Szuverén

2019. május 6. 10:23

Hargitai Miklós
Népszava
Magyar munkásnak magyar kizsákmányolás jár, nem leszünk gyarmat.

„Nekünk – pontosabban neki – a szuverenitás az első. Inkább szemet huny az ellopott EU-támogatásokból saját lábra álló rokonok, barátok, mászó- és ivócimborák tevékenysége fölött, de nem hagyja, hogy az Európai Ügyészég üldözze őket. Abba sem megy bele, hogy a hazai dolgozók munkavállalói jogainak érvényesülését Brüsszel ellenőrizze. Még csak az kéne! Magyar munkásnak magyar kizsákmányolás jár, nem leszünk gyarmat (és különben is, nehogy már a Mészáros-cégeknél európai béreket kelljen fizetni – mit szólna ahhoz Beatrix asszony?). Azt meg végképp nem tűri, hogy mások mondják meg, kivel kell a magyaroknak együtt élniük. Majd ő megmondja! Ha túl sokat akarnak, hoz be ukrán, mongol, vietnami, pakisztáni vendégmunkásokat, ők beérik kevesebbel is.

Ahol egyáltalán nem enged beleszólást, az az energiapiac – egy szuverén ország félkarú óriás szuverén energiaellátás nélkül. Meg is mondta: »a paksi atomerőmű bővítése a magyar szuverenitás lényegéhez kapcsolódik«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A moszkvai irányításban volt némi logika, a brüsszeliében még az sincs.

Hat persze, tenyleg mennyivel megnyugtatobb, hogy mindenfele NGO-k, Sorosok es Bilderbergek, Macronok es Merkelek dontsenek a mi sorsunkrol, mert ok jobban tudjak, hogy... mi kell nekik.
Melyen leneznek minket: nekik mi vagyunk a populistak. Es csak a javainkat akarjak, legyenek azok piacok, szakmunkasok vagy kimuvelt emberfok!

A ballib szerint rabszolgatartók a cégek, mert a túlóra törvényt rabszolgatorvenynek nevezte el. Rabszolga nincs rabszolga tartó nélkül.

A szubszidiaritás úgynevezett "európai érték". Olyasmiről szól, hogy a helyi közösségek szintjén kell eldönteni a legfontosabb, őket érintő kérdéseket. Ez veszne el a föderalista Európai Egyesült Államok megvalósulása esetén.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés