Ne éljen vissza a kereszténységgel az Orbán-kormány

2019. május 3. 15:29

Bősz Anett
Facebook

Történelmi bűnt követett el a kormány Srí Lanka kapcsán.

„Nyílt levél

Tisztelt Államtitkár úr! Tisztelt Azbej Tristan ن!

Az Srí Lankán történt terrortámadás kapcsán – véleményem szerint – a magyar kormány nemes egyszerűséggel történelmi bűnt követett el, amikor mások fájdalmát, több százak halálát, több száz sebesült és több ezer hozzátartozó, valamint más érintettek fájdalmát arra használta, hogy a keresztényüldözést hangsúlyozza.

A Bibliára gyakorta hivatkozó politikustársaimnak csak azt tudom mondani, hogy az emberek közt az isteneik, a bőrszínük, a lakóhelyük, a nemzetiségük, a szociális helyzetük, a családi állapotuk, anyagi helyzetük, vagy bármely olyan tulajdonságuk alapján, melyről ők nem tehetnek, nem lehet és nem is szabad különbséget tenni. Az Ön által preferált politikai közösségtől minden esetben azt kérem, az embert nézzék, és ne éljenek vissza a Szentírás tanításaival, vagy a keresztény Istennel. Rendre süket fülekre és semmitmondó válaszokra lelek.

Azt várom el az Ön politikai barátaitól, ne éljenek vissza a kereszténységgel. Akinek valóban fontosak a keresztény értékek, az úgy bánik embertársaival, ahogyan szeretné, ha vele bánnának. A jelenlegi magyar kormány jogcsorbító és emberi méltóságot lábbal tipró magatartásában nem ezt látom megjelenni.

Álszentség és a keresztény értékek fennhangon való hangoztatása helyett valódi erkölcsösségre, valódi morális színvonalra, az emberi méltóság mindenekfölött való mivoltának elismerésére, és minden ember tiszteletére volna szükség, mert a jogainkat és a méltóságunk – csakúgy, mint a vallásunk szabad gyakorlása – azért illet meg bennünket, mert embernek születtünk, nem pedig azért, mert a kormányaink kegyet gyakorolnak felettünk.

Posztom, melyre Ön írásban úgy hivatkozik, mintha abban relativizáltam volna a terrortámadást, éppen amellett tesz hitet, hogy nincs erőszaktevő, valamint áldozatvallás. Azt gondolom: emberek léteznek, akiknek fontos az élete és a méltósága. Az olyan esetekben, mint a drámai srí lanka-i robbantások, az egyes nemzetek kormányai az együttérzésükről és lehetőségük szerinti segítségükről biztosítják a támadást elszenvedő társadalmat, valamint annak vezetőit, nem pedig önös érdekeik szolgálatába állítják más emberek gyászát, melyben rég folytatott kirekesztő magatartásuknak és kommunikációjuknak adnak nyomatékot.

Az, hogy a regnáló magyar kormány ismételten a vallások és a különböző kultúrájú népek közti különbségtételre használta a Srí Lankán történt robbantásokat, mélyen mutatja a kormánypártok valódi erkölcsössége helyetti álszentségét, és azt, hogy a hatalomnak semmi sem drága azért, hogy egymás ellen uszítson embereket, valamint hogy egyes vallásokat és népeket felsőbbrendűnek, míg másokat morálisan alsóbbrendűnek bélyegezzen.

Megdöbbentő számomra, hogy Ön és kollégái képtelenek elfogadni – ha már az emberek közti különbségtétel mellett teszik le a voksukat –: mindenki, kivétel nélkül biztosíthatja a srí lankaiakat arról, hogy osztozik a fájdalmukban. Az ellenzéki politikusok is. És ahhoz is jogunk van, hogy szóljunk, ha a magyar kormány ennek helytelen módját választotta. Ez most így történt.

Önről változatlanul jó szándékot és józan döntések meghozatalának képességét feltételezve, kérem, értő figyelemmel olvassa levelem. Kérem továbbá, hogy legközelebbi médiaszereplése alkalmával mind írásban, mind szóban igazítsa a rólam tett megállapításait az általam megjeleníteni kívánt tartalomhoz.

Köszönettel,
Bősz Anett
A Magyar Liberális Párt – Liberálisok országgyűlési képviselője”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147820

Ajánljuk még a témában