapott néhány jó nagy pofont, a Szoci pártja pedig a padlón.

Nem kizárt, hogy egy éven belül a CDU is, a Néppárt is arra kényszerül, hogy ismét jobbra tolódjon. Weber gazsulálni fog Orbánéknak.

Minél jobban belegondolok, annál előnyösebb a helyzet.

Ennél kacifántosabb a helyzet.

Igaz, hogy Orbán jobbról szorítja Webert, ugyanakkor Weber elfoglalja a jobb- és balközépet, ami Timmermansnak komoly szívás, az ALDE-nak pedig szintén veszteséget jelent.

Meg van ez beszélve, szerintem Orbán és Weber között is született egy szerepjáték megegyezés.

A Néppárt Weber által balra, Orbán által jobbra terjeszkedik. Ha valóban szakad, akkor utána majd lesz kivel koalíciót kötni konkrét kérdésekben.

A Néppártba tömörülő pártok nem engedhetik meg maguknak, hogy teljesen cserben hagyják a konzervatív szavazóikat. Az inga a választás után visszalendül.

És Schulz után most Timmermans és a Fogtündér is mennek a levesbe. Ez Makront is gyengíti.

Igen, pontosan. Lásd fenti, kisgulhoz intézett posztomat.

Nem Weber a tét. Weber egy takony, egy puhány funkcionárius.

Timmermans és a veszett Verhofstadt esélyét kell elnullázni.

A Franciákat és az európai szocikat kell MOST leállítani, és meg kell akadályozni az eszement, francia lobogó alatt, a britek kiiktatásával összekalapált centrális Európai Szuperállamot.
Ha csak 5 évet nyerünk, akkor az komoly haladék. Addig a Britek megnyugszanak, Trump hosszabít, átírják a dél- és középafrikai erőtereket, Ázsiát Afrikát.


Csak mentsen meg az ég a Dobrevnék és Böszmeklárik, Macronok és Merkelek egybesült Ajrópájától.

Nem akarnak.
De a Néppárt hatalmas erőtér, és sok kisebb tömörülés van még a jobboldalom.

A szocdemekkel csak Németországban van koalícióban a CDU, Brüsszelben nem! A szocik Timmermans nyomják. És azzal riogatnak, hogy Webert Orbán mozgatja. Pont ez a gond.

Szerintem tévedsz.
Én úgy látom, hogy a cdu-szpd nagykoalícó egy kölcsönösen halálos ölelés, ami teljesen leamortizálta a szocdemeket, miközben a cdu-ból lemorzsolódott a jobb szél (sokan az afd-re de szintén sokan kisebb konzervatív pártokra szavaznak most az EU választásnál)-

Meg akarnak ezek egymástól szabadulni.

Brüsszelben pedig soha nem is voltak koalában. Brüsszelben Schulzot futtatták, most meg Timmermans-t.

Weber egy nyavalyás szoci szavazatot se kap az EU-ban. Ez teljesen világos.

A kehe ott van, hogy az elnököt nem a parlament választja, hanem az Európai Tanács. Ott meg nem oszt és nem szoros Orbán egy szavazata, Junckert sem támogatta, mint ahogy Cameron sem. Merkelen múlott, és még Merkel is vacilált.

Ez azt eredményezte, hogy Juncker gyengég indult, a saját szövetségesei sem állt ki mellette. Ez lesz Weberrel is: béna kacsa lesz, ami mindenkinek jó lesz.

Az lett volna a worst case, ha a pofátlan Schulz az elnök, mögötte összezárnak az európa bolsi és libsi kormányok. Most az a damoklészi kard, hogy Timmermans megkaparintja a posztot.

Válaszok:
hátakkor | 2019. május 6. 19:12

"Semmi esélyt nem adok arra, hogy a Néppárt a radikális jobb felé közeledjen, mert ezt nem teszi lehetővé a német belpolitikai helyzet."

A német belpolitikai helyzet a fagyponton van. A nagykoalícó teljesen ledermedt, nem tudnak lépni, nem tudnak normálisan kormányozni, és nem tudnak hatékony európa-politikát folytatni.
Nyírják egymást a tartományi választásokban is. Ezt a koalát már csak a frusztráció tartja egyben. Teljesen halott.

Mindez a fidesznek kedvez.

Nagyon ügyes megfogalmazás, azért nem támogatjuk mert nem is tart rá igényt. Kíváncsi vagyok, hogy lengyel barátaink kit támogatnak, mert akkor valószínűleg mi is azt választjuk. Különben úgy tudom, hogy ezzel minden un. csúcsjelöltet elutasítottunk.

Remekül alakulnak a dolgok:-))
Az is ki lett mondva, hogy Weber alkalmatlan:-)))))
Ha az epp szakad, akkor a jobboldali pártok akár két frakcióból is támogathatnak egy jelöltet. Salvini?
A jobbik most láthatja, mennyire megjárta, hogy ballibhez ment és nem a jobbközép felé szelídült:-))))))

Nem csak arrafelé, szerintem az is megvan, melyik pártok jönnek velünk az epp-ből:-))))

Orbán világos gondolatai jó visszhangra találnak a liberálisoktól nem-beijedt nyugati politikusoknál. Szépen formálódik egy új szövetség-formáció az EU-n belül.

Úgy tűnik, hogy ironizál...

A végén Mürkül lesz az alkalmas EB elnök jelölt..

Plusz ultimátumokkal érkezett Frédi a Főnökhöz, a legfontosabb tétel a Soros egyetem pesti bomlasztásának maradása, valami BMW-s csavarral, ha már Bajorországban nem lehetséges USA diploma kiadása, ha se az USA-ban, se Bajországban nincs kampusza a kamu egyetemnek. Ezen kívül a kormány tájékoztatási kampányába is belepofázott, amikor Európa élet-halál harcban áll.

"Talán OV már tud valamit: Weber koalícióra lépne a ballibsikkel? Talán már meg is kötötte a paktumot velük?"

Ezt már én is tudom. Az ellenfél kottájából játszik.

Hibás a logikád.

Konföderatív és szuverén e következő ország:

USA
Belgium
Ausztria
Németország
Svájc
Ha az elcsatolt területek Magyarországhoz tartozna lehet-e konföderatív és szuverén Magyarország?

"az elnököt nem a parlament választja, hanem az Európai Tanács."

Ennyi! Nem bonyolult.

Válaszok:
hátakkor | 2019. május 6. 19:21
Berecskereki | 2019. május 6. 19:25

Az ET felállva tapsolva fogja Mürkült megválasztani - levezetni az EB élén. A Német Unió nehéz óráiban nem lehet tökölni, meg Spitzenkandidate "demokrata" játékot játszani.

"elviszi innen a francba a CEU-t"
Münchenbe nem tudja, tiltja a törvényük az illegális idegen diplomák kiadását.

Hajrá, Palika.
Nyomjátok az o-egy-gét. Addig, míg teljesen fel nem szippant a csatorna.

:-)

"az elnököt nem a parlament választja, hanem az Európai Tanács."

Ennyi! Nem bonyolult.

Nem!

"Az Európai Parlament választja meg a Bizottság elnökét.

A választások után az újonnan megalakuló Parlament egyik első feladata az EU végrehajtó szerve, az Európai Bizottság új elnökének megválasztása. A tagállamoknak az európai parlamenti választások eredménye alapján kell javaslatot tenniük az elnök személyére. A Parlamentnek abszolút többséggel (azaz 50 százalék plusz egy szavazat mellett) kell jóváhagynia a Bizottság új elnökét. Amennyiben a jelölt nem kapja meg a szükséges többséget, az Európai Tanácsnak egy hónap áll rendelkezésére ahhoz, hogy minősített többséggel javaslatot tegyen egy új jelöltre. "
http://www.europarl.europa.eu/news/hu/faq/8/hogyan-nevezik-ki-az-europai-bizottsag-elnoket-es-az-unios-biztosokat

Válaszok:
hátakkor | 2019. május 6. 19:41

Az a kérdés, hogy melyikük hazudik:
– Varga Judit, államtitkár,
vagy
– Orbán Viktor, miniszterelnök.

2019.03.29.
Varga Judit:
"Manfred Weber ma este a német közszolgálati televízió vendégeként azt nyilatkozta, hogy amennyiben A FIDESZ SZAVAZATAIVAL tudna csak bizottsági elnökké válni, akkor nem fogadná el a megbízatást."
https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofStateforEUAffairs/

2019.05.06.
Orbán Viktor:
"Manfred Weber azt találta mondani, hogy A MAGYAROK SZAVAZATÁVAL nem kíván európai bizottsági elnök lenni – idézte a néppárti politikus szavait a kormányfő"
http://www.miniszterelnok.hu/magyarorszag-a-deli-hatarszakaszan-ausztria-hatarat-is-vedi/

Válaszok:
hátakkor | 2019. május 6. 19:43
pollip | 2019. május 6. 22:53

"Orbán: Weber is alkalmatlan bizottsági elnöknek"

Orbán Viktor szemlézi a Mandiner hozzászólásait?

Csakhogy ez leforrázta a ballib sajtót is.
Mert már nem lehet Orbánnal fenyegetőzni a CDU-val szemben.

Azzal, hogy Orbán is elhatárolódott Webertől, nincs mumus.
Timmermans-ék nem szippanthatják be a jobb-közép és jobb-liberális szavazatokat.

:-)

A baloldalon ez most a teljes POFÁRAESÉS.
Ujhelyinek és a többi áskálódó Brüsszelitának is kiütötték a fegyvert a kezéből.

Ugyanakkor, annyira meg fog erősödni a Néppárttól jobboldali frakciók csoportja, hogy nem tudják őket megkerülni vagy felülírni sem, ha nem akar szavazatot veszíteni a konzervatív középmezőny.

Szabadon lehet új frakciókat alakítani a nyáron.

"A Parlamentnek abszolút többséggel (azaz 50 százalék plusz egy szavazat mellett) kell jóváhagynia a Bizottság új elnökét. Amennyiben a jelölt nem kapja meg a szükséges többséget, az Európai Tanácsnak egy hónap áll rendelkezésére ahhoz, hogy minősített többséggel javaslatot tegyen egy új jelöltre. "

Tehát az ET dönt. A tagállamok miniszterelnökei, elnökei. Jelen állás szerint 28 fő.

Ezen kár rugózni. A magyarok és a FIDESZ szavazatai jelen állás szerint egybe fognak esni.
Gyurcsányné ha bejut pl. egyik halmazba sem fér bele.

Válaszok:
Schollander | 2019. május 6. 22:25

Na végre! Ez jó hír. Nem támogatni ezt a pökhendi pojácát, ezt a Webert.

Frédi tök mindegy kinek a szavazatait fogadja el. Újabban speciálisan számolják a nem szavazókat, tartozkodókat. Weber sorsa az ET-ben dől el. Nem kizárt légüres térbe lavírozta magát. Saját tagállamában, tartományában sose volt senki. Erre idejött 4 ultimátummal, Gyuri bácsi kottájával. ITT akart keménykedni. A reptérről elment a Soros egyetemre a Nádor utcába, majd előállt azzal, hogy vissza kell hozni Judapestre valami BMW csavarral.

De értsd meg, hogy ez nincs kihatással a brüsszeli frakcióképzésre.

Na, de ki az a megfelelő jelölt? Kik közül lehet választani? Nem csak ez a két figura van?

Gonoszkodom, csak ne járjunk úgy, mint a Fejedelem...( Ígéret egy rakással, segítség semmi.)

Az igazi döntés a Tanácsé ( ME-k)

Inkább úgy tényszerű:
"OV kijelentette, hogy megszűnt Weber támogathatóságának feltétele, Weber elutasítása okán."
Ez a kijelentés, a későbbiekben okozhat gondokat.
Webernek többet, mint Orbánnak.
Az a gond, a Nyugat bármikor előhúz egy új Webert, egy harmadikat és így tovább.
Hacsak: az AfD nem kezdi el átírni a választási táblázatot.
Most az látszik, a Soros-párt, azaz szocik+ballib+zöldek és a többi elb.szott oldali liberálisok, kiegészülve egy visszaesett Néppárttal, biztos többséget szereznek.
Ám ott nem Weber fogja fújni a passzátszelet, alelnök esetleg lehet belőle, akit töltelékként fog használni a Soros-brancs.
Mi viszont maradunk a helyünkön, a Duna-Tisza-közén, a kerítésünkkel és meg fogjuk védeni, mindvégig, amíg OV kormányoz.

Szórakoztató, amikor a bunkó filozofálgat.
Folytasd, fejtsd ki minél részletesebben.

"És?"

És
aki tud magyarul, annak világos, hogy
"A Fidesz szavazatai"
NEM
"A magyarok szavazata".

Komoly különbség van
"magyarok szavazata", és "a magyarok szavazata"
között.

Válaszok:
pollip | 2019. május 6. 22:28

Tévedsz.
"A magyarok szavazata"
– nem egyetlen párt (a Fidesz),
– hanem több párt
közvetítésével fog érvényesülni az EP-ben.

Egyszerűnek egyszerű, de nem igaz.

Akkor kik szavaztak a Fideszre?
A ballibeknél komoly problémát jelent, hogy Weber azt mondta, a Fidesz szavazataival nem akar elnök lenni. Igen ám, de azt a 14 képviselőt mi szavaztunk oda, minden egyes képviselő mögött magyar szavazók vannak .

Válaszok:
Schollander | 2019. május 7. 11:54

Választ ld. 22:18-kor.

Az EP képviselők nem csak úgy odapottyannak.
Mondjuk adva van 14-15 fideszes EP képviselő, akik nem szavaznak Weberrel. A magyar EP képviselők magyarok szavazataival kerültek oda, minket képviselnek.
Nincs ellentmondás:-))))

Valami bizonyítékokat adnál az állításodra? Linkeld be azt a papírt, hadd tudjuk mi is.

Most két és fél hónap, vagy négy hónap, ahogyan a napokban írtad.

Ha jártál volna bármilyen egyetemre, tudhatnád, hogy nem úgy működnek a dolgok, ahogyan állítod.
Politikai filozófiát hallgatott.
Senkik nem tanácsolták el.
Te mit végeztél és hány évig az általánoson kívül?

Orbán gimiben tanulta az angolt, te az anyukádtól, vagyis anyanyelvi szinten kellene, hogy beszéljél.
Itt mégis sok kritika ér, hogy nem bírod a magyar nyelvet. Lefordítom. Nem jók a mondatalkotásaid.

Ne Orbánnal foglalkozzál, hanem azzal, hogy a gyerekeid tudnak-e magyarul. Ha igen mennyire? Mi megértenénk?
Az unokád tud magyarul?

Ne vegyél rá mérget! :)

Ezt írtad:
"Az Európa Tanácsban a Fidesz-kormány tagjai képviselik Magyarországot..."

Mondd,
a jelenleg 47 (negyvenhét) európai országot tömörítő Európa Tanácsban
vajon miért lenne téma, mit számít,
hogy "a Fidesz-kormány tagjai" kit tartanak alkalmasnak
az Európai Bizottság elnöki posztjára?
A tájékozottságod harmatgyenge, de úgy látszik, csak ennyire vagy képes. Bravó.

1.)
EP-választáson a Fideszre legutóbb 2004-ben lehetett szavazni.
2.)
2009 óta EP-választáson a Fidesz és a KDNP közös listájára lehetett szavazni.
3.)
A Fideszre, illetve a Fidesz-KDNP EP-listára magyarok szavaztak, de nem "a magyarok".
4.)
Hogy a ballibeknél mi jelent komoly problémát, az legyen az ő dolguk.
5.)
Ha már többesben nyilatkozol, akkor tájékoztatlak benneteket,
hogy "azt a 14 képviselőt ti NEM szavaztátok oda",
mert 2014-ben a Fidesz-KDNP listáról 12 (tizenkettő) jelölt lett EP-képviselő.

A te stílusodban válaszolok:

Denemám mer te vagy tévedésbe a migráció ellenébe magyarok és nem a magyarok szavaznak bele a Fideszbe a migráns párti ellenzék Soros és más globalisták is csak magyarok véleménye képvisel vagyis nem a magyarok!!!

Bibibiiiii és nekünk a magyarországi azelső és holtversenyben azorbán viktorurral!

Lehetne úgy, hogy visszatérj egy másik nicknévvel a rég,i általam legalábbis megszokott stílusodhoz? Igen vagy nem?
Ez így olyan ciki, olyan méltatlan hozzád.

Te összetéveszted Merkelt Orbánnal! Merkelről írta Kohl kancellár, hogy még késsel villával sem tudott enni és még sok más egyebet sem tudott. Olvasd el a könyvét.
Ami Orbánt illeti, te csak szeretnél olyan illusztris emberek vendége, vacsora, ebéd, stb. lenni, amilyenbe Orbán már jóval miniszterelnöksége előtt mozgott.

Először is Orbán egy Isten áldotta ember.
Másodszor nincs olyan szó, hogy: "megalomániákus"

Köszi. Kihagytam a "magyart" szót és így más értelmet kapott.

Nem Gusztáv nem én személyeskedek és provokálok egy magyar fórumon, hanem te. Foton meg tudná mondani, hogy hány éve.
Én tudom, hogy hány hónapja, csak te nem tudod.
Amikor azt írtam egyszer neked, hogy két és fél hónapig, akkor azt szajkóztad minden commentedben. Ez már régebben volt.
Amikor közöltem veled, hogy még ott töltötte a karácsonyt, akkor négy hónapot írsz, de nem minden commentedben, mert múltkor megint két hónapot írtál.
Fogalmad sincs az eseményekről. Nem decemberben jött haza, hanem januárban. Az ugye öt, azaz 5 hónap.
Bizony, hogy választások voltak, a Fidesznek fontos volt bekerülni és Országgyűlési képviselő lett.
A választásokon részt venni és bekerülni az országgyűlésbe fontosabb, és elsődleges feladata volt, mint filozófiát hallgatni.

Nem vagy tisztában a magyar oktatásról, csak írod itt a téveszméidet, ezzel lejáratva magadat.
A tagozatos iskola akár általános, akár középiskola, azt jelenti, hogy mindennap van az a tárgy. Orbánnak mindennap volt angolja, NEM! heti két alkalommal.
Nem tudom, hogy kitől hallod ezeket a valótlanságokat, de van egy tippem. Mondd meg az illetőnek, hogy hülyeségeket beszél.

Ha már Orbánnal napi szinten órákat foglalkozol, illene az életrajzát ismerned.
Rosszul tudod, mert csak a gimi harmadik osztályáig volt KISZ titkár. Negyedikben NEM és az egyetemen SEM! Hiába is írod le mindenhol.

Nem fotontól olvastam a magyaroddal a kritikát. Tudod, egyszer elírtam egy betűt és máris kigúnyoltál, holott te számtalan helyesírási hibát csinálsz, nem betűtévesztést.
Ha Orbán szekerét tolnád, akkor sem "dícsérnélek" meg, mivel rövid i-vel írjuk. Ezt csak azért jegyeztem meg, mert nagyon el vagy szállva magadtól, és szereted a többi embert lenézni.

Írtam már, hogy ne dicsekedj, se az angoloddal, hiszen Amerikában születtél és éltél, se a magyaroddal, hiszen az pedig az anyanyelved. Anyukád nem tudott angolul, amikor kimentetek, így magyarul szólt hozzád.

Tényleg, még nem is kérdeztem, anyukád mennyire tanult meg az évtizedek alatt angolul? És miért jött haza az öcséddel?

Miért rosszindulatú az a kérdés, hogy hány évig tanultál?
Olyan kínos? Jó, akkor ne beszélj róla.
Ha senki nem ismer engem és nem tudja, hogy mivel foglalkozom, milyen iskoláim vannak, akkor te miért írod azt nekem, hogy Orbánéknál vagyok cseléd, vagy mi.

Te magadat képviseled, méghozzá elég rosszul.
Ha minden magyar annyira beszélne "rosszul" mint Orbán, jól állnánk nyelvtudásban.

Az angolról, már írtam neked az előbb.
Milyen érdekes, hogy felsorolod foton neveit, - amit sosem tagadott - belekeverve másokét is, de a saját régi nick neveidet simán letagadod. Ne álltasd magad azzal, hogy csak egy személy ír neked. Ennek, amit itt felsoroltál, csak egy töredéke a foton.
Sokunknak a begyében vagy. Sokan ki is ikszeltek már téged, mert nem akarnak folyton beleszaladni az unalomig hajtogatott mániádba. Felesleges minden alkalommal nagy kéjesen elmondanod. Írtál te már ennél ocsmányabb dolgokat is.

Ha Kiss nem teszi be azt a fényképet, és nem hívja fel rá a figyelmemet, nem is vetted észre, hogy kiszakadt a zakója, amit azóta sem látsz rajta, hiszen több öltönnyel és ingek garmadájával a bőröndjében utazik Orbán Viktor.
Több inge és öltönye van, mint neked.

Egyszer láttad szotyizni, akkor is a markába gyűjtötte össze és nem a földre köpte.
Magyarországon, a stadionok előtt pirított szotyit és tökmagot árulnak. Nagyon egészséges olajos magvakat enni.

Kit idegesít fel? Az ki? "Mr. Trámpot!" Már itt tartasz, az elnököd nevét sem bírod azzal a fene nagy angol tudásoddal leírni?

Mielőtt Washingtonba jön. Így írjuk helyes mondatszerkesztéssel.
Te is megtanulhatnád már, hogy mi az illendő. Pedig már hányszor figyelmeztettelek, hányszor tanítottalak! De sajnos lusta tanítvány vagy, azért nem beszélsz idegen nyelveket.

Ez kimaradt.
"2. Sajátmaga beismeri a wikipédia életrajzában, hogy állítólag "magasfokú alapfokon" beszélt. Te is tudod, ilyen fokozat soha nem volt és ma sincs."

Lehet, hogy neked külön bejáratú Wikipédiád van?
Másold már be, a tiédet, az enyémbe nincs ez a szöveg.

Ismert erdei körökben, az az általános nézet....
Ezt írtam neki, de azt válaszolta, hogy ezt csak foton kifogásolta, pedig nála még nem olvastam.

Ha Amerikában született és élt, akkor nem probléma.
Nem tudom, hogy abban az időben volt-e magyar iskola ott, mert erről a fontos dologról még sosem beszélt.
Egyszer kérdeztem, hogy hová járt egyetemre, de nem mondta meg, nehogy beazonosítsák.
Arról sem, hogy mikor menekültek ki a szülei, 45-ben, vagy 56-ban. Más dátum nem lehet. Annyira hiú a korára is, hogy be nem ismerné, hogy nyugdíjas. Teljesen kész volt, amikor azt írtam, hogy 70 éves. Ez már jó két éve volt.
Itt mindenki úgy gondolja, hogy nem ügyvéd, az tuti, hogy nem, erre mindig rácáfol azt is sokan tudni vélik, hogy nem is él már ott, régen hazaköltözött.

Ja. Az beszél ilyen hülyeségeket.

Azelőtt, ha küldtem Gusztávnak, palika 1945-nek egy linket meg se bírta nyitni. Most pedig érdekes módon megtudja.

Ha te azokra a helyekre mennél, ahova a miniszterelnök felveszi a fejfedőjét, ott neked is fel kellene, különben nem mehetnél be.

Te "határozottan" biztos, hogy nem emlékezhetsz ilyenre, mert ilyen szöveg soha nem volt fenn a Wikipédián.
Ami most fenn van, az volt régen is.
Másrészt te arra sem emlékeztél, sőt letagadtad, alig pár hónapja, hogy te voltál gusztáv, rosalinda, greyhound.
SŐT!!! a három feleségedre sem emlékeztél. A másodikat a Magyarországról importált leszbikus túlsúlyost, simán letagadtad.

Ha nekik hiányos a szókincsük, akkor neked is, hiszen csak azt írják vissza neked, ha eddig nem vetted volna észre, amit te írsz nekik, vagy Orbánról.
Már elmondtam az érveimet, nem fogom százszor, mert meggyőzhetetlen vagy. Ha gondolkodnál, legalább egy picit, akkor erre te is rájöhetnél, nem kell ehhez sok ész.
Ha ennyire zavar, miért nem ikszeled ki őket? De csak folyamatosan visszabeszélsz nekik. És milyen trágárul, pedig ők nem is beszélnek így veled. Egyre rosszabbak az idegeid, úgy vettem észre. Mindenre ugrasz, mint egy kiskutya.

Nemrég még sivalkodva tapsikoltál oxfordnak, amit nekem írt. Most már, hogy neked írja nem tetszik?

Egyszer kiszakadt a zakója, többet nem láttad rajta és ezen ökörködsz, mint egy óvodás. Neked tényleg nincs más dolgod?

Hallottál már arról, hogy másképp írjuk, másképp ejtjük?

Bármikor ELMEHETNÉL, de nem mész el. Én viszont az vagyok, aki el is megy és tud is kommunikálni.
Torontót kár volt írnod, mert természetesen beszélnek angolul.
Berlint sem kellet volna, mert amíg a magyarok oroszul tanultak ők angolul. És most nem az NDK-ról beszélek.
Te csak azért érteted meg magad és csak azokkal "kiválóan", akik értenek angolul. Nem te tanultad meg az ő nyelvüket.

Szóval én vagyok az aki utazik mindenfelé a világban, és te vagy az, aki ül a foteljében és osztogatja ezerrel, amiből neki is alig van.

Haha! "és nem lógnak ki a seggemből tolmácsok tucatjai.."
Tudod, hogy miért? Mert a polipjaid sokaságától már nem férnek be a tolmácsok. :)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés