Törvénytelen a paksi szerződés!

2019. május 2. 15:12

Jávor Benedek
Facebook
Az ügyészség kötelessége és lehetősége, hogy a közérdek és a nemzeti vagyon védelmében fellépjen.

„Törvénytelen a paksi szerződés! Az ügyészséghez fordulok!

A kiperelt paksi megvalósítási szerződésből kiderül, hogy a magyar fél belement abba, hogy a szerződés irányadó joga a svájci legyen. Ez azonban ellentétes a nemzeti vagyonról szóló törvénnyel, amely a nemzeti vagyonnal kapcsolatos szerződések esetében kizárólag a magyar jogot fogadja el irányadó jogként. A paksi szerződés tehát ellentétes a magyar joggal, a svájci jog alkalmazását ki kell zárni a hatályos törvények alapján. Az ügyészség kötelessége és lehetősége, hogy a közérdek és a nemzeti vagyon védelmében fellépjen, ezért a Legfőbb Ügyészséghez fordulok, hogy indítsanak eljárást a szerződés vonatkozó részeinek semmissé nyilvánítása érdekében!

Az a magyar kormány és ügyészség, amely fennhangon beszél a szuverenitásról, amikor épp el kell utasítaniuk, hogy az Európai Ügyészség független vizsgálatokat folytathasson az intézményesült állami korrupció ügyében nem mondhat le arról a szuverenitási elemről, hogy a nemzeti vagyon hasznosítását illetően csak a magyar jog lehessen irányadó! Itt tessék beleállni a szuverenitásba, ne akkor, amikor a tolvajlásaik elsumákolásáról van szó!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elolvasta egyáltalán a hivatkozott bekezdést?

"17. § (3) _Nemzetközi szerződés eltérő rendelkezése hiányában_, Magyarország határa által körbezárt területen lévő nemzeti vagyonra vonatkozó polgári jogi szerződésben a nemzeti vagyonnal rendelkezni jogosult irányadóként kizárólag a magyar nyelv és a magyar jog alkalmazását, jogvita esetére kizárólag a magyar bíróság joghatóságát kötheti ki."

Ezért nem értem Javort. Minden brüsszeli testület alaposan megvizsgálta, kivizsgálta, nagyon akartak hibát találni, de nem találtak. Most akkor a brüsszeli csapatnak nem hisz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés