Salvini után Strache

Népszava: Az osztrák alkancellár is Budapestre jön

2019. április 30. 9:44
A baloldali napilap úgy tudja, négy nappal Salvini után az osztrák alkancellárral találkozik Orbán Viktor magyar kormányfő.

A napilap keddi cikkében arról ír, hogy május 2-i Orbán-Salvini találkozó után napokkal, május 6-án Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár, az FPÖ elnöke utazik Magyarországra, tudomásuk szerint hivatalosan miniszteri találkozóra, ez a diplomáciai protokoll szerint kormányközi látogatásnak számít.

Mint a lap megjegyzi, az nem világos, hogy Orbán Viktor kormányfőként, vagy a Fidesz elnökeként fogadja majd az osztrák kormány második emberét, bár a Népszava szerint ennek már nincs is olyan nagy jelentősége, hiszen a két látogatás üzenete szerintük egyértelmű: a Fidesz az EP-választások kampányának közepén erősíteni akarja kapcsolatait két populista, az Európai Néppárt riválisának számító politikai erővel.

Ezt erősíti az is a lap szerint, hogy Strache még 2018 szeptemberében azt nyilatkozta, hogy ha a Fideszt kizárják az Európai Néppártból, akkor szívesen látják Orbánékat saját európai frakciójukban. De érdekes ugyanakkor – jegyzi meg a lap – hogy április elején Orbán Viktor még kitért Salvini meghívása elől, a Liga elnöke akkor Milánóba invitált egy sor populista, szélsőjobboldali európai politikai vezetőt, hogy egy újonnan létrehozandó európai parlamenti frakció megalapításáról tanácskozzanak.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Orban has spit in the eye of the devil" (Breitbart komment)

A szélsőjobb fogalma mára káosz lett. Magyar ballib média a kormánypártot is rendszeresen szélsőjobbozza, gondolom morálisan:-)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés